Μετά το πάρτι | Σκην.: Γιολάντα Μαρκοπούλου | Θέατρο Rex - Σκηνή "Ελένη Παπαδάκη" | Από 8/11

 

Θέατρο Rex - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»


Ένα περιστατικό ψηφιακού εκφοβισμού θολώνει τα όρια
μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Εσύ πόσο ασφαλής νιώθεις;


Από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου


Προπώληση 
εδώ

Μια παράσταση για τον ψηφιακό εκφοβισμό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά παρουσιάζει από τις 8 Νοεμβρίου το Εθνικό Θέατρο, στο θέατρο Rex -Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», με τίτλο Μετά το πάρτι, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου. Μια ιστορία ενηλικίωσης στην ψηφιακή μας εποχή και όσα αυτή έχει επιβάλει: τα «likes», τις κόκκινες καρδούλες, την ανωνυμία, την παραβίαση της ιδιωτικότητας αλλά και τα δικαιώματα στο διαδίκτυο. Εσείς, αλήθεια, πόσο ασφαλείς νιώθετε;

Ένα εφηβικό πάρτι αρχίζει. Η γενιά των social media, που κατακλύζεται από την τεχνολογία, έρχεται αντιμέτωπη με τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου. Τίποτα δεν είναι πια αθώο. Τίποτα δεν είναι πια κρυφό. Έφηβοι, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να πάρουν θέση σε ένα περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying). Μια αλυσιδωτή αντίδραση αποκαλύπτει τη φύση της συνενοχής και τον ρόλο που παίζει η σιωπή στην ενίσχυση της βίας. Το σχολείο, τα εφηβικά δωμάτια και ο ελεύθερος χρόνος μετατρέπονται σε φυλακές. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας θολώνουν. Και  η αλήθεια συνεχώς ξεγλιστρά.

Το νέο, πρωτότυπο έργο της Μαρίας Ζαβάκου μετατρέπεται σε ζωντανή, θεατρική εμπειρία, που αφορμάται από αληθινές μαρτυρίες νέων παιδιών που έχουν πέσει θύματα cyberbullying. Καρπός πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με ειδικούς όπως εγκληματολόγους, ψυχιάτρους, δημοσιογράφους, επιστήμονες τεχνητής νοημοσύνης, το έργο καταπιάνεται με το ακανθώδες ζήτημα του ψηφιακού και σχολικού εκφοβισμού, της ψυχικής υγείας, της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας. Πώς σπάει ο κύκλος της σιωπής; Τι θέση παίρνουμε απέναντι στην εκδίκηση; Μια παράσταση-βουτιά στην ξεχωριστή αυτή περίοδο της ζωής των ανθρώπων, την εφηβεία, αλλά και στην ανάγκη κάθε ανθρώπου για ουσιαστική, αληθινή επικοινωνία.

Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Δυο συζητήσεις


Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την παράσταση 
Μετά το πάρτι, δυο συζητήσεις -εξ αφορμής του έργου- για τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εφήβων.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στο
 n-t.gr.

Ταυτότητα παράστασης


Κείμενο: Μαρία Ζαβάκου
Σκηνοθεσία
: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Κίνηση: Πατρίσια Απέργη

Μουσική-Ηχητικός σχεδιασμός: David Blouin

Σχεδιασμός βίντεο: Ερατώ Τζαβάρα

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Δραματολόγος παράστασης: Ειρήνη Μουντράκη

Βοηθός σκηνοθέτριας: Στέλλα Παπακωνσταντίνου              

Βοηθός σκηνογράφων-ενδυματολόγων: Αφροδίτη Ψυχούλη


Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):  Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος, Μιχαήλ Μελίσσης, ΕλένηΜιχαηλίδου, Βιβή Φωτοπούλου


Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Νεοελληνικό έργο.

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 20.00, Κυριακή στις 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, ομαδικές κρατήσεις (άνω των 20 ατόμων) 8€, Μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, Συνοδοί ΑμεΑ, Άνεργοι)

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr & 2107234567 (με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας)
Κρατήσεις για σχολεία: 2107001468 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-15.00)

Πληροφορίες για τα τακτικά εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου για εφήβους εδώ

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Δωρητής παράστασης

Facebook icon
Instagram icon
Twitter icon
YouTube icon
TikTok icon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".