Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ αρωγός στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης



Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ»
ΑΡΩΓΟΣ στην εκδήλωση αγάπης, προσφοράς και καταπολέμησης στίγματος κοινωνικά ευπαθών ομάδων της «νέφες α.μ.κ.ε.»
Σκηνοθεσία:
Βάσια Παναγοπούλου – Πάνος Αμαραντίδης



Το Θέατρο Χυτήριο, σας καλεί να δώσετε το παρόν την ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 20:30, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «Κοινωνικής Δικαιοσύνης» στην ειδική θεατρική βραδιά που οργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία «νέφες α.μ.κ.ε.» και το εργαστήρι Μελέτης, Μετακίνησης Πληθυσμιακών Ομάδων, Διαπολιτισμικών Σχέσεων και Ριζοσπαστικοποίησης ΜΕΘΕΞΙΣ, του Παντείου Πανεπιστημίου, για να στηρίξετε την εκδήλωση αγάπης, προσφοράς και καταπολέμησης στίγματος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Τα έσοδα της παράστασης «ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ» από το ομώνυμο best seller της Κατερίνας Μανανεδάκη, σε θεατρική απόδοση Πάνου Αμαραντίδη – Ελένης Λευθεριώτη και σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου – Πάνου Αμαραντίδη, θα διατεθούν εξ ’ολοκλήρου προς όφελος των αναγκών των ωφελούμενων της μονάδας  ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΠΕΡΣΕΑΣ.

Σας περιμένουμε να απολαύσετε μια παράσταση που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης.





Συντελεστές:
Θεατρική απόδοση / διασκευή: Πάνος Αμαραντίδης & Ελένη Λευθεριώτη
Σκηνοθεσία:  Βάσια Παναγοπούλου & Πάνος Αμαραντίδης
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλλα
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Φωτογραφίες παράστασης: Θωμάς Χρυσοχοΐδης https://www.thomas.com.gr
Προϊόντα μακιγιάζ: Golden Rose (LONDESSA S.A.) – Κυριάκος Κωνσταντινίδης https://www.londessa.gr
Κομμώσεις: Γιάννης Στεργίου
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Τόνυ Δημήτριου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Σόφη Ζαννίνου, Ελένη Καρακάση, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Μπανταδάκης, Ελένη Τζώρτζη.

Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου - Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Πού: ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313
Πότε: ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 1:50 (με διάλειμμα)
Ειδική Προσφορά Τιμής Εισιτηρίου: 10 euro
Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων - Πληροφορίες.: 210 3412313 & 6951787821
ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

Συνοπτική περιγραφή δραστηριοτήτων «νέφες α.μ.κ.ε.»
Η νέφες α.μ.κ.ε. ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 από μια ομάδα καταξιωμένων στο χώρο τους επιστημόνων και  επαγγελματιών και είναι μια μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία  δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας υλοποιώντας προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης καθώς επίσης και δράσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και την καταπολέμηση του στίγματος για τις ψυχικές παθήσεις.
Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της νέφες α.μ.κ.ε. απαρτίζεται από εργαζόμενους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο αυτό.
Το Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» και νυν Οικοτροφείο «ΠΕΡΣΕΑΣ», μια Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου άρχισε τη λειτουργία του, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψυχαργώς» τον Ιούνιο του 2004, φιλοξενώντας και φροντίζοντας 15 ενοίκους με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
Το όραμά της νέφες α.μ.κ.ε. είναι η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη ατόμων με ψυχικές διαταραχές,  η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η καταπολέμηση του στίγματος για τις ψυχικές παθήσεις. Υλοποιούμε το σκοπό μας  μέσα από τη λειτουργία μονάδων και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, κοινωνικής επανένταξης και αλληλεγγύης.
Ευχαριστούμε το Athens Catering http://www.athens-catering.gr
Ευχαριστούμε το Οινοποιείο ΖΑΧΑΡΙΑ http://www.zacharias.com.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53&lang=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