ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΥΠΟΥΛΗ ΝΥΧΤΑ» | ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΥΠΟΥΛΗ ΝΥΧΤΑ» | ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΥΠΝΙΟ

 

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα  19:30  η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ενύπνιο , διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του  Αντώνη Ζαΐρη με τίτλο  «Ύπουλη νύχτα».


.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

΄Eφη Δήμου : φιλόλογος , συγγραφέας

 Φαίη Μακαντάση : Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις

Βίκυ Μαραγκάκη : Ηθοποιός

 

Συντονιστής : Αλέξανδρος Κοντοπάνος, Δημοσιογράφος

 

Τραγούδι : Ηλέκτρα

Πιάνο : Γιώργος Παλαιοκαστρίτης

 Τσέλο -φωνή : Καίτη Πάντζαρη

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://shorturl.at/wlPF9

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

H ποιητική συλλογή ύπουλη νύχτα του Αντώνη Ζαΐρη φωτίζει την εναγώνια προσπάθεια της ανθρώπινης ύπαρξης να ισορροπήσει ανάμεσα στη ζωή και στη θνητότητα. Λειτουργεί σαν ένα εσωτερικό ξέσπασμα στα αδιέξοδα της καθημερινότητας που εκφράζεται με μια ιδιαίτερη ποιητική ορμή. Μέσα από συνεχείς αντιφάσεις, γνώριμο χαρακτηριστικό της ποίησής του, επαναπροσδιορίζεται η στάση μας στη ζωή, η ύπαρξή μας, ο ρόλος μας. Ο ποιητής φαντασιώνεται την άλλη πλευρά της ζωής και αναζητά τρόπους που απελευθερώνεται η συνείδηση και ανοίγει ο δρόμος της ενσυναίσθησης απέναντι στον Τρίτο, στον Αλλο.

Στην ύπουλη νύχτα εκφράζονται βαθιά συναισθήματα πλημμυρισμένα από προσωπικά βιώματα και “ντυμένα” με λέξεις που γεννά η ύπουλη νύχτα και που πιθανόν να χάνονται με το φως της μέρας.

 

Λίγα λόγια για τo συγγραφέα

Ο Αντώνιος Ζαΐρης γεννήθηκε  στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε  θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες Πολυεθνικές  και Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το Δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του  Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος . Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής  Συνεργασίας  στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη  Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, καθώς και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Έχει επίσης διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και  στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας.  Συμμετείχε σε πολλά
διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές
  ακαδημαικές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών.  Εχει δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες και είναι συγγραφέας 17  βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο Σταμάτη. Μεταξύ αυτών τα βιβλία : "Ποια Ανάπτυξη;", "TotalBusinessSuccess", "Ο ρόλος του ηγέτη στη σύγχρονη Επιχείρηση", " "Το Παγωμένο μέλλον ",  "Ανακαλύπτοντας τον τροχό - Σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής »και « Για ένα νέο δημοκρατικό   πρότυπο », αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία “Aνήσυχη Περιπλάνηση” , “Παγωμένος Χρόνος”, “όπου νάναι”και”Σκάλα μνήμης”. Τελευταία του ποιητική συλλογή η “Yπουλη Νύχτα”. Εχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από τον Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, την Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".