Σώμα και Φωνή | Νέος κύκλος από τις 15 Οκτωβρίου 2024 | Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12 Οκτωβρίου 2024 | Elephas tiliensis

 

Elephas Tiliensis
3. 

Elephas tiliensis |  Σώμα και Φωνή - Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή | Νέος κύκλος από τις 15 Οκτωβρίου 2024

 

 

Σώμα και Φωνή | Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή 

Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη

Νέος κύκλος του εργαστηρίου από 15 Οκτωβρίου 2024 

 

 

Το μάθημα «Σώμα και Φωνή»  επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτή αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε τη φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητες της φωνής μας. Τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο τραγούδι ως όχημα για την εφαρμογή των φωνητικών ασκήσεων στην καθημερινή λειτουργία. Κάθε βδομάδα ένα καινούριο τραγούδι διαφορετικού ρεπερτορίου και δυσκολίας γίνεται το εβδομαδιαίο πεδίο της έρευνας του σώματος και της φωνής. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς. Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 15 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2023

Κάθε Τρίτη 19:30 – 21:30

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

15 Οκτωβρίου 2024

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 12 Οκτωβρίου 2024

 

 

Τα μαθήματα γίνονται στο botanique/studio69 | Σπύρου Πάτση 69, Μετρό Κεραμεικός

 

 

 

   
 

Facebook Page
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".