Θεατρικά εργαστήρια για εφήβους | απο τις Μορφές Έκφραση

 


ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Θεατρικά εργαστήρια για εφήβους

 

Η ορμή και η λαχτάρα των εφήβων για δημιουργία βρίσκει χώρο και παίρνει μορφή μέσα από το Θέατρο, την Μουσική, το Τραγούδι και την Κίνηση στα δύο νέα εργαστήρια για εφήβους ,που ανακοινώνουν φέτος η δημιουργός του «Παιδί & Τέχνη» Άννα Σεβαστή Τζίμα και οι Μορφές Έκφρασης.

Απευθύνονται σε εφήβους από 12-17 ετών σε δυο ξεχωριστά τμήματα. 

Κάθε Σάββατο από 5 Οκτωβρίου 2024.

‘Α εργαστήρι 12-15 ετών: Σάββατο 1:00 μ.μ. – 3:00μ.μ

Β’ Εργαστήρι 15+ : Σάββατο 3:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ.

 

Δυο τμήματα για Εφήβους

Ά τμήμα 12-15

Το εργαστήριο θα λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης αλλά και μάθησης των εφήβων σε θέματα που άπτονται κυρίως της υποκριτικής τέχνης , του τραγουδιού και της κίνησης , που είναι συμπληρωματικές τέχνες ως προς αυτή τη σπουδή που ονομάζεται θέατρο. Επιπλέον των παραπάνω θεματικών , θα προσεγγίσουμε την έννοια της δημιουργικής γραφής, της εικαστικής απεικόνισης , της μελέτης ενός κειμένου, της εξέλιξης , της φωνής, του τραγουδιού, του αυτοσχεδιασμού και της σύνθεσης-δημιουργίας παράστασης.
Ύλη: Αυτοσχεδιασμός, Υποκριτική, Σκηνική παρουσία, Επικοινωνία, τραγούδι, χορός, Κίνηση, Συναισθήματα κ.α.

Β’ τμήμα 15+

Απευθύνεται σε εφήβους που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να εξασκήσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση , την σκηνική τους παρουσία,  να κατανοήσουν την δομή και την λειτουργία της θεατρικής πράξης και να παίξουν σε μία θεατρική παράσταση. Εκτός από τα μαθήματα θεάτρου οι μαθητές θα κάνουν και μαθήματα τραγουδιού, κίνησης και χορογραφίας.

Ύλη: Αυτοσχεδιασμός, Μελέτη θεατρικών Σκηνών από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Ποίηση, Λογοτεχνικά κείμενα ως αφορμή για την δημιουργία ρόλων , Συναισθήματα, Θεατρική κίνηση, Χορογραφία, Τραγούδι, Ρυθμός, Σκηνική παρουσία κ.α.

Πως θα λειτουργήσουμε:


Το Εργαστήριο θα λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης αλλά και μάθησης των εφήβων σε θέματα που άπτονται κυρίως της υποκριτικής τέχνης αλλά και του τραγουδιού και της κίνησης , που είναι συμπληρωματικές τέχνες ως προς αυτή την σπουδή που ονομάζεται θέατρο.

Επιπλέον των παραπάνω θεματικών, θα προσεγγίσουμε την έννοια της δημιουργικής γραφής, της εικαστικής απεικόνισης, της μελέτης ενός κειμένου, την εξέλιξη της φωνής, το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση – δημιουργία παράστασης.

  “Η φαντασία και η έκφραση, η αγάπη και η αποδοχή μας κάνουν καλύτερους! Παιδιά και έφηβοι έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν και να επικοινωνήσουν με άλλα παιδιά σ’ ένα υπέροχο ταξίδι συνύπαρξης μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι.”

Μερικά από τα έργα που έχει ανεβάσει η ομάδα:

  • Όρνιθες του Αριστοφάνη
  • Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare
  • Οθέλλος του William Shakespeare
  • Δωδεκάτη Νύχτα  του William Shakespeare
  • Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Lewis Carroll
  • Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Charles Dickens
  • Καταδίωξη στο Κάιρο . Έργο που δημιούργησε η ομάδα κ.α.
  • Οδύσσεια

 

 

 

 

Πότε: Έναρξη 5 Οκτωβρίου 2024

Τμήματα:

‘Α εργαστήρι 12-15 ετών: Σάββατο 1:00 μ.μ. – 3:00μ.μ

Β’ Εργαστήρι 15+ : Σάββατο 3:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ.

Που: Θέατρο Μορφές Έκφρασης στην οδό Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

 

Καλλιτεχνική  και παιδαγωγική επιμέλεια: Άννα Τζίμα

Διδάσκουν: Άννα Τζίμα, Μάτα Μάρρα, Δανάη Στεργίου

Πληροφορίες: 210 3464002, 6976611460

 

Υπεύθυνος Παραγωγής: Δεληολάνης Ανδροκλής
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6936810020

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6932258073

email: angienomikou@gmail.com
https://www.pearpr.com/

 

 

30 χρόνια Μορφές Έκφρασης

Λίγα λόγια για μας

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό και άνθρωπο του θεάτρου Θωμά Κινδύνη, από τότε μέχρι σήμερα έχουν μια πολύ μεγάλη πορεία στον χώρο του πολιτισμού, δημιουργώντας παραστάσεις αλλά και εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα Αρχαίας

Ελληνικής Τραγωδίας, Έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, Παραλογές και Παραμύθια. Οι Μορφές Έκφρασης έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα Φεστιβάλ και έχουν μια συνεχή πορεία στο Πολιτιστικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου.

 

                                                              Παιδική Σκηνή


Η Άννα Σεβαστή Τζίμα δημιούργησε την παιδική σκηνή το 2010 δίνοντας μια δυνατή και γόνιμη παρουσία στον χώρο του θεάτρου για παιδιά, ενώ καλωσόρισε και το βρεφικό κοινό στο θέατρο με την παράσταση «Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος». Ως δημιουργός θεατρικών έργων μιλάει στο παιδικό κοινό με παραστάσεις γεμάτες μουσική, παιχνίδι και συμμετοχή των παιδιών. Παράλληλα δημιούργησε και το «Παιδί & Τέχνη» μια ιδέα που έχει ως στόχο την ενεργοποίηση των παιδιών, στον χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης μέσα από εργαστήρια αλλά και με καλοκαιρινά καλλιτεχνικά σχολεία (Art summer Camp).

 

Περισσότερα για τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και τις δράσεις τους, στο:

www.morfesekfrasis.gr

 

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΚΜΗΝΗΣ 13, Κ.ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Τηλ 2103464002 www.morfesekfrasis.gr

 




Θέατρο ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 
Παιδική σκηνή

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".