«Δημιουργούμε ρούχα από γυναίκες για γυναίκες» Με το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τιμήθηκε η Denise Eleftheriou

 

«Δημιουργούμε ρούχα από γυναίκες για γυναίκες» 

Με το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τιμήθηκε η Denise Eleftheriou 

_MG_9473.JPG

©️ Sakis Lalas

Στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» διακρίθηκε η σχεδιάστρια Denise Eleftheriou στα φετινά βραβεία «Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Πολιτικοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αθλητές, φορείς και εκλεκτοί καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους τη «γιορτή» του επιχειρείν, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του πως «η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης» και γι’ αυτό τον λόγο βραβεύτηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες «που δίνουν νόημα στις αξίες και τις αρχές της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά της η Denise Eleftheriou σημειώνει πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την διάκριση στα βραβεία “Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας” του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και κυρίως για την κατηγορία για την οποία βραβεύτηκα, που αφορά την “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”. 

Το ατελιέ μας ξεκίνησε την ιστορία του στην Θεσσαλονίκη και πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί τεχνικές υψηλής ραπτικής, βιώσιμες πρακτικές και γυναίκες τεχνίτριες. Στο δικό μας παράδειγμα η γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλην την δημιουργική και παραγωγική αλυσίδα. Δημιουργούμε ρούχα από γυναίκες για γυναίκες. 

Φέτος, εκτός από τις bridal και custom made δημιουργίες παρουσιάσαμε και την βιώσιμη collection από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας και σχοινιά ναυτιλίας της εταιρείας ΔΙΟΠΑΣ, μια συλλογή η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή το 18ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης κ του  ka–business.gr κι έχει βασιστεί σε ιδέα της διοργανώτριας του Συνεδρίου, κας Ραλλιώς Λεπίδου. 

Ευχαριστώ όλες και όλους όσους έχουν συμβάλλει σε αυτή την βράβευση, το προσωπικό του ατελιέ, όλους τους συνεργάτες και φυσικά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η Ελληνική Μόδα προχωράει σταθερά και προσωπικά δεσμεύομαι για την όλο και πιο βιώσιμη παραγωγική διαδικασία του ατελιέ αλλά και για την ενημέρωση του κοινού ως προς την ηθική αντιμετώπιση της Μόδας», καταλήγει η σχεδιάστρια. 

BON04578.jpg

Denise Eleftheriou

Η σχεδιάστρια Denise Eleftheriou ξεκίνησε το 1997 με την δημιουργία του πρώτου της ατελιέ στην Θεσσαλονίκη για custom made και bridal δημιουργίες. Οι σπουδές και η εμπειρία της σχεδιάστριας Denise Eleftheriou στην Ιταλία, καθόρισαν το ύφος των δημιουργιών, κάνοντάς την να ξεχωρίσει για τις minimal και ανατρεπτικές προτάσεις, που άλλαξαν τα εώς μέχρι τότε δεδομένα του custom made. Έχει πραγματοποιήσει εμβληματικά fashion shows σε ιδιαίτερους χώρους όπως στην Casa Bianca, στο Γενί Τζαμί, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και στο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης) με θέμα την ανακύκλωση. Από τις αρχές του 2024, το ατελιέ της Denise Eleftheriou μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή του Χίλτον συνεχίζοντας την πορεία της στις custom made και bridal δημιουργίες.

Η Σχεδιάστρια

Η Denise Eleftheriou είναι σχεδιάστρια ρούχων costum-made και bridal, η οποία ξεχωρίζει για τις τεχνικές υψηλής ραπτικής που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες της. Είναι απόφοιτη του Istituto Marangoni στο Μιλάνο, της διάσημης Σχολής Μόδας στην οποία έχουν βρεθεί αστέρες του fashion industry όπως οι Dolce Gabbana, Moschino κ.α.

Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε κοντά σε Ιταλούς σχεδιαστές εντρυφώντας στην ιταλική ραφή και το περίφημο ιταλικό design, με πιο σημαντική, την εμπειρία της στους Giorgio Armani και Trussardi. Στη συνέχεια, έχοντας περάσει τρία χρόνια ως creative director σε γνωστή ελληνική εταιρία prêt à porter de luxe, διαπιστώνει το κενό που υπήρχε στο bridal κι έτσι αποφασίζει να χαράξει την δική της πορεία, με βασικό γνώμονα να αναδείξει την προσωπικότητα, την σιλουέτα και το στυλ κάθε γυναίκας την ημέρα του γάμου της αλλά και σε άλλες επίσημες ή σημαντικές για εκείνη περιστάσεις.

Το 1997 ανοίγει το πρώτο της προσωπικό ατελιέ στην Θεσσαλονίκη. Οι δημιουργίες της Denise Eleftheriou τα επόμενα χρόνια εξελίσσονται σε town’s favorite, με την ίδια να ξεχωρίζει για το minimal ύφος, για τα ιδιαίτερα fashion shows που παρουσιάζει, αλλά και για το γεγονός ότι φροντίζει πάντα να ακολουθεί και να εμπνέεται από το στυλ της κάθε γυναίκας σεβόμενη την προσωπικότητά της.

Είναι μέλος στην Ελληνική Ένωση Σχεδιαστων Μόδας και από το 2024 ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου έχει μεταφέρει και το ατελιέ της στην περιοχή του Χίλτον

Denise_04.jpg

©️ Bonelli Elena

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".