Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 24.10 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ
ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ
Μυθιστόρημα
«Ποιος είναι ο πατέρας μου, γαμώτο; Ποιος μας έριξε σε τέτοια μιζέρια; Ποιος ρήμαξε τη ζωή μας;» ούρλιαζε απελπισμένος στο πρόσωπο της μάνας του. Η Νατάσα κοιτούσε τον γιο της κλαμένη, με τη θύελλα να μαίνεται μέσα της. Χρόνια ολόκληρα κρατούσε το τρομερό μυστικό και ήθελε να το πάρει μαζί της στον τάφο. Η ίδια η ζωή όμως σκηνοθέτησε μια τραγωδία που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς, όπως και τις τρομακτικές συνέπειές της.
Δύο βιασμοί, ένας λάθος υπολογισμός, μια αδιανόητη πολιτική ίντριγκα που ρίχνει κυβερνήσεις, μια δολοφονία, ένας παπάς με λερωμένα ράσα. Αμαρτίες, λάθη, πάθη, μυστικά, ψέματα, βρόμικα λεφτά, δολοπλοκίες, από τη Σαλαμίνα ως το Ψυχικό και το πρωθυπουργικό γραφείο, ένα δράμα πίσω από κλειστές πόρτες, εκεί όπου όλα κρύβονται κάτω από το χαλί.

Ένα κοινωνικοπολιτικό θρίλερ που τρομάζει ακόμα και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι παραμένουν ως το τέλος άρρηκτα δεμένοι μεταξύ τους! Και στη μέση… ένα μπάσταρδο, που αποφάσισε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του με κάθε κόστος.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Μυθιστόρημα
Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη γοητεία της παραλίας.

Kalypso: Γιατί εσένα, καλό μου παιδί, ποτέ δε σου άρεσε η πολυκοσμία, και τώρα που απομείναμε οι δυο μας, πώς να μιλήσουμε για δημοκρατία, μου λες;
Στέλλα: Και στην άκρη του κόσμου να σε πετάξουν, αν είσαι προορισμένος για κάτι θα το κάνεις.
Φρέντι: Για να σώσεις την ανθρωπότητα, αρκεί να θέλεις να σώσεις έναν και μόνο άνθρωπο.
Δύο εμβληματικές προσωπικότητες που η ιστορία τους ταυτίστηκε με την πορεία των γεγονότων και ταξίδεψε εκτός συνόρων. Ο μύθος της Καλυψώς, μια κρυφή παραλία, η αχίλλειος πτέρνα του καθεστώτος, το φαινόμενο της σπείρας του γαλαξία μας και του κελύφους του σαλιγκαριού, ο έρωτας που γίνεται δίνη, το βραβείο Γκονκούρ, όλα αυτά συνδέονται αποδεικνύοντας το απόλυτο και αλάνθαστο κλισέ, πως τις καλύτερες ιστορίες τις γράφει η ίδια η ζωή.
Καλωσήρθατε για ακόμη μία φορά στα Μάταλα. Η ζωή είναι σήμερα, το αύριο δε θα έρθει…

Μετά το ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ, που ενέπνευσε τη συγκλονιστική τηλεοπτική σειρά ΠΑΡΑΛΙΑ, το ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ θα σας μαγέψει.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ
Μυθιστόρημα
Μια ήσυχη, συνηθισμένη Αμερικανίδα νοικοκυρά εξαφανίζεται ξαφνικά, ένα πρωινό, από το σπίτι της, εγκαταλείποντας την οικογένειά της χωρίς καμία εξήγηση.
Ενόσω γίνονται έρευνες και εκφράζονται εικασίες για την εξαφάνισή της, εκείνη ταξιδεύει στην Ελλάδα. Μοναδική αποσκευή της μια παλιά δικηγορική τσάντα μέσα στην οποία υπάρχει ένα πακέτο με ερωτικά γράμματα.
Τι σχέση έχουν τα γράμματα αυτά με τη γυναίκα; Ποιος ο σκοπός της φυγής και του ταξιδιού της;

