Mini group intensive | Νέος κύκλος ομαδικών μαθημάτων τεχνικής Alexander | Απο τις 21 Οκτωβρίου | Elephas tiliensis

 

Mini group intensive | Νέος κύκλος ομαδικών μαθημάτων τεχνικής Alexander | με τη Δέσποινα Αναστάσογλου | Aπό τις 21 Οκτωβρίου

 

 

 

 

 


Ξεκινά νέος κύκλος μαθημάτων τεχνικής Alexander σε γκρουπ με περιοριμένο αριθμό ατόμων με τη Δέσποινα Αναστάσογλου από τις 21 Οκτωβρίου.

Συστήνεται σε άτομα με πόνους στις αρθρώσεις, στη μέση, σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ανακουφίζει χρόνιους πόνους που οφείλονται σε κακή χρήση, ενώ βοηθά στην αναπνευστική και φωνητική λειτουργία.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 17 Οκτωβρίου

 

Alexander technique – τι είναι

Η Τεχνική Αλεξάντερ επανεκπαιδεύει τον οργανισμό, ώστε να αποφορτίζεται απο τις συρρικνώσεις που δημιουργεί η συνήθης χρήση του. Η τεχνική εμπνεύστηκε και αναπτύχθηκε από τον Frederick Mathias Alexander και διαδόθηκε τον τελευταίο αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κάθε άνθρωπος με τη βοήθεια ειδικευμένου/ης δασκάλου/ας της τεχνικής μπορεί να επανεκπαιδεύσει το σώμα του για να απαλλαγεί απο τις συνέπειες της κακής χρήσης( πόνοι, περιοριορισμοί στην κίνηση, ψυχονοητικά μοτίβα) και να έρθει σε επαφή με μία νέα σχέση με την κίνηση, το σώμα και τη σκέψη του.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ομαδικά μαθήματα τεχνικής Alexander

Εργαστήριο τεχνικής Alexanderμε τη Δέσποινα Αναστάσογλου

 

Ομαδικά μαθήματα

Στα τμήματα η τεχνική εφαρμόζεται με τις λεκτικές κυρίως κατευθύνσεις του/της δασκάλου/ας. Η ωφέλεια για τους συμμετέχοντες είναι μεγάλη καθώς μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει στους/ στις άλλους/ ες, να ασκηθούν στην επικοινωνία, στην έκθεση και στις δυναμικές που κάθε ομάδα δημιουργεί. Προσφέρει εξαιρετικό έδαφος για την εφαρμογή της βιωματικής ανατομίας και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση. Mέσα στην ομάδα μπορεί ο μαθητής/τρια παρατηρήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στον ίδιο/α όσο και στα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές της τεχνικής στους άλλους/ες. Το ομαδικό μάθημα ευνοεί τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους και της έκθεσης καθώς μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η επικοδομητική επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή. Μαθητές/τριες που ασχολούνται με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες μπορούν να φέρουν στο μάθημα το όργανό τους, ένα μουσικό κομμάτι, ένα κείμενο ή μια χορογραφία, για να τα επεξεργαστούν μέσα από τις αρχές της τεχνικής. Τα ομαδικά μαθήματα είναι δίωρα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 21 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2024

Κάθε Δευτέρα 19:15 – 21:15

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

21 Οκτωβρίου 2024

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 17 Οκτωβρίου

 

Τα μαθήματα γίνονται στο botanique/studio69 | Σπύρου Πάτση 69, Μετρό Κεραμεικός

 

 

   
 

Facebook Page

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".