Ακούστε τα audiobooks των εκδόσεων Βακχικόν

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Χρήστος Χαρτοματσίδης
Hellga και Hellena

Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι. Όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα για τη δεκαεννιάχρονη Νάντια. Η ζωή της μοιράζεται μεταξύ σχολής και δουλειάς, και τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά της. Μέχρι εκείνο το Σάββατο! Μια αναπάντεχη συνάντηση, μια γυναίκα που η ίδια δεν γνωρίζει, μα εκείνη δείχνει να την ξέρει καλά, κι έπειτα, ένας σκληρός κακοποιός κι ένα παλιό χρέος. Πού θα την οδηγήσει όλο αυτό; Άραγε, θα μπορέσει να ξαναβρεί τη χαμένη ισορροπία στη ζωή της; Και ποια είναι τελικά η άγνωστη γυναίκα;
 
Στο νέο του μυθιστόρημα, ο Χρήστος Χαρτοματσίδης γράφει με πολύ χιούμορ και γρήγορο ρυθμό, για τους ρόλους που παίζουμε αναζητώντας τον πραγματικό μας εαυτό. Για τον κρυφό εκείνον πυρήνα της ύπαρξής μας, που εν αγνοία μας παίρνει για μας τις πιο αλλόκοτες αποφάσεις· αυτόν που μην ξέροντας πώς να τον ονομάσουμε, τον αποκαλούμε «δαίμονα», «κακό χαρακτήρα» ή «υποσυνείδητο», κι όμως είναι… το πεπρωμένο!
 
Αφήγηση: Ευγενία Παναγοπούλου
Διάρκεια: 6 ώρες και 47 λεπτά
 
Τιμή: 9,90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Πάνος Παντελούκας
Έγκλημα στο Πότζο

Στη Νότια Ιταλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπάκολι, μία γραφική κωμόπολη κοντά στη Νάπολη, ο καθηγητής εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι εξιχνιάζει έναν φόνο και μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου εμπλέκονται Έλληνες φοιτητές και η τοπική Καμόρα.
 
Μοναχικός, μεθοδικός, έμπειρος, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας, ο καθηγητής Σπινέλλι έχει σταθερό αρωγό σε αυτήν την υπόθεση τον καλό του φίλο, επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας Νικόλα Σκιάνο.
 
Η αστυνομική νουβέλα Έγκλημα στο Πότζο, είναι ένα κράμα ιστορίας μυστηρίου και αρχαιολογίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας, όπως η ανεργία, η έλλειψη διεξόδων, το εύκολο χρήμα, και φυσικά η μαφία.
 
Αποτελεί την πρώτη μίας σειράς αντίστοιχων αστυνομικών ιστοριών με τον ίδιο πρωταγωνιστή.
 
Αφήγηση: Άρης Αντωνόπουλος
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
 
Τιμή: 7,90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Πάνος Παντελούκας
Ο Σπινέλλι στον κάμπο

Η αστυνομική νουβέλα Ο Σπινέλλι στον Κάμπο μάς ταξιδεύει από τη Νότια Ιταλία στον Κάμπο της Χίου. Πρωταγωνιστής είναι ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη, Οράτσιο Σπινέλλι, καλός φίλος του επιθεωρητή της αστυνομίας του Μπάκολι, Νικόλα Σκιάνο και σταθερά αρωγός του στην εξιχνίαση μυστηρίων και εγκλημάτων. Ο μεθοδικός και έμπειρος καθηγητής, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας καλείται από τον Έλληνα αστυνόμο Μήτρου να συνδράμει στο έργο της εξιχνίασης ενός ειδεχθούς εγκλήματος σε ένα αρχοντικό του Κάμπου. Θύμα μια Ιταλίδα τουρίστρια, με την υπόθεση να διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε δύο χώρες: Ελλάδα και Ιταλία. Η ιστορία είναι αστυνομικού μυστηρίου, με προεκτάσεις στον χώρο της τέχνης και της μόδας, ενώ πραγματεύεται σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν τους φαινομενικά αθώους πρωταγωνιστές της.
 
