Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρίστος Θεοδώρου - "Αν ήταν να σε δω για λίγο"

Χρίστος Θεοδώρου

“Ας ήταν να σε δω για λίγο”

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 
 
Τραγούδια του συνθέτη από την πορεία του στην δισκογραφία και το μουσικό θέατρο.
 
Ερμηνεύουν η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Δώρος Δημοσθένους

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου με τον έντονο λυρισμό και ευαισθησία, θα εμφανιστεί για μία μόνο συναυλία στο Γυάλινο Up Stage, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, με μια επιλογή τραγουδιών του από την μέχρι τώρα δισκογραφία του και την πορεία του στο μουσικό θέατρο.

Η εμφάνιση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχημένη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

Ερμηνευτές της βραδιάς δύο ιδανικοί τραγουδιστές για το ρεπερτόριο του: η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Δώρος Δημοσθένους.

Τραγουδιστές μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και ευρείας γκάμας ρεπερτορίου, γίνονται οι καλύτεροι εκφραστές του λυρισμού του Θεοδώρου και της ποιητικής διάστασης του έργου του.
Ο συνθέτης θα τους συνοδεύσει στο πιάνο και στα πλήκτρα

Στην συναυλία θα παιχτούν τραγούδια του Χρίστου Θεοδώρου σε στίχους Μιχάλη Γελασάκη, Χρήστου Κανελλόπουλου, Πάνου Σουρούνη καθώς και ανατρεπτικά μελοποιημένα ποιήματα των Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιώργου Σαραντάρη, Κωστή Παλαμά. Κάποια απ’ αυτά ανέκδοτα.

Μέσα από τους στίχους των ποιητών, των σύγχρονων στιχουργών και τις μουσικές του Θεοδώρου, ο ερωτισμός ξεχειλίζει και θα αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο σε αυτήν την συναυλία, που μέσα από την λιτότητα-ένα πιάνο και δυο φωνές-στόχο έχει να συγκινήσει και να αγγίξει τις καρδιές των ακροατών.


Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου…
…υπήρξε μέλος της ομάδας Σπείρα-Σπείρα ως συνθέτης, πιανίστας και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας (1999-2007). Έχει εκδώσει 5 προσωπικούς δίσκους ως συνθέτης, έχει γράψει μουσική για 35 θεατρικές παραστάσεις, έχει συνθέσει και παρουσιάσει 4 πρωτότυπα μιούζικαλ και έχει ενορχηστρώσει πολλές μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις καθώς και τραγούδια που έχουν συμπεριληφθεί σε cd γνωστών ερμηνευτών. Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΜΜΑ, το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με μουσικές σκηνές αλλά και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Ελένη Γκασούκα, Κοραή Δαμάτη, Σίμο Κακάλα, Νίκο Μαστοράκη, Νικόλα Μίχα, Γιώργο Νανούρη, Γιώργο Σαχίνη, Γρηγόρη Χατζάκη, Δήμητρα Χατούπη κ.ά.). Τον Απρίλιο του 2017, κυκλοφόρησε η τελευταία του δισκογραφική δουλειά Καρδιά μισή σε στίχους Μιχάλη Γελασάκη, Πάνου Σουρούνη και ποίηση των Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Ζαχαρία Παπαντωνίου και Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου (Εκδόσεις Μικρή Άρκτος). Ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Βικτωρία Ταγκούλη και Nalyssa Green. Τον Ιούνιο του 2017, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανέθεσε στον συνθέτη την ενορχήστρωση και ζωντανή εκτέλεση στη μουσικοθεατρική παράσταση Greek Freak σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα καθώς και τη σύνθεση της μουσικής για τη site-specific παράσταση Στάση Ομόνοια σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη.
  Στις 8-12-2018 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την συναυλία “Γραμμένα για φωνή” στον κύκλο “Μουσικά Πορτρέτα” με επιλογές τραγουδιών του από την δισκογραφία του και το μουσικό θέατρο. Ερμήνευσαν οι Βικτωρία Ταγκούλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Έλενα Παπανικολάου, Πολυξένη Καράκογλου και οκταμελές μουσικό σύνολο με ενορχήστρωση και διεύθυνση του συνθέτη και τον ίδιο στο πιάνο.




Γυάλινο Up Stage

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου
Ωρα έναρξης: 21.30


Τιμές
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
12 ευρώ με ποτό στο bar
16 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα


Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr
ηλεκτρονικά στο www.viva.gr 
τηλεφωνικά στο 11876
Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων
Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's


ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600
www.gialino.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