Αποθεώθηκε ο Ζορμπάς στο κατάμεστο Ηρώδειο με τα διεθνή αστέρια του χορού

 ZORBA THE GREEK BALLET

Αποθεώθηκε ο Ζορμπάς στο κατάμεστο Ηρώδειο με τα διεθνή αστέρια του χορού





Μια μοναδική νύχτα έζησε πριν λίγες ημέρες το κοινό στο Ηρώδειο παρακολουθώντας την παράσταση Zorba The Greek Ballet.

Αναγνωρίσιμοι ήχοι του συμφωνικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη ξεσήκωσαν το κοινό που ενθουσιασμένο χειροκροτούσε και συμμετείχε καθόλη την διάρκεια της παράστασης.

Η χορογραφία του Lorca Massine, το διάσημο μπαλέτο με τις έντονες κινήσεις και εκφράσεις, συγκίνησε τους θεατές και τους ταξίδεψε στο μυθικό σύμπαν του Νίκου Καζαντζάκη.

 

Την παράσταση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.Νικήτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Αρχιεπισκοπής τόσο στην Μεγάλη Βρετανία (όπου ζουν 500.000 έλληνες) αλλά και διεθνώς. Επίσης, ανακοίνωσε οτι η βραδιά αποτελεί την έναρξη της διεθνούς περιοδείας του zorba the greek ballet που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.

Συγκινημένος ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το κοινό για την προσέλευση του στο Ηρώδειο και την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο και του Συλλόγου Θυάτειρα.

 

Διεθνή αστέρια του χορού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Joshua Legge, Α’ Χορευτής της Όπερας της Βαρσοβίας, σαν ένας αεικίνητος, άρτιος τεχνικά και ερμηνευτικά Ζορμπάς μας ξεσήκωσε, ο Ihan Durgut, Α’ Χορευτής στην Όπερα της Άγκυρας στο ρόλο του Τζον ερμήνευσε με πάθος, δυναμισμό και σταθερότητα τις προκλήσεις της χορογραφίας και η διεθνής Ελληνίδα Prima Ballerina της Arena di Verona και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελεάνα Ανδρεούδη ως Μαρίνα έκανε ολόκληρο το κοινό να δακρύσει με την εκπληκτική ερμηνεία της, την τεχνική της αρτιότητα και το δυναμισμό της. Ο Nikola Hadjitanev, Α’ Χορευτής της Όπερας της Σόφιας εμβληματικός και άψογος τεχνικά Μανωλιός και η Evgenia Koskina εξαιρετική Μαντάμ Ορτάνς.

 

Το Εθνικό Μπαλέτο Maribor της Σλοβενίας πλαισίωσε τους πρωταγωνιστές με απόλυτο συγχρονισμό και η φωνή της Ειρήνης Καράγιαννη ζωντάνεψε τη δύναμη του έργου.

Στο podium ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός αναπόσπαστο μέλος της μυσταγωγικής αυτής εκδήλωσης. Μοναδική και η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων που απέδωσε τον χορό Συρτάκι σε μια μοναδική χορογραφία.

 

 

Συντελεστές:

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Χορογραφία: Lorca Massine

A’ Χορευτές: Joshua Legge, Eleana Andreoudi, Ilhan Durgut, Nikola Hadjitanev, Evgenia Koskina

Μπαλέτο: Slovene National Theatre Maribor

Μουσική Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Ορχήστρα: Φιλαρμόνια Αθηνών

Χορωδία: Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ)

Τραγούδι: Ειρήνη Καράγιαννη

Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων

Φωτισμοί: Δημήτρης Κούτας

Διοργανωτής: Σύλλογος Θυάτειρα

Συν-διοργανωτής: Ambrosia Capital

Γραφείο Τύπου - Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Δημόσιες Σχέσεις: JGK Γιάννης Καζανίδης

 

Φωτογραφίες: Αγάπιος Αγαπιάδης

 


Η παράσταση «Ζορμπάς» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".