Αφήγηση: Αλέξανδρος Μυτιληναίος
Διάρκεια: 2 ώρες και 4 λεπτά
 
Τιμή: 9,90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού

Η τριαντάχρονη Αλεξάνδρα, συνεσταλμένη και ανασφαλής, μετακομίζει. Πρόκειται να ζήσει για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς της. Καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της πια, ενώ οι παιδικές αναμνήσεις και η ζωηρή φαντασία της αναμετρώνται με τις φοβίες της και τη συναισθηματική εξάρτησή της από τους γονείς της. Στο μεταβατικό αυτό στάδιο της ζωής της, τα όρια του πραγματικού κόσμου με τον φαντασιακό αρχίζουν να θολώνουν.
 
Τον ίδιο καιρό, καταζητείται ένας φετιχιστής, γνωστός ως «κλέφτης της δαντέλας», ο οποίος μπαίνει λαθραία σε κρεβατοκάμαρες γυναικών και κλέβει τα δαντελωτά εσώρουχά τους.
 
Κι έτσι, το παιχνίδι ξεκινά.
 
Αφήγηση: Μαντώ Γιαννίκου 
Διάρκεια: 7 ώρες και 38 λεπτά
 
Τιμή: 12,90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Γιάννης Δεμίρης
Σκοτεινά θαύματα

Η Ελπινόη ζούσε μόνιμα κάτω από την καταπίεση του πατριού της, χαμένη μέσα στη μονοτονία της δουλειάς της, μέχρι που μια μέρα ένα γράμμα έφτασε στα χέρια της. Ήταν η μοναδική κληρονόμος της έπαυλης της Γκίλσια, μιας πόλης μυστήριο που βρισκόταν κρυμμένη ανάμεσα σε δύο βουνά. Με τη θεά - προστάτιδά της να απουσιάζει, η πόλη ήταν παραδομένη στις δυνάμεις δύο αιώνιων αντιπάλων: του μάγου Όγκμα, που έκλεψε τα παιδιά των κατοίκων, και του ξεροκέφαλου δημάρχου και θανάσιμου εχθρού του, του Κλάους. Με τη βοήθεια ενός τρελού άντρα, του Λέβι, η Ελπινόη θα φέρει στο φως όχι μόνο τα αρχέγονα μυστικά της πόλης, αλλά και τον ρόλο της στη μοίρα που της επιφύλασσε η Γκίλσια.
 
Αφήγηση: Βανέσσα Αδαμοπούλου
Διάρκεια: 5 ώρες και 4 λεπτά
 
Τιμή: 12,90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Γιάννης Μπούζας
Ο κήπος των ονείρων

Ο Μάκης, ένας ονειροπόλος νέος με φιλοδοξίες, στην αγωνία του να βρει μια εργασία, η μοίρα τον οδηγεί στο ξενοδοχειακό χωριό του Club Med, στο νησί του Ιπποκράτη. Σε μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο, αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, αλλά ένας ευγενικός διοργανωτής· το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την πεποίθηση της ευγένειας και της ευτυχίας, το διαφορετικό στιλ διακοπών. 

Όταν η σεζόν τελειώνει κι επιστρέφει στην καθημερινότητα της πόλης, μελαγχολεί, κλείνεται στον εαυτό του· το επόμενο καλοκαίρι αποφασίζει να φύγει ξανά για την Κω. Αφουγκράζεται και πάλι το όνειρο, μέχρι την ημέρα που η Αλίνα τον αφήνει ελεύθερο να βιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Όμως, η ευτυχία τους δοκιμάζεται. Μέσα από το ονειρικό ταξίδι του Μάκη και της Αλίνα στον κόσμο των αισθήσεων, ξετυλίγεται η πολύχρονη ιστορία των ξενοδοχειακών χωριών του Club Med και η ιδιαίτερη ζωή ενός ευγενικού διοργανωτή.