Μια ιστορία με βαθιές ρίζες σε σκοτεινές ιστορίες έρωτα, εξαπάτησης και προδοσίας.
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΑΒΑΣΙΜΗ ΖΩΗ
ΜΑΤ ΧΕΪΓΚ
ΑΒΑΣΙΜΗ ΖΩΗ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Άννα Παπασταύρου
«Αυτό που μοιάζει με μαγεία δεν είναι παρά ένα κομμάτι της ζωής που εμείς δεν κατανοούμε ακόμα…»
Όταν η συνταξιούχος μαθηματικός Γκρέις κληρονομεί ένα σπιτάκι σ' ένα νησί της Μεσογείου από μια ξεχασμένη φίλη, δεν μπορεί να κατανικήσει την περιέργειά της. Φτάνει στην Ιμπίθα, με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, χωρίς τουριστικό οδηγό και χωρίς κανένα σχέδιο. Στους κακοτράχαλους λόφους και στις χρυσές αμμουδιές των Βαλεαρίδων, η Γκρέις αναζητά απαντήσεις για τη ζωή της φίλης της, αλλά και για το πώς αυτή τελείωσε. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πιο παράξενο και από το πιο τρελό όνειρό της. Για να βουτήξει ωστόσο σ' αυτή την απίθανη πραγματικότητα, η Γκρέις πρέπει πρώτα να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της.
Μια ιστορία γεμάτη θαύματα και ξέφρενες περιπέτειες με θέμα τη μεταμορφωτική δύναμη που έχει κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Η γραφή του Χέιγκ είναι όπως πάντα σίγουρη και ελκυστική.
Independent

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα με πλούσια φαντασία, που θα σας εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό μπροστά στο θαύμα της ζωής.
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ηθοποιός
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΕΙΜΑΙ Η ΕΡΙΕΤΤΑ
ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ΛΑΤΣΗ
ΕΙΜΑΙ Η ΕΡΙΕΤΤΑ
Βιογραφίες
Όταν ήμουν έξι χρόνων, ο πατέρας μου μου είπε ότι θα ξέρω ότι έχω πετύχει στη ζωή μου, όταν σταματήσουν να αναφέρονται σε εμένα ως «η κόρη της Λάτση» ή «η κόρη του Κούρκουλου» και θα είμαι απλώς η «Εριέττα». Αυτό που δε μου είπε ήταν ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολύ βαριά επώνυμα θα δυσκολευόμουν πολύ να βρω την ταυτότητά μου. Χρησιμοποιώ συνειδητά τη λέξη «βρω», γιατί η Εριέττα πάντα υπήρχε, όπως υπάρχει ο αυθεντικός εαυτός κάθε ανθρώπου.
Αυτό το βιβλίο περιγράφει τη διαδρομή των τριάντα χρόνων της ζωής μου, μέσα στα οποία κατάφερα να επιστρέψω στον αυθεντικό μου εαυτό. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων πέρασα όμορφα, αλλά και δύσκολα. […] Γέλασα, χόρεψα και ταξίδεψα πολύ, όμως έπεσα και στα πατώματα, φοβήθηκα, έκλαψα και απελπίστηκα. Σε αυτές τις στιγμές, με κράτησαν όρθια οι αγαπημένοι μου άνθρωποι, στους οποίους δεν ντράπηκα και δε δίστασα να στηριχτώ, αλλά και το όνειρό μου να χρησιμοποιήσω την τύχη και τη δύναμη που μου χαρίστηκαν για να συμβάλω σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Χωρίς αυτόν τον σκοπό, θα είχα χαθεί σε μια ύπαρξη χωρίς νόημα, από την οποία δε θα μπορούσα να επιβιώσω.
Σήμερα, μπορώ επιτέλους να πω ότι στέκομαι στα πόδια μου και ξέρω πολύ καλά ποια είμαι – ΕΙΜΑΙ Η ΕΡΙΕΤΤΑ.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
ΣΟΥΖΑΝΑ ΠΑΠΑΦΑΓΟΥ,
ΠΕΛΙΩ ΠΑΠΑΔΙΑ
ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
Γονείς - Παιδιά - Οικογένεια
Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τι σημαίνει να είσαι γονέας στην εποχή μας χωρίς περιοριστικές ή στρεβλές πεποιθήσεις και ξεπερασμένα στερεότυπα.
Η Σουζάνα Παπαφάγου, κλινική αναπτυξιακή ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή και ομαδική αναλύτρια, και η Πελιώ Παπαδιά, επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε θέματα γονεϊκότητας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το πάθος τους για την ανθρώπινη φύση, την οικογένεια και τα παιδιά για να γράψουν ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τις τυποποιημένες συμβουλές προς τους γονείς.
Στις σελίδες του συγκέντρωσαν αληθινές ερωτήσεις ενηλίκων που σχετίζονται με παιδιά και ερωτήσεις παιδιών κάθε ηλικίας, από την προσχολική ηλικία έως την εφηβεία, τις ομαδοποίησαν θεματικά και τις απαντούν τεκμηριωμένα, αξιοποιώντας τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις αλλά και συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή εμπειρία τους με την πρακτική γνώση.
Ένας στοχαστικός και ταυτόχρονα εφαρμόσιμος οδηγός ψυχοεκπαίδευσης γονέων, που μας καλεί να κατανοήσουμε βαθύτερα τον ρόλο μας, προσφέροντάς μας παράλληλα πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητα.

ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟ ΤΡΑΥΜΑ
ΔΙΑΖΥΓΙΟ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΙΖΑΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
Ιστορία - Πολιτική
Η κρίση του Κυπριακού το 1974 είχε στην αφετηρία της το πραξικόπημα της δικτατορίας Ιωαννίδη εναντίον του αρχιεπισκόπου Μακαρίου στις 15 Ιουλίου. Αυτό έδωσε στην Τουρκία την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την εισβολή που ακολούθησε. Ο Αττίλας Ι, στις 20 Ιουλίου, και ο Αττίλας ΙΙ, στις 14 Αυγούστου, σηματοδότησαν αυτό που έγινε αντιληπτό στην Ελλάδα και την Κύπρο ως η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922. Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε και εξακολουθεί να κατέχει το 36% του εδάφους του νησιού, ενώ 160.000 Ελληνοκύπριοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και δεν επέστρεψαν αυτοί ή οι απόγονοί τους. Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε τουρκοκυπριακό κράτος, το οποίο αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία αλλά η κατοχή απέκτησε μόνιμο χαρακτήρα.
Η κρίση του 1974 είχε ωστόσο και μια θετική όψη, καθώς η εθνική καταστροφή στην Κύπρο σηματοδότησε ταυτόχρονα την κατάρρευση της δικτατορίας και τη Μεταπολίτευση, την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, τον σχηματισμό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, τη μετάβαση σε ένα νέο κοινοβουλευτικό σύστημα και την εδραίωση της πλέον λειτουργικής δημοκρατίας στη νεότερη ελληνική ιστορία.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ
DR. ANNIE ZIMMERMAN
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ
Ψυχολογία - Αυτοβελτίωση - Ευ Ζην
Η αγαπημένη ψυχοθεραπεύτρια του Instagram, η δρ Άννι Ζίμερμαν @your_pocket_therapist, συναντά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες στη ζωή τους. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές, αλλά φαίνονται καθηλωμένοι σε ερωτήματα όπως: Γιατί επιμένω να επιστρέφω σε μια κακή σχέση; Γιατί έχασα την ψυχραιμία μου; Τι δεν πάει καλά με την περίπτωσή μου;
Η περίπτωσή τους δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Απλώς, κάνουν τις λάθος ερωτήσεις.
Μέσα από το βιβλίο, η Άννι Ζίμερμαν μας δείχνει ότι, αν κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα πρώτα χρόνια της ζωής μας διαμορφώνουν τη συμπεριφορά μας ως ενηλίκων, μπορούμε να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε εκείνα τα ζητήματα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε.
Είτε βιώνεις εντάσεις στις σχέσεις σου, είτε έχεις την τάση να τα βάζεις με τον εαυτό σου, είτε αντιμετωπίζεις άγχος, κατάθλιψη ή οποιοδήποτε άλλο συναισθηματικό ζήτημα, το βιβλίο αυτό θα σου προσφέρει τη δύναμη να αναμετρηθείς με το παρελθόν σου ώστε να αρχίσεις να βάζεις σε σειρά όσα σε απασχολούν στο παρόν.
Με το βιβλίο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ, δε χρειάζεται να πελαγώνεις. Μέσα από την ανάλυση σύνθετων ιδεών και την παρουσίαση απλών ασκήσεων, αυτός ο τονωτικός για την αυτοπεποίθησή σου οδηγός σε εφοδιάζει με εκείνα τα ειδικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν ώστε να βρεις νόημα, αντοχές και χαρά στην κάθε σου ημέρα.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΑΠΛΩΣ CHANEL
CATHERINE ÖRMEN
ΑΠΛΩΣ CHANEL
Life & Style
Μτφρ.: Πετρούλα Γαβριηλίδου, Κέλλυ Δημοπούλου
"Η μόδα αλλάζει, το στιλ ποτέ".
- Γκαμπριέλ Σανέλ

"Η μόδα δεν υπάρχει μόνο στα φορέματα. Η μόδα είναι στον αέρα, τη φέρνει ο άνεμος, την αισθανόμαστε, την αναπνέουμε, βρίσκεται πάνω στον ουρανό και κάτω στην άσφαλτο, είναι παντού, είναι συνδεδεμένη με τις ιδέες, τα ήθη, τα γεγονότα".
(Γκαμπιέλ Σανέλ, από την αυτοβιογραφική της αφήγηση στον Πολ Μοράν, Η αύρα της Σανέλ, 1976).

