Είδαμε και προτείνουμε: Πάνω απ’ όλα άνθρωποι

 


Η παράσταση «Πάνω απ’ όλα άνθρωποι» αποτελεί ένα ευφυές και ευχάριστο δείγμα σύγχρονου ελληνικού stand-up comedy, που καταπιάνεται με τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας με τρόπο προσιτό και αφοπλιστικά αληθινό. Με απλή και λιτή σκηνοθεσία, η παράσταση αφήνει όλο το βάρος στην αμεσότητα των ηθοποιών, οι οποίοι καταφέρνουν να συνδεθούν άμεσα με το κοινό, με την συνεχή συμμετοχή του στο ρου της παράστασης. Αυτή η επιλογή προσδίδει φυσικότητα στην εκτέλεση και κάνει το θέαμα πιο οικείο, επιτρέποντας στους θεατές να ταυτιστούν με τις ιστορίες και τις καταστάσεις που περιγράφονται.

Η θεματολογία της παράστασης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: την καθημερινή αμηχανία, τις διαπροσωπικές σχέσεις, το άγχος της ενηλικίωσης, και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή στην επαρχία και τα στερεότυπα των 90s. Το χιούμορ είναι φιλικό και χωρίς υπερβολές, προσφέροντας απλόχερα γέλιο μέσα από αναγνωρίσιμες στιγμές που όλοι έχουμε ζήσει. Οι άμεσες ατάκες τους προσθέτουν στη ζωντάνια του λόγου και αποτυπώνουν με ακρίβεια το πώς εκφράζεται σήμερα μια γενιά που ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες.

Δυνατά σημεία:

1. Αμεσότητα των ηθοποιών: Η χημεία και η φυσικότητα των ερμηνειών είναι ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία της παράστασης. Οι ηθοποιοί επικοινωνούν άμεσα με το κοινό, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα που επιτρέπει το γέλιο και την ταύτιση.

2. Θεματολογία: Οι θεματικές της παράστασης αγγίζουν κοινά ζητήματα της καθημερινής ζωής, κάνοντας τη παράσταση άκρως αναγνωρίσιμη και οικεία. Τα αστεία που σχετίζονται με τα κοινωνικά φάουλ, τη σχέση με τα χρήματα, και το άγχος της μοναξιάς βρίσκουν απήχηση στο κοινό.

3. Απλότητα στη σκηνοθεσία: Η σκηνοθετική επιλογή να μην φορτωθεί με υπερβολές ή πολύπλοκα σκηνικά επιτρέπει στην παράσταση να διατηρεί μια καθαρή και προσιτή δομή. Αυτό επιτρέπει στο κείμενο και τις ερμηνείες να λάμψουν χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τεχνικές λεπτομέρειες.

Αδύναμα σημεία:

1. Έλλειψη ποικιλίας στο ύφος: Ενώ η παράσταση διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό, η επαναλαμβανόμενη δομή των αστείων και των θεματικών μπορεί να κουράσει σε κάποια σημεία.

Συνολικά, το «Πάνω απ’ όλα άνθρωποι» είναι μια παράσταση που καταφέρνει να μιλήσει με απλότητα και ειλικρίνεια για τις ανησυχίες και τις απορίες μιας γενιάς που ζει σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Με χιούμορ που εναλλάσσεται μεταξύ αυτοσαρκασμού και κοινωνικού σχολιασμού, επιτυγχάνει να προσφέρει γέλιο και ανακούφιση για τα καθημερινά μας προβλήματα, ενώ υπενθυμίζει πως πάνω απ' όλα, είμαστε άνθρωποι.


Της Αλεξίας Βλάρα, 16/10/2024


 Παράσταση Stand Up Comedy – «Πάνω απ’ όλα άνθρωποι»

Τρίτες 8 – 15 – 22 – 29 Οκτωβρίου

θέατρο Άβατον

 


 

Για τις στιγμές στη ζωή που τα πράγματα μπορεί και να σου πάνε στραβά ή που τελοσπάντων εσύ σκέφτεσαι ότι όλα πάνε στραβά. Για τις φορές που είσαι έξω, ζητάς λογαριασμό, λες «άσε, τα βάζω εγώ» και δεν ξέρεις καν αν έχεις λεφτά πάνω σου. Για τις στιγμές που αγχώνεσαι, κάνεις κάποιο λάθος, «πάλι απάντησα στον σερβιτόρο καλή όρεξη», νιώθεις τύψεις, γκουγκλάρεις «πώς καταλαβαίνω ότι θα πεθάνω μόνος».

 

Και ξαφνικά ο άνθρωπος απέναντί σου θα πει «στην υγεία μας, ξεκολλάτε, όλα θα τα φτιάξουμε, πάνω απ΄ όλα άνθρωποι».

 

Παράσταση Stand Up Comedy – «Πάνω απ’ όλα άνθρωποι»

 

Μια παράσταση για τους φίλους/ες μας που πετάνε λέξεις στα αγγλικά, το πώς είναι να μεγαλώνεις στην επαρχία, τη ψυχοθεραπεία μετά τα 30, για τη διαφορετικότητα στα 90s (αν δεν μιλήσουν δυο άντρες γι’ αυτό, τότε ποιος;), γιατί ακούμε τα ίδια τραγούδια το Πάσχα και τι πάθανε όλοι ξαφνικά με τα πανηγύρια; Μια παράσταση, δηλαδή, για ανθρώπους. Μέχρι τα ρομπότ να μας πάρουν τη δουλειά.

 

Τις Τρίτες 8 – 15 – 22 – 29 Οκτωβρίου στο θέατρο Άβατον

 

Κι αν δε μπορέσετε να έρθετε, δεν πειράζει, πάνω απ΄ όλα άνθρωποι.

Ελάτε όμως!

---

Μάριος Δημητρόπουλος ασχολείται με το stand-up comedy απ΄ το 2017. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις σε μπαρ, θέατρα και comedy club σε Αθήνα, Πάτρα και αλλού. Πήρε μέρος, μεταξύ άλλων, στο Athens Comedy Festival, στο Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης και σε παραστάσεις Musical Comedy.

 

https://www.facebook.com/marios.dimitrop

https://www.instagram.com/marios_dimitropouloz/

 

Ο Γιώργος Αλεβίζος ξεκίνησε το stand up comedy το 2018. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις σε μπαρ, θέατρα και comedy club στην Αθήνα και αλλού. Πήρε μέρος, μεταξύ άλλων, στο περιοδικό κωμικό ένθετο «Έχετε 5 λεπτα?» του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 και στο mini Mockumentary «Ενοίκια στα Ύψη» του Ινστιτούτου Eteron.

 

https://linktr.ee/giorgos_alevizos

 

INFO:

Τρίτες 8 – 15 – 22 – 29 Οκτωβρίου

Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός)

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος: 10 €

Προπώληση: https://www.more.com/theater/pano-ap-ola-anthropoi-alebizos/dimitropou/

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 341 2689

Διάρκεια: 90’

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".