Αφήγηση: Ιωάννης Αθανασόπουλος
Διάρκεια: 7 ώρες και 28 λεπτά
 
Τιμή: 12.50 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Φρέντερικ Ράφαελ
Darling

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα.
 
Γνωρίζει έναν δημοσιογράφο, τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε δεν διστάζει να τον απατήσει με άλλους.
 
Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ την κάνει να πιάσει «πάτο»… Ποια είναι, εντέλει, η πραγματική ευτυχία για την Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του ’60;
 
Μετάφραση: Πηνελόπη Ζαλώνη
Αφήγηση: Βανέσσα Αδαμοπούλου
Διάρκεια: 4 ώρες 20 λεπτά
 
Τιμή: 7.90 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

NON FICTION


 

Μαρίνα Λυκούδη
Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα

Αλβανία 1978. Η γειτονική μας χώρα βιώνει την πιο στυγνή δικτατορία στην ιστορία της. Πώς ήταν η ζωή επί Χότζα; Ποιοι περιορισμοί υπήρχαν; Πώς ήταν να βιώνεις ένα καθεστώς συνεχούς προπαγάνδας και φόβου; Τι μαρτυρούσαν τα σφιγμένα πρόσωπα των πολιτών; Και πώς ήταν η ζωή εκεί για τους ξένους επισκέπτες;
 
Η Μαρίνα Λυκούδη μάς μεταφέρει στη Γη των Αετών, στη Σκιπερία, στη γνωστή σε εμάς Αλβανία, καταγράφοντας την εμπειρία της από την παραμονή της εκεί, όταν ακολούθησε τον σύζυγό της που υπηρετούσε ως Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα.
 
Μια χειμαρρώδης μαρτυρία που ακροβατεί ανάμεσα στο προσωπικό βίωμα και την ιστορική καταγραφή, που καταφέρνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς τον ταξιδεύει στις άγνωστες πτυχές ενός σκληρού καθεστώτος.
 
Αφήγηση: Ευθυμία Σακελλάρη
Διάρκεια: 3 ώρες 32 λεπτά
 
Τιμή: 12.90 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Παναγιώτης Τσίτος
Αιώνια Άνοιξη

Ο συγγραφέας επιχειρεί να αποτυπώσει την εμπειρία της διαμονής του στο Βιετνάμ και στην Ταϊλάνδη στα τέλη του 2022.
 
Η ελεύθερη και μοναχική περιήγηση στις δύο χώρες γίνονται η αρχή για ένα ταξίδι αναστοχασμού, καθώς το βίωμα του τοπίου μοιάζει να ταυτίζεται απόλυτα με το βίωμα του εαυτού. Πόλεις, βουνά, άνθρωποι, συζητήσεις, φαγητό, ποτό, καπνός και μουσική καταγράφονται και παίρνουν μορφή και υπόσταση ως αντανακλάσεις του εσωτερικού κόσμου του περιηγητή.
 
Ο τίτλος Αιώνια άνοιξη καταλήγει να είναι όχι τόσο μια ονομασία, μια αναφορά ή μια περιγραφή, αλλά –πολύ περισσότερο– μια υπόσχεση.
 
Αφήγηση: Άρης Κασαπίδης
Διάρκεια: 1 ώρα 17 λεπτά
 
Τιμή: 9.50 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Παρασκευή Κοψιδά - Βρεττού
Λευκάδιος Χερν και Πιερ Λοτί

Λευκάδιος Χερν και Πιερ Λοτί: Δύο «δραπέτες» του δυτικού πολιτισμού, μελαγχολικά παράξενες, ρομαντικές ανθρώπινες φύσεις, σημαντικοί συγγραφείς. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ανιχνεύσει την παραλληλία του βίου και των εμπειριών των δύο λογοτεχνών, του Λευκάδιου Χερν και του Πιερ Λοτί.