Η CHANEL είναι μία από τις πιο γνωστές μάρκες πολυτελείας στον κόσμο.
Ωστόσο παραμένει και η πιο μυστηριώδης ανάμεσά τους.
Από το Παρίσι και την οδό Καμπόν, η Σανέλ -πάντα η Γκαμπριέλ- είναι8 η γυναίκα που έφερε την επανάσταση στη γυναικεία κομψότητα.
Ριψοκίνδυνη, αυθάδης, ανυπόμονη, η δημιουργός κατέστησε την απλότητα την πεμπτουσία της πολυτέλειας.
Πρωτοπόρα και απρόβλεπτη, η μάρκα μετρά πάνω από εκατό χρόνια παρουσίας και συνεχίζει να μας εκπλήσσει χάρη στα ασυνήθιστα ντεφιλέ της, το μυθικό άρωμα Νο 5, την τσάντα 2.55, μία κοσμηματοποιία από τις πιο περίτεχνες, και τα καινοτόμα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.
Θεματοφύλακας μιας απαράμιλλης τεχνογνωσίας, η CHANEL χτίζει διαρκώς τον θρύλο της.

Με την καθοδήγηση της ιστορικού μόδας Catherine Örmen και χάρη στις περισσότερες από 300 εικόνες του βιβλίου και στα πιστά αντίγραφα πολύ ξεχωριστών αρχείων της Γκαμπριέλ Σανέλ, αλλά και του Καρλ Λάγκερφελντ και της Βιρζινί Βιάρ, μπαίνουμε κι εμείς στο μεγαλειώδες και διαχρονικό σύμπαν του οίκου CHANEL.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
BOOKTOK TRENDS
ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΠΟ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
JENNIFER L. ARMENTROUT
ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΠΟ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κυριάκος Γιαλένιος
Είναι ο έρωτας πιο δυνατός από την εκδίκηση;

ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
Όλα όσα είχε πιστέψει η Πόπι είναι ένα ψέμα, ακόμα και ο άντρας τον οποίο είχε ερωτευτεί. Έχοντας βρεθεί ανάμεσα σε αυτούς που τη βλέπουν σαν σύμβολο ενός απεχθούς βασιλείου, μετά βίας αναγνωρίζει τον εαυτό της χωρίς το πέπλο της Παρθένας. Αυτό όμως που σίγουρα αναγνωρίζει, είναι ότι τίποτα δεν είναι τόσο επικίνδυνο για την ίδια όσο εκείνος. Ο Καταχθόνιος. Ο πρίγκιπας της Ατλάντια. Την προτρέπει να του αντισταθεί και εκείνη το κάνει με μεγάλη της χαρά.

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ…
Ο Καστίλ Ντανίρ έχει πολλά ονόματα και πρόσωπα. Τα ψέματά του είναι τόσο δελεαστικά όσο και το άγγιγμά του. Οι αλήθειες του τόσο φιλήδονες όσο και το δάγκωμά του. Η Πόπι ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται, ωστόσο είναι ο μοναδικός που μπορεί να τη βοηθήσει να πάρει αυτό που θέλει. Η συνεργασία μαζί του κρύβει πολλούς κινδύνους και εκείνη παραείναι ριψοκίνδυνη και πεινασμένη για να αντισταθεί στον πειρασμό που της προσφέρει.

ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ…
Η αναταραχή στην Ατλάντια μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι ψίθυροι πόλεμου γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Σκοτεινά μυστικά βουτηγμένα στις αιματοβαμμένες αμαρτίες των δύο βασιλείων κάνουν την εμφάνισή τους. Όταν το έδαφος, όμως, αρχίζει να σείεται και οι ουρανοί να αιμορραγούν, μάλλον είναι πολύ αργά για να κρατηθεί η αλήθεια κρυφή.
Διάβασε ένα απόσπασμα »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".