ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2024
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
 για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών, με τους γονείς τους


Ώρα Έναρξης: 12:00 | Διάρκεια: 70 λεπτά
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024
Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά
Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Μπορείτε να συνδυάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ταινία «Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!», η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 2/11 και ώρα 11:00, στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Περισσότερες πληροφορίες: 
ΕΔΩ
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024
Ψάχνοντας το μυστικό της… Αθανασίας 
Ποια είναι η Αθανασία Μηλαρέση και γιατί μας προσκαλεί στο σπιτικό της; Τι κοινό μπορεί να έχουν η Χιονάτη και ο Νεύτωνας, η Αθηνά, η Ήρα και η Αφροδίτη με τον Γουλιέλμο Τέλο; Γνωστές και άγνωστες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συναρπαστική συνάντηση γεμάτη αποκαλύψεις, εκπλήξεις και παιχνίδια.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
Παίζοντας με τις αισθήσεις
Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας!
 
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
Το λιοντάρι και ο ποντικός
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
«Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!»
Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη αλλά και τη γοητευτική κανέλα… Μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

Ώρα Έναρξης: 16:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024
«Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο»
Μια βόλτα σε ένα δάσος… κάποιες παράξενες συναντήσεις… μια συνωμοσία… ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί. Γιατί, όμως, λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής; Και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

Μπορείτε να συνδυάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ταινία «Στα Χνάρια του Einstein - Η Μαγεία της Βαρύτητας», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 3/11 και ώρα 15:00, στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
Με σκουπάκι και μυστρί… ξεκινά η Ανασκαφή
Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα | Ώρα έναρξης: 12:00
Μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα! Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για ν’ ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου».

Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του κτηρίου 9.
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024
Εξερευνώντας το μαγικό σύμπαν της Γιαγιόι Κουσάμα
Ταξιδεύουμε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να γνωρίσουμε την τέχνη της πιο αναγνωρίσιμης «γιαγιάς» των εικαστικών τεχνών. Μια διαδρομή ανάμεσα σε κουκίδες και χρώματα, θα μας εμπνεύσει και θα μας οδηγήσει στις δικές μας δημιουργίες!
 
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024
Tάλως… το αρχαιότερο ρομπότ του Κόσμου
Ο Τάλως, το πρώτο ρομπότ που κατασκεύασε ο Ήφαιστος, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε ως το νησί της Κρήτης για να τον γνωρίσουμε. Ελάτε να «επιβιβαστούμε» στην Αργώ του «Ελληνικού Κόσμου» και να ξεκινήσουμε παρέα ένα φανταστικό ταξίδι στη θάλασσα, γεμάτο απρόοπτα! Θα τα καταφέρουμε άραγε;
Πληροφορίες:
  • Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr
  • Ηλεκτρονική προπώληση: www.hellenic-cosmos.gr/tickets
 

Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
Τ. 212 254 0000
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
www.hellenic-cosmos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".