Να ανασκάψει την ουσία και την «ποιητική» του έργου τους καθώς επίσης και το βλέμμα με το οποίο θεώνται τον κόσμο. Να δημιουργήσει, τέλος, μιαν εγγύτητα του αναγνώστη με τον ψυχισμό δύο ξεχωριστών δημιουργών, των οποίων η περιπέτεια της ζωής γίνεται το αξιοθαύμαστο περιεχόμενο μιας εξωτικής μυθιστορίας, που απευθύνεται σε όλους μας, ως υλικό ανθρωπογνωσίας και διαπολιτισμικής ανθρωπιάς.

Αφήγηση: Παναγιώτης Μπουγιούρης
Διάρκεια: 57 λεπτά
 
Τιμή: 9.50 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


 

Αννίτα Καγκάλου
Η Τέχνη και η Επιστήμη της Αυτοβελτίωσης στην Πράξη

Πρόκειται για ένα έργο που ενθουσιάζει, παρακινεί, παθιάζει, λυτρώνει, ανυψώνει! Διαβάζοντας προσεκτικά τις σελίδες αυτού του βιβλίου ανακαλύπτουμε ότι όλοι, πολύ βαθιά μέσα μας, κρύβουμε έναν άλλο εαυτό, περισσότερο δυνατό, χαρούμενο, ευρηματικό, ταλαντούχο, τρυφερό, ικανό να αντεπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση που συναντά, αλλά και να γεύεται με όλο του το είναι το Δώρο της ζωής! Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στο Εδώ και στο Τώρα κάθε εποχής, γιατί η Αλήθεια του είναι διαχρονική, διαποτισμένη με το μυστήριο της ύπαρξης και της ζωής. Είναι ένα βιβλίο πλημμυρισμένο από θετική ενέργεια, γιατί όπως λέει και η Αννίτα Καγκάλου: «Η θετική ενέργεια είναι προϊόν της καθημερινής μας σκέψης και δράσης, είναι η Πράξη μας προς την Ελευθερία!» Όλες αυτές οι συμβουλές και τεχνικές που προτείνει η συγγραφέας χρησιμοποιούνται από τους πλέον διάσημους, παγκοσμίως, επιχειρηματίες, leaders, καλλιτέχνες, πρωταθλητές, αλλά και κάθε έναν που θέλει να καλλιεργήσει τη νοοτροπία και τη στρατηγική του Νικητή και να ζήσει τη ζωή που του αξίζει κι έχει ονειρευτεί!
 
Αφήγηση: Ελευθερία Μπενοβία
Διάρκεια: 3 ώρες και 34 λεπτά
 
Τιμή: 11,45 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Λοράν ντε Σουτέρ
Η τέχνη της μέθης

Η ιστορία της μέθης έχει μια γοητεία που κυμαινόταν πάντα ανάμεσα στη ρομαντική ανάταση και τη σκανδαλιστική αποδοκιμασία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί στην ιστορία και σε όλους τους πολιτισμούς, που αρνήθηκαν αυτόν τον διαχωρισμό και προβληματίστηκαν για τις πραγματικές επιδράσεις του αλκοόλ και τις δυνάμεις που κρύβει. Από τη Βαγδάτη του 9ου αιώνα έως τη Νέα Υόρκη του 20ού, από τη Γαλλία του Μεσαίωνα έως την Ιαπωνία της εποχής των Μεϊτζί, ποιητές, φιλόσοφοι, συγγραφείς, αλχημιστές και απλοί πότες εξερεύνησαν, συχνά διχασμένοι και ζαλισμένοι, τις συνέπειες της μέθης στους τομείς της τέχνης και της επιστήμης, της πολιτικής και της ηθικής – μέχρι το σημείο διερεύνησης της ίδιας της σφαίρας της ύπαρξης. Περιπλανώμενος με συντροφιά τον Αμπού Νουβάς, τον Νάκαε Τσομίν, τον Ραμπελαί, την Ντόροθι Πάρκερ, τον Ζανγκ Σου και πολλούς άλλους, ο Λοράν ντε Σουτέρ προσφέρει ένα διανοητικό ταξίδι μέσα από τις μεταμορφώσεις που επιφέρει η μέθη, σε αναζήτηση μιας νέας αλήθειας που μπορεί να σταθεί μόνο κάνοντας ελιγμούς: μια μεθυσμένη αλήθεια που γελοιοποιεί το αστυνομικό καθεστώς της νηφαλιότητας.
 
