Εκδόσεις Παπαζήση |ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΨΥΧΗ & ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ | ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ |

 




TYLER TAPPS, MARY SARA WELLS (επιμέλεια)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

Επιστημονική Επιμέλεια της Ελληνικής Έκδοσης:
Αγλαΐα Ζαφειρούδη, Χαρίλαος Κουθούρης

Μετάφραση:
Αγλαΐα Ζαφειρούδη

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στον τομέα του ελεύθερου χρόνου και της αναψυχής ο οποίος αναγνωρίζεται ως μια τεράστια παγκόσμια οικονομία. Παρέχει εις βάθος πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και τη συμβολή διαφόρων φορέων που παρέχουν γνώση, ευκαιρίες για μελέτη κι έρευνα καθώς και υπηρεσίες, επιλογές σταδιοδρομίας και καριέρας. Ακόμη στο βιβλίο διερευνάται η συνάφεια του ελεύθερου χρόνου με τη φιλοσοφία και την κοινωνία και η προσφορά τους στον τομέα. Περιγράφεται ο τρόπος σύνδεσης με καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και διοικητικά ζητήματα καθιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή ως ακαδημαϊκό κλάδο με τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ατόμων, των ομάδων, των κοινοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το παρόν βιβλίο ευελπιστούμε να αποτελέσει αρχή για την ενίσχυση του τομέα του ελεύθερου χρόνου και της αναψυχής ως έναν από τους σημαντικότερους ακαδημαϊκούς κλάδους και στην Ελλάδα. Η ώρα είναι πλέον κατάλληλη ώστε να γίνουν περισσότερα βήματα και στη χώρα μας με όραμα μια αειφόρο, βιώσιμη κοινωνία με αποτελεσματική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Γιατί ο ελεύθερος χρόνος θέτει επιλογές, θέτει στόχους, θέτει αξίες… δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, δεν οριοθετείται, δεν δανείζεται… Ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την αξία του, καθιστώντας τον ακόμη πιο πολύτιμο…
ISBN 978-960-02-4361-1, Σχήμα 21x29, Σελίδες 534, Βάρος(g) 1.345,
Τιμή: €38,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024
https://papazissi.gr/product/eisagogi-stin-anapsixi-kai-ton-elevthero-xrono/

 
Οι επιμελητές του τόμου
Ο Tyler Tapps, PhD, είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Northwest Missouri State University. Έλαβε το διδακτορικό του στην υγεία, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την ανθρώπινη απόδοση από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, το 2009. Το 2015 πιστοποιήθηκε ως επαγγελματίας πάρκου και αναψυχής από την Εθνική Ένωση Αναψυχής και Πάρκου. Έλαβε το Βραβείο Robert W. Crawford Young Professional και την Υποτροφία Υπαίθριας Αναψυχής Charles Adam Esslinger. Ο Tapps είναι βετεράνος του αμερικανικού στρατού και διαθέτει εμπειρία στον προγραμματισμό αναψυχής στον στρατό. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας Επιστημών Αναψυχής και πρόεδρος του Τμήματος Εκπαιδευτών Αξιοποίησης του Ελεύθερου Χρόνου της Ένωσης Πάρκων και Αναψυχής του Μιζούρι, καθώς και του προγράμματος Μελλοντικών Μελετητών της Ακαδημίας Επιστημών Αξιοποίησης του Ελεύθερου Χρόνου. Του αρέσει να κάνει τζόκινγκ, να γυμνάζεται, να κάνει βαρκάδα και να περνάει χρόνο με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του.
Η Mary Sara Wells, PhD, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πάρκων, Αναψυχής και Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Διδάσκει μαθήματα ανάπτυξης νέων, κοινοτικής αναψυχής και αθλητικής διαχείρισης. Ξεκινώντας την έρευνά της το 2004, η Wells ασχολήθηκε με τη μελέτη του αθλητικού πνεύματος στον νεανικό αθλητισμό. Τα αποτελέσματα της έρευνάς της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ η ίδια έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές συνεδρίες και αξιολογήσεις για πολλές δημοτικές υπηρεσίες νεανικού αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης
Η Δρ Αγλαΐα Ζαφειρούδη κατέχει τη θέση Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην «Κινητική Αναψυχή: Γιόγκα, Πιλάτες, Σύγχρονος Χορός» στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΔιδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και βιβλίων και συμμετέχει σε διεθνή και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επίδραση και τα οφέλη της συμμετοχής σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου κι αναψυχής με έμφαση σε χορό, πιλάτες, γιόγκα και κινητικές δραστηριότητες στη φύση. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής», Μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» και Μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εκπαίδευση στον Χορό». Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία στη διδασκαλία της κίνησης και της φυσικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σχεδιάζει και υλοποιεί σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Αγλαΐα συμμετέχει ως χορεύτρια και χορογραφεί παραστάσεις εναέριου χορού, λαμβάνει μέρος σε διεθνείς και εθνικές διοργανώσεις και παραστάσεις χορού και γυμναστικής, καθώς και σε διαφημιστικά σποτ και ταινίες, σχετικά με την προώθηση του τουρισμού, μέσω δραστηριοτήτων αναψυχής κι ελεύθερου χρόνου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες» και είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση κι επιμέλεια καλλιτεχνικών πρότζεκτ. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία και στην επιστημονική καθοδήγηση προγραμμάτων σε σχολές χορού και στούντιο πιλάτες-γιόγκα σε παιδιά κι ενήλικες, όπου συνεχίζει έως και σήμερα.
Ο Δρ Κουθούρης Χαρίλαος είναι Καθηγητής στη Διοίκηση Δραστηριοτήτων Αναψυχής & Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επιβλέπει μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος σε διεθνή & αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα, συμμετέχει σε συνέδρια και είναι Εκδότης του επιστημονικού περιοδικού της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχης. Είναι Διευθυντής στο επιστημονικό Εργαστήριο «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες» & Διευθυντής στο Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνεργάζεται ως εμπειρογνώμονας με το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και υπό την καθοδήγησή του υλοποιούνται προγράμματα ελεύθερου χρόνου και υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων. Θεωρείται πρωτεργάτης στην ανάπτυξη της αντίστοιχης αγοράς στη χώρα. Αναλαμβάνει την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε ιδιωτικές εταιρίες, οργανισμούς, ΟΤΑ, Γ.Γ.Α., Υπουργεία στον τομέα της Αναψυχής & του Αθλητικού Τουρισμού.

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".