Οι εκδόσεις Βακχικόν στη Διεθνή Online Έκθεση Βιβλίου Ανεξάρτητων Εκδοτών BABELICA 2024

 


 

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν στη Διεθνή Online Έκθεση Βιβλίου Ανεξάρτητων Εκδοτών BABELICA 2024 

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν συμμετέχουν στη φετινή Διεθνή Online Έκθεση Βιβλίου Ανεξάρτητων Εκδοτών BABELICA 2024 με τρεις τίτλους στο ψηφιακό περίπτερο της έκθεσης, ένα reading event και με την εκδοτική τους παρουσία στο στρογγυλό τραπέζι για την οικολογία του βιβλίου.

*

Η ψηφιακή έκθεση Babelica είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Συμμαχίας Ανεξάρτητων Εκδοτών (International Alliance of independent publishers), μιας συλλογικότητας που συγκεντρώνει περισσότερους από 980 ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργήθηκε για να δώσει το χώρο στους εκδότες και δημιουργούς της βιβλιοποικιλότητας να συναντηθούν, να μοιραστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να πειραματιστούν. Το Babelica τους προσκαλεί να αγκαλιάσουν το άγνωστο, να εκπλαγούν, να αναρωτηθούν και να σκεφτούν εναλλακτικές δυνατότητες.

Η 3η Babelica θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε να συμπέσει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλιοποικιλότητας στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

 

BOOK ECOLOGY
20/9 - 20.00 (ώρα Ελλάδος)



 

Ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα συζήτησης την οικολογία του βιβλίου. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 20.00 (ώρα Ελλάδος).

Θα συμμετάσχουν:

  • Kevin Cordeau, συντονιστής παραγωγής (Écosociété, Κεμπέκ/Καναδάς)
  • Jordi Panyella Carbonell, εκδότης (Pol-len edicions, Ισπανία) 
  • Νέστορας Πουλάκος, εκδότης (Εκδόσεις Βακχικόν, Ελλάδα)
  • Cindy Vandermeulen, εκδότρια (Courgette éditions, Βέλγιο)

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Mathilde Charrier (Association pour l'écologie du livre / Association for Book Ecology στη Γαλλία).

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ισπανικά με παράλληλη διερμηνεία.

Πώς μπορεί ένας εκδοτικός οίκος να είναι «πιο» οικολογικός; Ποιες είναι οι σημερινές σκέψεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη σχετικά με την οικολογία των βιβλίων; Ποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται και ποια εγχειρήματα προχωρούν σε κάθε πλευρά; Στην πράξη, πώς ενεργούν οι ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι και πώς προσπαθούν να βρουν οικολογικές εναλλακτικές λύσεις που να συνάδουν με τα όσα πρεσβεύουν; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της στρογγυλής τραπέζης που θα έχει βάση την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών.

Παρακολουθήστε το στρογγυλό τραπέζι εδώ



READING EVENT

21/9 - 14.30 (ώρα Ελλάδος)

 



Στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 οι συγγραφείς μας Δαμιανός Λαουνάρος (Ο κόσμος των τρελών) και Πάνος Παντελούκας (Μυστήριο στην Παλμαρόλα) παρουσιάζουν και διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους στα αγγλικά.

  • A MADMAN’S WORLD - DAMIAN LAOUNAROS
  • MYSTERY IN PALMAROLA - PANOS PANTELOUKAS

Παρακολουθήστε το reading event εδώ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

 

Στο ψηφιακό περίπτερο της έκθεσης Babelica 2024 οι εκδόσεις Βακχικόν θα συμμετάσχουν με τρεις τίτλους:

 



Ο κόσμος των τρελών - Δαμιανός Λαουνάρος
A madman's world - Damian Laounaros

 



Μυστήριο στην Παλμαρόλα - Πάνος Παντελούκας
Mystery in Palmarola - Panos Panteloukas

 


Η σκιά του κηπουρού - Τίνα Κατσούλη
The gardener's shadow - Tina Katsouli

Το ψηφιακό περίπτερο της έκθεσης εδώ

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".