Μετάφραση: Ζωή Καραμπέκιου
Αφήγηση: Ανδρέας Νάτσιος
Διάρκεια: 3 ώρες 
 
Τιμή: 11,50 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Μήδεια Αμπουλασβίλι & Έκα Τσκοϊτζε
Εύλαλα Μάρμαρα

Η μυρωδιά του ψωμιού που οι Γεωργιανοί προσφέρουν σε Πόντιους πρόσφυγες, ο ήχος της καμπάνας που ακούγεται από τον πρώτο χριστιανικό ναό χτισμένο από Έλληνες στο Βατούμ υπό την οθωμανική ακόμα κυριαρχία, η ευγνωμοσύνη των εξαντλημένων από τις κακουχίες Γεωργιανών δοκίμων που βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα, το μυστικό ενός Έλληνα αξιωματούχου που σώζει εκατοντάδες ψυχές, ένα τηλεγράφημα συμπαράστασης Γεωργιανών φοιτητών προς τους Έλληνες που φτάνει στον παραλήπτη του 125 ολόκληρα χρόνια μετά την αποστολή του…
 
Οι συγκινητικές ιστορίες του παρόντος βιβλίου επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι ιστορία δεν σημαίνει μόνο γεγονότα. Ιστορία χωρίς τα συναισθήματα όλων εκείνων των ανθρώπων που τη δημιούργησαν και πρωταγωνίστησαν σε αυτήν ίσως και να μην υφίσταται.
 
Μετάφραση: Άνι Ουτζιλάουρι, Ανίνα Γκογκόχια
Αφήγηση: Έφη Καμπάνταη
Διάρκεια: 2 ώρες και 2 λεπτά 
 
Τιμή: 11,45 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Δήμητρα Αθανασοπούλου
Ψυχανάλυσέ το

Ψυχανάλυσέ το. Ποιο; Και με τι τρόπο; Τι μπορούμε να ψυχαναλύσουμε δίχως αναλυόμενους, συνεδρίες και θεραπευτικό πλαίσιο; Ψυχαναλύεται ο χρόνος που τρέχει, η πραγματικότητα που μας περιβάλλει, η επικαιρότητα που διαμορφώνει τις ζωές μας; Η χρονιά της πανδημίας και των συναρθρώσεών της, των θανατοπολιτικών στη Μεσόγειο, του συμπτώματος Brexit, της λευκής υπεροχής ως πολιτική άποψη, του ταπεινωμένου υποκειμένου Τζόκερ και της μετάλλαξης του κοινωνικού δεσμού ξαναγράφονται με όρους ψυχαναλυτικής ανθρωπολογίας. Με τα θεωρητικά εργαλεία της ψυχανάλυσης, της πολιτικής θεωρίας και της φιλοσοφίας, ιχνηλατούμε τον έρωτα και την ευθραυστότητά του εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, την αντανάκλαση του βιολογικού στο πολιτικό, την επίδραση του τουριστικού σώματος πάνω στο μετασχηματισμένο αστικό τοπίο, το εθνικό ιδεώδες πίσω από την επίκληση του ένδοξου παρελθόντος, τη σχέση του ελληνικού σχολείου με την κοινωνική κινητικότητα, το ψυχικό αποτύπωμα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τα κείμενα παρατίθενται με χρονολογική σειρά, από τις αρχές Αυγούστου του 2019 μέχρι τα τέλη του 2020, όπως φιλοξενήθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, με την ελπίδα να γίνουν μια γέφυρα σκέψεων ανάμεσα στην προπανδημική και στην μεταπανδημική ζωή.

Αφήγηση: Παρασκευή Δουρουκλάκη
Διάρκεια: 6 ώρες και 2 λεπτά
 
Τιμή: 12.40 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".