Νοέμβριος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας!

 

Νοέμβριος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας 

Ευεξία, βόλτες στη φύση, θαλπωρή και δημιουργικές ανακαλύψεις για όλους!

Το φθινόπωρο ετοιμάζεται να δώσει τη θέση του στον χειμώνα, ο Πάρνωνας έχει ντυθεί με τα πιο εντυπωσιακά χρώματα της φύσης και η Βαμβακού Λακωνίας μας δίνει, ακόμα μία φορά, πολλές αφορμές για αξέχαστες εξορμήσεις στο βουνό! Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη και δυόμισι ώρες από την πολύβουη Αθήνα, το μικρό χωριό που ξεπροβάλλει στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού στα 900μ. υψόμετρο, σας περιμένει και τον Νοέμβριο με ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φθινόπωρο, βουνό, φύση, ηρεμία και χαλάρωση πάνε μαζί, οπότε τα απογεύματα Σαββάτου τον Νοέμβριο (02,09,16 & 23/11) μία συνεδρία massage θα σας αποσυμπιέσει από την καθημερινότητα, ενώ μία πεζοπορία από το χωριό ως την τοποθεσία Λογγούς (23/11), που ενώνει το κίτρινο και το κόκκινο μονοπάτι μέσα στο δάσος, με οδηγούς την έμπειρη ομάδα οδηγών βουνού Η φάση είναι Mountains, θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση. Αυτόν τον μήνα, το εστιατόριο-καφέ Βουρέικο υποδέχεται τις Λαϊκές Νότες (16/11), ένα μουσικό σχήμα από τη Σπάρτη, που υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με επιτυχίες από το χθες και το σήμερα της ελληνικής δισκογραφίας.

Για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού, κάθε Σαββατοκύριακο, το σχολείο της Βαμβακούς φιλοξενεί ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Μαζί με τα παιδιά, λοιπόν, θα ταξιδέψουμε με τον πηλό στην προϊστορία (02/11) και τις καθημερινές συνήθειες εκείνης της πολύ μακρινής εποχής, θα δημιουργήσουμε και θα στολίσουμε με άνθη χρυσά του φθινοπώρου (03/11), τα γνωστά μας χρυσάνθεμα, ή αλλιώς «Αγιοδημητράκια», θα μάθουμε την αξία της υπομονής μέσα από ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι με την «ανυπόμονη Εύη» (09/11) και θα δημιουργήσουμε τις πιο εντυπωσιακές ζωγραφιές με αφρό ξυρίσματος (10/11). Όπως κάθε μήνα, τα προγράμματα STEAM στο V.Lab (Vamvakou Τechnology Lab fully powered by SNF) έχουν τη δική τους θέση, με τους μικρούς να γίνονται επιστήμονες και να παίζουν με το φως (16/11) μαθαίνοντας μέσα από πηγές φωτός που έχουμε όλοι στο σπίτι, ενώ όλη η οικογένεια έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της 3D εκτύπωσης (17/11) χρησιμοποιώντας online εργαλεία. Ελάτε κι εσείς να ανακαλύψετε τους 3D εκτυπωτές που βρίσκονται στο εργαστήριό μας! Για τους πιο τολμηρούς, την Κυριακή 24/11 στο σχολείο της Βαμβακούς έρχονται μοναδικά adventure games, όπως τοξοβολία, capture the flag, treasure hunting, survivor games και άλλα πολλά που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους! 

Ο Νοέμβρης καταφτάνει στη Βαμβακού!
Δείτε περισσότερα και ανακαλύψτε όλο το πρόγραμμα του μήνα στο
www.vamvakourevival.org/events
 
#WeekendsatVamvakou
#VamvakouRevival


Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival
 
H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού-πρότυπου, βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά - και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

 Νοέμβριος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας 
 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.vamvakourevival.org/events


Επικοινωνία για τη Vamvakou Revival
Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Επικοινωνία - Προβολή στα Media


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".