Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΑΓΚΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!

 

Email Image
Email Image
Πληροφορίες & Αίτηση ΕΔΩ

Έναρξη: 
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024
10:30-13:30

 

Μέσω Zoom

Περιγραφή μαθήματος 

 

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κύκλος έχει έντονο εργαστηριακό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο περιλαμβάνει εκτός από τις παραδόσεις και μικρές παύσεις για την υποβολή εργασιών. Το μάθημα επιδιώκει να περάσει από τη θεωρητική συζήτηση περί δημιουργικής γραφής σε τεχνικά ζητήματα και εφαρμογές που αποτελούν και τον πυρήνα της. Μας ενδιαφέρει αυτό που διαφοροποιεί τις ιστορίες μεταξύ τους, οι τρόποι με τους οποίους δίνουμε μορφή στην ιδέα και οι λεπτομέρειες που καθορίζουν την ανάπτυξη της ιστορίας και την εξέλιξη του ήρωα.

Με αφορμή το διήγημα και τη νουβέλα, θα αντιμετωπίσουμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την αποκρυπτογράφηση των βασικών στοιχείων στη μυθοπλασία, αλλά και ζητήματα ύφους που έχουν να κάνουν με τις τάσεις στο διήγημα με βάση τα μεγάλα λογοτεχνικά περιοδικά των ΗΠΑ. Ειδική θέση θα έχει η δραματουργική σύνθεση πολυεπίπεδων χαρακτήρων και η αντιπαραβολή τους με διαφορετικές φόρμες όπως το θέατρο και το σενάριο.

 

Για να δείτε ολόκληρη την περιγραφή του μαθήματος πατήστε εδώ.

Email Image
Πληροφορίες & Αίτηση ΕΔΩ

Έναρξη:
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
10:30-13:30   

 

Μέσω Zoom

Περιγραφή μαθήματος 

 

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κύκλος έχει εργαστηριακό χαρακτήρα. Αποσκοπεί στην ανάλυση μιας σειράς δραματολογικών εργαλείων που έχουν να κάνουν με το θεατρικό κείμενο, αλλά συγχρόνως στοχεύει στη δημιουργία και συγγραφή κειμένων με την καθοδήγηση του καθηγητή.

Ορισμένα από τα θέματα που περιλαμβάνουν οι παραδόσεις:

- Το θεατρικό έργο ως είδος

- Θεατρικός και αφηγηματικός λόγος

- Οι συμβάσεις του θεατρικού κειμένου

- Θέματα δομής

- Ανάπτυξη χαρακτήρων και σχέσεων

- Μονόλογος

- Η σύγκρουση στη θεατρική δραματουργία

- Σύνδεση με το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο

- Σχέση κειμένου και παράστασης

- Πεζογραφία και θέατρο: θέματα μεταφοράς και διασκευής

- Τάσεις στο σύγχρονο θέατρο

- Ανάλυση σκηνών

- Ζητήματα φόρμας

 

Για να δείτε ολόκληρη την περιγραφή του μαθήματος πατήστε εδώ.

Email Image
Πληροφορίες & Αίτηση ΕΔΩ

Έναρξη: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024

 

Μέσω E-learning

Περιγραφή μαθήματος 

 

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα σεναρίου εστιάζουν στην εισαγωγή και εμβάθυνση σε βασικά θέματα θεωρίας και τεχνικής στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο. Ο εκπαιδευτικός κύκλος συνδυάζει μια σειρά από βίντεο, σημειώσεις και εφαρμογές, καθώς και την προγραμματισμένη επαφή με τον καθηγητή. Ο χαρακτήρας των μαθημάτων είναι περισσότερο θεωρητικός και λιγότερο εργαστηριακός, δεν απαιτείται δηλαδή η υποβολή τελικής εργασίας.

Το μάθημα απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε εκείνους που ενδιαφέρονται να επεξεργαστούν και να αναπτύξουν κάποια συγκεκριμένη ιδέα.

 

Για να δείτε ολόκληρη την περιγραφή του μαθήματος πατήστε εδώ.

Article Image

Γιάννης Σκαραγκάς

Μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, ο Γιάννης Σκαραγκάς εμφανίστηκε στα γράμματα πριν από δύο δεκαετίες με το μυθιστόρημα.
Επιφάνεια και τη σεναριακή του διασκευή για το Mega, υπογράφοντας μέχρι σήμερα δώδεκα βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γράφει στα ελληνικά και τα αγγλικά και βραβεύτηκε το 2018 από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο για το «How to Draw Human Figures» από την επιτροπή συντακτών του λογοτεχνικού περιοδικού Copper Nickel (Editors' Prize in Prose).
Έχει επίσης γράψει έργα για το θέατρο στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και την Ελβετία, μεταξύ των οποίων το «Prime Numbers» στη Νέα Υόρκη το 2009, και το Courage στη Ζυρίχη το 2017.
Έχει τιμηθεί ως συγγραφέας από μεγάλα ιδρύματα στην Ευρώπη και την Αμερική.
Το έργο του «Η Κυρά της Ρω» εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Centre for the Art of Performance του UCLA στο Λος Άντζελες τη θεατρική περίοδο 2019/2020 με περιοδεία στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

 

Για να διαβάσετε όλο το βιογραφικό, πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για τα εξ αποστάσεως ασύγρονα σεμινάρια (e-learning)

Πατήστε Εδώ
Email Image

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".