Διαβάσαμε και προτείνουμε: ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΜΟΡΦΗ

 Ένα μυθιστόρημα απαράμιλλης γραφής, -φόρο τιμής στις Μικρές κυρίες - χαρίζει στους αναγνώστες η αγαπημένη συγγραφέας Ανν Ναπολιτάνο. Ας δούμε συνοπτικά την υπόθεσή του.

Ο Γουίλιαμ Γουότερς είναι ένα αγόρι εσωστρεφές και απομονωμένο, μεγαλωμένο από δύο γονείς που δεν ξεπέρασαν ποτέ το χαμό της μικρής τους κόρης και δεν κατάφεραν να του δώσουν ποτέ την απαιτούμενη φροντίδα. Ο Γουίλιαμ μένει στο περιθώριο, ώσπου ανακαλύπτει τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο μπάσκετ και από εκείνη τη στιγμή και μετά η αορατότητα που τον περιβάλλει, κάνει φτερά.

Στο πανεπιστήμιο γνωρίζει την Τζούλια Παντάνοβα, η οποία ελκύεται από τον Γουίλιαμ και επιθυμεί να τον κάνει σύζυγό της. Για το νεαρό άνδρα, η επαφή του με την οικογένεια της οικογένειας Παντάνοβα σήμανε μια αλλαγή ζωής, μιας και γνώρισε την έννοια της οικογένειας που τόσο στερήθηκε. Όταν όμως οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, δεν ξέρουν ποτέ τι τους περιμένει. Ένα οικογενειακό σκάνδαλο και μια τραγωδία θα κουνήσουν συθέμελα τα δεσμά των σχέσεων των πρωταγωνιστών. Μια τολμηρή απόφαση θα ταρακουνήσει τα δεσμά των αδερφών της οικογένειας Παντάνοβα και οι σχέσεις μεταξύ τους θα περάσουν από δοκιμασίες .

Στο συγκεκριμένο βιβλίο θα αναλύσεις χαρακτήρες , θα δοκιμάσεις την ιδιαιτερότητα τους και την ψυχοσύνθεση τους και θα αναμετρηθείς με τα όρια αντοχής τους και ανοχής. Το “γεια σου όμορφη” είναι ένα μυθιστόρημα που θα κάνει τον αναγνώστη να κλάψει, να συγκινηθεί, να ταρακουνηθεί, να ραγίσει η καρδιά του. Η χαρτογράφηση των χαρακτήρων θα μιλήσει στην ψυχή του αναγνωστικού κοινού και θα δημιουργήσει διχασμό αλλά και ταύτιση. Συνολικά το “γεια σου όμορφη” αποτελεί ένα σπαρακτικό και συγκινητικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από όλους. Από εμένα 5/5 αστεράκια.

Της Αλεξίας Βλάρα, 12/10/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".