Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες | Διαγωνισμός

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ
ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΝΤΑ ΕΜΠΟΛΙ
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ.
Η άνοδος του λαϊκισμού την εποχή του αλγόριθμου και των κοινωνικών δικτύων

 
Η άνοδος του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας που ανατρέπει όλους τους καθιερωμένους κανόνες. Στα μάτια των ψηφοφόρων τους τα ελαττώματα των λαϊκιστών ηγετών μετατρέπονται σε προτερήματα. [...] Πίσω από τις ξέφρενες εκδηλώσεις του λαϊκιστικού καρναβαλιού κρύβεται η σκληρή δουλειά επικοινωνιολόγων, αναλυτών των δεδομένων μεγάλου όγκου (Big Data) και φυσικών επιστημόνων [...] Ο Τζουλιάνο ντα Έμπολι σκιαγραφεί το πορτρέτο των μηχανικών του χάους, προσώπων σχεδόν άγνωστων στο ευρύ κοινό, που δρουν παρασκηνιακά και αλλάζουν άρδην τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων κοινωνιών.
 
Μετάφραση: Μαρία Μαλαφέκα | Σελ.: 216 | Τιμή: 16.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5465-9
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ
ΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ
 
Μέρες του 1903. Η άρχουσα τάξη των Αθηνών αισθάνεται αριστοκρατία, βιώνοντας τη βραχύβια Belle Epoque της. Η Θεσσαλία στενάζει υπό το απάνθρωπο καθεστώς των τσιφλικάδων. Τα θεατρικά μπουλούκια γυρίζουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, χαρίζοντας γέλιο και παρηγοριά, υπομένοντας το ανάθεμα της Εκκλησίας και τις προκαταλήψεις ενός αμόρφωτου λαού.
 
Σελ.: 280 | Τιμή: 15.00 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5469-7
 
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

 
Ο ντετέκτιβ Πέτρος Ριβέρης δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.
[…]
Η εμφάνιση του φίλου του από τα φοιτητικά χρόνια δικηγόρου Ανέστη Δερμεντζόγλου και του Επιμενίδη Κρητικού - ο οποίος άφησε τις ψευδομαρτυρίες και άνοιξε γραφείο τελετών - για να του αναθέσουν μια νέα υπόθεση του προσφέρει την ευκαιρία που αναζητά για να επανέλθει στο προσκήνιο. Αποστολή του είναι να βρει όσο το δυνατόν περισσότερα αθωωτικά στοιχεία για την κομμώτρια Πηνελόπη Πινότση, που κατηγορείται για τη βάναυση δολοφονία του εραστή της κρεοπώλη Βασίλη Παπάζογλου.

 
Τα βιβλία του Πάνου Ιωαννίδη, με ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Πέτρο Ριβέρη

      
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και άλλες ιστορίες
ΤΑΚΗΣ ΓΚΟΝΤΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
και άλλες ιστορίες
 
Ένας βαθιά θρησκευόμενος νέος, ο οποίος έχασε στη διάρκεια της Κατοχής τους γονείς του, προκειμένου να μην πάρει μέρος στον Εμφύλιο αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι. Δυόμισι χρόνια αργότερα επισκέπτεται το κατεστραμμένο χωριό του. Μέσα στα ερείπια θα βρει τρία ορφανά, παιδιά ανταρτών, τα οποία παίρνει στην προστασία του.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΗΣ
ΑΚΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΗΣ

 
 
ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ της ΚΥΠΡΟΥ
Κρατικό Βραβείο Ποίησης της Κύπρου | Ευτυχία Παναγιώτου | «Μύθοι για το τέλος του κόσμου»
Η ποιητική συλλογή Μύθοι για το τέλος του κόσμου (εκδόσεις Κέδρος) της Ευτυχίας Παναγιώτου συνιστά μια λογοτεχνική κατάθεση που αποτελείται από ποιήματα που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι μικρόκοσμοι, αλλά και ως θραύσματα ενός σπονδυλωτού συνόλου. Πρόκειται για ένα ποιητικό βιβλίο βραδείας καύσης, με επίκαιρη και σύγχρονη υφή, που ενθαρρύνει πολλαπλές αναγνώσεις. Οι λέξεις, οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι έρχονται από το παρελθόν για να μιλήσουν για το μέλλον, παρουσιάζονται ως τεκμήρια προς μελέτη, ως ίχνη ύπαρξης, συνύπαρξης και μη ύπαρξης, ως χειρόγραφα και σιωπηλές εξομολογήσεις σε ένα πυκνό ποιητικό περιβάλλον που εκφράζει πολυπλεύρως την εγκατάλειψη και την αποσύνθεση του σήμερα. Η χρήση συμβόλων ως τρόπου εξερεύνησης αυτού του συναρπαστικού, δυστοπικού χωροχρόνου απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των αναγνωστών σε μια σταδιακή και κοπιαστικά γοητευτική αποκρυπτογράφηση, ανοίγοντας δρόμους προς νέα νοήματα και παράλληλες ερμηνείες. Οι Μύθοι για το τέλος του κόσμου είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο, μια συνεχής προσπάθεια κατανόησης της ανθρώπινης ύπαρξης, αποσπασματικό και κατακερματισμένο όπως και ο σύγχρονος κόσμος. Είναι, επίσης, μια ανασκαφή σε προσωπικές και κοινωνικές ρωγμές, ένα εμπνευσμένο ποιητικό σύμπαν, μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, σκοτεινό, με δόσεις φωτός, σε γλώσσα ανάγλυφη, νεωτεριστικά αρχαιολογική, πεζή όπως και η συντέλεια, αλλά βαθιά ποιητική.
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
Στείλτε e-mail στο diagwnismos@kedros.gr μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2024, γράφοντας στο «Θέμα» το ονοματεπώνυμό σας ή το ψευδώνυμό σας και στο «Περιεχόμενο»  τον τίτλο ενός εκ των νέων βιβλίων που είδατε στο σημερινό newsletter και επιθυμείτε να κερδίσετε. Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο fb των εκδόσεών μας στις 24 Οκτωβρίου και θα λάβουν μήνυμα στο e-mail τους. *δεν εκτελούνται αποστολές εκτός Ελλάδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".