Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“A ROCK STORY” | Ομαδική έκθεση @ TRII ART HUB , Κουκάκι | εγκαίνια: πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30 | διάρκεια έως 27 Φεβρουαρίου



“A ROCK STORY”

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019
ώρα 19:30 έως 22:30

στο Trii Art Hub

To Trii Art Hub εγκαινιάζει την
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

και ώρα 19:30 έως 22:30
την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα:
A Rock Story

Η έκθεση διαρκεί από 21 έως 27 Φεβρουαρίου 2019


Την επιμέλεια, το κείμενο και την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Όλγα Λατουσάκη. Η έκθεση βασίζεται σε ιδέα του Γιώργου Καστανάκη, που έχει αναλάβει και την επιμέλεια των εντύπων.
29 σύγχρονοι εικαστικοί παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και video art, έχοντας σαν έμπνευση την κουλτούρα και την ιστορία της Rock μουσικής σκηνής.
Η ιστορικός τέχνης Όλγα Λατουσάκη σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

“Μουσική και τέχνη, δύο τομείς που αλληλοεμπνέονται από αρχαιοτάτων χρόνων, συμπορεύονται και συνδημιουργούν. Πόσω μάλλον όταν αυτό το είδος μουσικής δεν είναι απλώς νότες και στίχοι, αλλά ευρύτερα, ένας τρόπος σκέψης, μια φιλοσοφία και κουλτούρα, μια στάση ζωής.
Με την έκθεση αυτή θα προσπαθήσουμε να αφηγηθούμε αυτήν την ιστορία, την ιστορία του Rock. Και πρόκειται πράγματι για μια ιστορία, αφού οι απαρχές του είναι βαθιά ριζωμένες στην ποίηση και στη συγγραφή, στα έργα της Beat γενιάς. Οι Ginsberg, Burroughs και Kerouac, επηρεασμένοι από τους καταραμένους ποιητές της Γαλλίας, συγγράφουν τα πρώτα έργα με αναφορές στην αντίσταση στο κατεστημένο, στην αυστηρά περιορισμένη σεξουαλικότητα, στην στρατιωτική θητεία και τον πόλεμο, και γενικότερα στην πτώση του american dream. Όλα αυτά άγγιξαν έντονα τους νέους της δεκαετίας του 1960 και φυσικά τους ανερχόμενους μουσικούς της γενιάς τους.
            Όπως ήταν φυσικό, οι εικαστικοί της εποχής, όχι μόνο δεν έμειναν αδιάφοροι μπροστά στο τεράστιο αυτό συγγραφικό και μουσικό κίνημα που γεννιόταν -ποιος καλλιτέχνης μένει, άλλωστε ανεπηρέαστος από κάτι τόσο πρωτοποριακό-, αλλά το υποστήριξαν, το ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ιστορική συνεργασία των Velvet Underground και του Andy Warhol το 1967, η οποία, σε μια εποχή όπου η λογοκρισία στο στίχο βρισκόταν στο απόγειό της, στηριγμένη στο ήδη τεράστιο όνομα του καλλιτέχνη, επέτρεψε σε στίχους για σεξ, επανάσταση και ναρκωτικά, να βγουν στο προσκήνιο και να φτάσουν στα αυτιά της νεολαίας. Πάντα με έναν σκληρό και ακατέργαστο ήχο, που έμελλε να βάλει και σφραγίδα στον χαρακτήρα της μετέπειτα πορείας της Rock.
            Δημιούργημα της Rock σκηνής είναι και η έννοια του performance, με τη γέννηση της Progressive σκηνής, στοιχείο που επηρέασε καθολικά την εικαστική κοινότητα. Οι Queen, Peter Gabriel, David Bowie, Iggy Pop, θα δημιουργήσουν μια νέα μόδα στην ένδυση και στο στυλ. Μια τάση avant-garde, πιο ανοιχτή σε νέες ιδέες, χωρίς ταμπού, η οποία, μέχρι και σήμερα, απασχολεί τόσο τους εικαστικούς και τους σχεδιαστές, όσο και το υπόλοιπο κοινό, σχετικά με την ανακάλυψη του εαυτού και της ταυτότητας.
Το κάθε εικαστικό έργο της έκθεσης αυτής είναι επηρεασμένο από τα βήματα της Rock μουσικής μέσα στο χρόνο. Οι καλλιτέχνες καλέστηκαν να αποτυπώσουν στον καμβά, στα βάθρα και στις εικόνες τους, όχι το Rock σαν μια απλή, ρηχή αναπαράσταση, αλλά τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που τους αφήνει η rock μουσική και κουλτούρα. Θα δούμε έργα εμπνευσμένα από τους Cure, Rolling Stones, Pink Floyd, Janis Joplin, θα ταξιδέψουμε μέσα σε συναυλίες και θα αναπολήσουμε άλλες, θα χαθούμε μέσα στο abstract του Ψυχεδελικού Rock και το σημαντικότερο: θα ζήσουμε την πάντα υπέροχη και αναζωογονητική σύνδεση της μουσικής με τις εικαστικές τέχνες. Αφηνόμαστε, λοιπόν, στο μουσικό αυτό ρεύμα που σηματοδότησε νέους δρόμους στη μουσική και την τέχνη σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της.
Lets Rock!”

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Bewild Brother, Μαίρη Αρνή, Χρήστος Βασιλειάδης, Μαρία Βλασερού, Γιούλη Βρανά, Αντρέας Γαβρηλιάδης, Αθανασία-Ίρις Γιαξίδου, Μιχάλης Ελευθερίου, Γεράσιμος Θωμάς, Μαρία Καλάογλου, Δομνίκη Καστανάκη, Γιώργος Καστανάκης, Νεφέλη-Εκάτη Κατσαρού, Κωνσταντία Μακρή, Νικόλας Μαραβέλιας, Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Χαρά Ματζουρανάκη, Μελίνα Μωισιδέλη, Γιάννης Νίκου, Γιάννης Πανουτσόπουλος, Νεκτάριος Παχιαδάκης, Λίνα Ρωμανού, Ρανιώ Σαρρή, Σοφία Σταύρου, Μαίρη Στεφάνου, Γιάννης Τζομάκας, Φαίη Τσακαλίδου, Δήμητρα Φακάρου, Φαίδρα Χάρδα

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος ο οποίος διανέμεται δωρεάν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιμέλεια – Κείμενο – Οργάνωση: Όλγα Λατουσάκηolgalat_95@hotmail.com
Concept: Γιώργος Καστανάκης, Όλγα Λατουσάκη
Επιμέλεια Εντύπων: Γιώργος Καστανάκηςgiorgos.kastan@gmail.com
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Λαζάρουrepdla@hotmail.com

Εγκαίνια: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019 και ώρα 19:30 - 22:30

Διάρκεια έκθεσης: 21 – 27 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00 – 20:00
                              Σάββατο & Κυριακή: 12:00 – 18:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