Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

(Εθνικής Αμύνης 2, Τηλ. 2310 262 051)

 

 


 

 

Η Βασίλισσα του Χιονιού

Μια Μαγευτική Μουσικοχορευτική Παράσταση για όλη την Οικογένεια

 

 

Από 10 Νοεμβρίου 2024

 

 

 

Βασισμένη στο εμβληματικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Η Βασίλισσα του Χιονιού", θα παρουσιάζεται  από τις 10 Νοεμβρίου 2024 στο θέατρο Αριστοτέλειον  στην Θεσσαλονίκη. 

Η  παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μεταφέροντας τους θεατές σε ένα μαγευτικό κόσμο γεμάτο φαντασία, χρώματα και συναισθήματα.

Ο Χανς Κριστιαν Άντερσεν, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συγγραφείς παραμυθιών παγκοσμίως, γεννήθηκε το 1805 στη Δανία και έχει χαρίσει στις επόμενες γενιές αθάνατες ιστορίες που έχουν αγαπηθεί από πολλές γενιές.   Με έργα όπως "Η Μικρή Γοργόνα", "Το ασχημόπαπο", "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" και φυσικά "Η Βασίλισσα του Χιονιού", έχει κερδίσει τη θέση του στο πάνθεον των κλασικών συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας. 

Το παραμύθι "Η Βασίλισσα του Χιονιού", που κυκλοφόρησε το 1844, έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού με την εκπληκτική του αφήγηση και τους δυνατούς του συμβολισμούς.  Μέσα από την περιπέτεια της Γκέρντα, που προσπαθεί να σώσει τον φίλο της Κάι από την παγωνιά της Βασίλισσας, το έργο εξερευνά την αντίθεση μεταξύ του κρύου και της ζεστασιάς, της αγάπης και της φιλίας και μας διδάσκει την αξία της αγάπης, της πίστης και της ανιδιοτελούς φιλίας.

Η παράσταση "Η Βασίλισσα του Χιονιού" συνδυάζει μαγευτικά στοιχεία θεάτρου, χορού και μουσικής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία. 

Δέκα ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί και χορευτές έχουν ετοιμάσει μια εντυπωσιακή παρουσίαση, στην οποία η ιστορία του Άντερσεν ζωντανεύει μέσω χορευτικών, γνωστών τραγουδιών και πρόζας που αποτυπώνουν την ένταση και την ομορφιά της αφήγησης. 

 

Η χορογραφίες είναι εμπνευσμένες από ποικιλία παραδοσιακών και σύγχρονων στυλ, χαρίζοντας μία φρέσκια και καινοτόμο προσέγγιση στο κλασικό παραμύθι.

 

Καθώς η παράσταση εξελίσσεται, οι θεατές θα ταξιδέψουν σε μαγευτικούς κόσμους, θα βιώσουν συναισθήματα ενθουσιασμού και συγκίνησης και θα ανακαλύψουν ότι οι αξίες της πίστης, της αλληλεγγύης και της αγάπης είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να μοιραστούν αξέχαστες στιγμές και να μυηθούν στη μαγεία της θεατρικής τέχνης.

 

Σας καλούμε να ζήσετε αυτήν την αξέχαστη εμπειρία !

Ελάτε να ταξιδέψετε μαζί μας στον μαγευτικό κόσμο της Βασίλισσας του Χιονιού!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Βοηθός Χορογράφου: Κατερίνα Μπογιατζή 

Video Art: Χριστίνα Χατζημιχαηλίδου

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Βαλσαμίδης

Φωτισμοί: Γιάννης Κυρατζής

 

Παίζουν & Χορεύουν: Στέλιος Ζλάτος,  Αλίνα-Σοφία Λαλίκου, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Χριστίνα Μανουσαρίδου, Ηλέκτρα Μαντζανιάδου, Γιώργος Μιχαλάκος,  Άννα Μπουντζή, Ντορίνα Ταχιράϊ, Μαρία Σάλσα, Ελένη Χριστοφή

 

 Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

 

Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 πμ

Παραστάσεις καθημερινές για σχολεία (Τηλ. 2310 250 303)

 

Προπώληση εισιτηρίων:  Ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου

 

 

 

  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".