Η ΚΑΤΑΡΑ: Νέο βιβλίο από τη Θ. Ανδρονίκου-Βασιλάκη

 Η ΚΑΤΑΡΑ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 

Μια παλιά κατάρα κι ένας χαμένος αμύθητος θησαυρός αποτελούν το σκηνικό πέντε θανάτων στο χωριό Λινούρι της ορεινής Αργολίδας. Ο ένας μετά τον άλλο, δύο γυναίκες και τρεις άντρες, ντόπιοι κάτοικοι, χάνουν τη ζωή τους με την αστυνομία της περιοχής ν’ αδυνατεί να διαλευκάνει το μυστήριο. Η υπόθεση ανατίθεται στη ΓΑΔΑ και την εξιχνίαση των ενδεχόμενων δολοφονιών αναλαμβάνει ο αξιωματικός Δημήτρης Σαμαράς. 


Ο αστυνόμος φτάνει στο Λινούρι για να διεξάγει την επιτόπια έρευνα, όμως διαπιστώνει πως τα στόματα των κατοίκων, όπως και των δύο αινιγματικών μελών της οικογένειας Γιαννούλη, είναι «σφραγισμένα» και η εμφανής απροθυμία να του αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν έχει τις ρίζες της στον φόβο και στις ντόπιες δεισιδαιμονίες. Η κατάρα φαίνεται να έχει «στοιχειώσει» το χωριό, που τα βράδια ερημώνει, ενώ οι λιγοστές μαρτυρίες κάνουν λόγο για εμφανίσεις φαντασμάτων, απόκοσμες κραυγές και ανεξήγητα φαινόμενα. 

Ο Σαμαράς καλείται ν’ ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους πέντε θανάτους, αλλά και ν’ αντιμετωπίσει τους δικούς του «δαίμονες» που ανασύρονται ξανά στο φως, οδηγώντας στα άκρα τις ψυχικές αντοχές, τη λογική και τα συναισθήματά του. Ένοχα μυστικά και βαριές κατάρες από το παρελθόν, αμύθητοι χαμένοι θησαυροί που έγιναν θρύλος, όνειρα που ματαιώθηκαν άδικα, εκδίκηση που αποζητά τη δικαίωση κι ένας έρωτας απρόσμενος και παντοδύναμος που ίσως φέρει την πολυπόθητη λύτρωση. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ THΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ 

Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στον χώρο του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, συμμετέχοντας ως κειμενογράφος και σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2009 με το βιβλίο Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά, από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. 

Το 2012 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό δράμα 8 ψυχές που δεν έφυγαν, από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

 Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα: Ο κορσές της Σταχτοπούτας (2014) και Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου (2015). Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα: Η Διαθήκη του Ζάνα (2017), Η Υπηρέτρια της Δούκισσας (2018), Ζακίνθη, στο Άβατο του Κόντε (2019), Άσπιλοι Ένοχοι (2020), Kρεσέντο Εκδίκησης (2021), Mαύροι Κύκνοι (2022), Ματωμένο Μετάξι (2023), Δεσποινίς ετών 39... και κάτι ψιλά (2024)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".