ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ | Εκδηλώσεις στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

 ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ΣΤΟ 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως!


 

 

Παρουσίαση Τερματοφύλακας Γιατρός: Το Ιερό Τοτέμ Των Αθλητικών Κόμικς Επιστρέφει! | 20.09 – 21.30

Το βρετανικής προέλευσης κόμικς, Τερματοφύλακας Γιατρός, αποτελούσε για δεκαετίες ολόκληρες το «Ιερό Τοτέμ» στο χώρο του αθλητικού κόμικς. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό τόσο στη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα μέσα από το περιοδικό Μπλεκ. Τώρα ο Μπεν Λήπερ ξαναζωντανεύει —για πρώτη φορά μετά από 43 (!) χρόνια— από «δικούς μας» δημιουργούς, σε σχέδιο του Κώστα Φραγκιαδάκη και σε σενάριο του Μι Δέλτα! Πρόκειται για μια εκπληκτική ιστορία που κανένας φαν του ήρωα, αλλά και κανένας λάτρης του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να χάσει, όπου κυριαρχεί η περιπέτεια, η ίντριγκα και το… ποδόσφαιρο! Θα μιλήσουν οι Μι Δέλτα (συγγραφέας), Κώστας Φραγκιαδάκης (σκιτσογράφος) και Μάκης Διόγος (δημοσιογράφος).




Παρουσίαση Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ: Ο Έλληνας Σαρλώ | 21.09 στις 18.00

Η βιογραφία γύρω από τον κωμικό ηθοποιό Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που αγαπήθηκε από το κοινό και μεταφέρθηκε σε κόμικς —παράλληλα με την θεατρική παράσταση Οι Κωμικοί των Δημήτρη Πιατά και Γιώργου Σερέφα— έρχεται στο Πεδίον Του Άρεως με μια εκδήλωση γύρω από όλα εκείνα που δημιούργησαν τις πρώτες βουβές ταινίες μυθοπλασίας στην Ελλάδα. «Ήταν Κυριακή βράδυ και ο κόσμος είχε πλημμυρίσει το μεγάλο αθηναϊκό θέατρο όπου επρόκειτο να εμφανιστώ ως παλιάτσος. Ήρθαν να γλεντήσουν με έναν παλιάτσο που η καρδιά του αιματωνόταν και πονούσε. Ήρθαν για έναν παλιάτσο που πονούσε και ήταν έτοιμος να ξεσπάσει όχι σε γέλιο, για να κάνει και τους άλλους να γελάσουν, μα σε κλάμα, σε κλάμα σπαραχτικό. Γυρνώντας στην πλατεία, τους λέω: Γέλα, παλιάτσο! Ο κόσμος πληρώνει!» γράφει στην αυτοβιογραφία του. Αυτός ο Έλλην Σαρλώ, ο «Σαχλό» όπως τον επονόμασαν οι συγκαιρινοί του. Ο οποίος, μετά από έναν αιώνα, «ο διασημότερος των άσημων ηθοποιών», όπως έγραφαν τότε οι εφημερίδες, «ανασταίνεται» για πρώτη φορά μέσα σε αυτό το κόμικς. Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Αγκαράι (δημιουργός κόμικς), Δημήτρης Πιατάς (ηθοποιός) και Γιάννης Σολδάτος (σκηνοθέτης, συγγραφέας, εκδότης).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στη σκηνή «Λόρδος Βύρωνας»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".