Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η ζωή είναι όνειρο» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις



Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
τηλ: 210-8613739
fb: Πολυχώρος «διέλευσις» κοινότητα


«Η ζωή είναι όνειρο»
του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα


Έναρξη: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00



Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, κλείνοντας φέτος 8 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας παρουσιάζει στη Θεατρική Σκηνή από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το έργο του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα «Η ζωή είναι όνειρο» σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Όλα αυτά τα 8 χρόνια, η Χρυσάνθη Κορνηλίου με συνέπεια και πολύ σεβασμό, παρουσιάζει μια θεατρική πρόταση, κάνοντας έτσι, τον μικρό αυτό πολυχώρο στην καρδιά της Κυψέλης, μια κοιτίδα πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το «Η ζωή είναι όνειρο» του  Καλντερόν ντε λα Μπάρκα θεωρείται το αρτιότερο έργο του, εφάμιλλο της σαιξπηρικής δραματουργίας. Στην μυθοπλασία του έργου, ένας σοφός βασιλιάς μυημένος στις εσωτερικές επιστήμες και κυρίως στην αστρολογία, προβλέποντας από τις θέσεις και τις κινήσεις των άστρων ότι ο γιος του θα γίνει ένα ανθρωπόμορφο τέρας, τον φυλακίζει σ’ ένα κάστρο με συντροφιά μόνο έναν παιδαγωγό δάσκαλο, για να του διδάξει ό,τι μπορέσει περισσότερο. Στην πορεία όμως του έργου ο γιος του, μέσα από διαδοχικούς προβληματισμούς αποφασίζει να νικήσει τα κατώτερα ένστικτά του, αυτά που είχαν προβλέψει τα άστρα και ήταν η αιτία της φυλάκισής του και να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, με αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτός με ενθουσιασμό, όχι μόνο από τον πατέρα του αλλά και από ολόκληρο το λαό.
Το έργο εστιάζει στην αξία της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και στη δυνατότητά του να εκφράσει τον καλύτερο εαυτό του παρά τις δυσμενείς συνθήκες που εμποδίζουν αυτή την πραγμάτωση. Η σύγκρουση μεταξύ ελεύθερης βούλησης και προδιαγεγραμμένης μοίρας δείχνει πως ο άνθρωπος μπορεί να είναι νικητής. Σε μια εποχή που συνήθως ο άνθρωπος μοιρολατρεί, νοιώθει πιεσμένος και καταπιεσμένος, έχει σημασία να τονωθεί η δυνατότητά του να είναι κυρίαρχος στη ζωή του και δημιουργός ενός καλύτερου μέλλοντος.
Με τον  έξυπνο τρόπο της μυθοπλασίας, που είναι διαμορφωμένο το έργο του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, ένα είδος παραμυθιού που κατάγεται από την ανατολή, δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει κανείς με την βασική ιδέα του έργου, σε ένα ευρύ φάσμα κοινού όλων των ηλικιών.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διεύθυνση παραγωγής: Σωτήρης Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Αντωνίου
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Ζέρβας
Χειρισμός κονσόλας φωτισμού & ήχου: Γιώτα Φώτου
Φωτογραφίες: Αρίων Κουρκουβέλης
Γραμματειακή υποστήριξη: Άλκηστις Κοντοπούλου
Social Media: 4P Productions

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Τάσος Αντωνίου, Γιάννης Δαφνιωτίδης, Βίκυ Ευαγγέλου, Γιάννης  Λαμπρόπουλος, Μαρία Μαλούχου, Χάρις Συμεωνίδου, Πέτρος Τσαπαλιάρης
         

Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Άνω των 65 ετών και προπώληση viva.gr: 12 ευρώ
Φοιτητικό & ΑΜΕΑ, Άνεργοι : 10 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