Είδαμε και προτείνουμε: «The Thrilling Violinists»

 


Η παράσταση «The Thrilling Violinists» είναι μια γλυκιά και μαγευτική ιστορία που θα κλέψει την καρδιά των μικρών και μεγάλων θεατών. Δύο βιολιστές με όνειρο να γίνουν κλόουν, ξεκινούν ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο χρώμα και μαγεία, συνοδευόμενο από μελωδίες που ζωντανεύουν αντικείμενα. Τα παιδιά θα χαμογελάσουν με τις συνομιλίες τους με μπανάνες, πεταλούδες, σαπουνόφουσκες, και ένα σύννεφο βροχής, ενώ οι ενήλικες θα αναγνωρίσουν την τρυφερότητα που κρύβεται πίσω από κάθε αστεία σκηνή.


Η παράσταση ακροβατεί με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στη φαντασία και τη μουσική, και οι βιολιστές μας παρασύρουν σε έναν κόσμο όπου τα αντικείμενα έχουν ψυχή και η μουσική μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα. Μέσα από τις ανατροπές και τα παιχνιδιάρικα στοιχεία της ιστορίας, οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν την ουσία της ζωής και της αγάπης, οδηγούμενοι τελικά στον κόσμο των κλόουν.

Οι δυο πρωταγωνιστές δινουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στους μικρούς και μεγάλους στην παράσταση και να γίνει και το κοινο πρωταγωνιστής αυτης. Ο Εουτζένιο Μπάρμπα, σκηνοθέτης, θεωρητικός, ιδρυτής του Θεάτρου Όντιν και της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας μας ξεναγεί σε ενα κόσμο σωματικού θεάτρου οπου με διαρκώς κινησεις και εκφράσεις απο τους ηθοποιούς μαγεύει τους θεατές και τους συναρπάσει απο την πιο μικρή ηλικία.


Η σκηνοθεσία είναι ανάλαφρη και γεμάτη ζωντάνια, με την κίνηση και τις μελωδίες να συνδυάζονται αρμονικά. Τα παιδιά θα βρουν τον εαυτό τους να γελούν, να εκπλήσσονται και να συμμετέχουν στη μαγεία της ιστορίας, ενώ οι γονείς θα απολαύσουν την καλλιτεχνική και μουσική ατμόσφαιρα.

Είναι μια παράσταση που μας θυμίζει πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν την βλέπουμε με μάτια γεμάτα φαντασία και παιχνίδι. Ένα αληθινό ταξίδι στην παιδική αθωότητα, που θα συγκινήσει όλη την οικογένεια.


Της Αλεξίας Βλάρα, 22/9/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".