Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παντελής Καστανίδης: "Την Δευτέρα σας καλώ να γιορτάσουμε παρέα τα γενέθλια μου στη Σφίγγα"



Ο Παντελής Καστανίδης μιλάει στο Open Mind για την μουσική συνάντηση στη Σφίγγα στις 4 Μαρτίου, την δημιουργία της μπάντας του και διάφορα ακόμα...


Τι σημαίνει για εσάς μουσική;

Η μουσική σημαίνει τα πάντα για μένα.
Δίνει ενέργεια,δίνει ζωή.. διακοσμεί την σιωπή!
Είναι Μνήμες , είναι εικόνες.


 Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Αγαπώ την καλή μουσική.. αγαπημένο καλλιτέχνη συγκεκριμένα δεν έχω γιατί ακούω πολλά ήδη μουσικής και έτσι έχω αρκετούς τραγουδοποιούς κ καλλιτέχνες που μελετάω και εκτιμώ απο διαφορετικές κουλτούρες !

 Έχετε επιρροές από κάποιον μουσικό;

Πέρασα από πολλά μουσικά στάδια τα οποία επηρέασαν και ολοκλήρωσαν την καλλιτεχνική μου ταυτότητα.
Η μουσική βασικά δεν έχει όρια! Για παράδειγμα άκουγα τρύπες και Αλκίνοο Ιωαννίδη, άλλη στιγμή pink floyd και iron maiden και κατέληγα με Χατζιδάκη και Μάνο Λοΐζο..

 Ετοιμάζεται μία μουσική συνάντηση στη Σφίγγα. Τι πρόκειται να δούμε;

Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το event διότι εκτός του ότι θεωρώ την Σφίγγα έναν υπέροχο χώρο , την Δευτέρα 4 Μαρτίου έχω και τα γενεθλιά μου και μαζι με τα φιλαράκια μου τους Ε90 ,τον Γιάννη Κρητικό ,τον Δημήτρη Ρόκκο και όλους όσους παρεβρεθούν θα πέράσουμε ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βράδυ με πολλές μουσικές εκπλήξεις και όχι μόνο!
Στοιχεία rock μαζι με έντεχνο και πινελιές απο λύρα θα μας κάνει όλους να τραγουδίσουμε και ακόμα και να χορέψουμε,αφού γίνουμε ολοι μια παρέα!
Σας προσκάλω όλους λοιπόν να γιορτάσουμε παρέα..γιατί οι καλές στιγμές είναι αυτές που μένουν!


 Με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε και γιατί;

Είναι αρκετοί αυτοί που θα ήθελα να συνεργαστώ επειδή τους θαυμάζω.. το έχω στο πλάνο μου κ εύχομαι σύντομα να πραγματοποιήσω κάποιες απ τις συνεργασίες που έχω στοχοποιήσει.

Μιλήστε μου για την μπάντα σας,πως δημιουργήθηκε και ποιοι την απαρτίζουν;

Δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2011 όταν γνώρισα σε κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις μου τον ηχολήπτη του εκάστοτε μαγαζιού,ο οποίος τύχαινε να ήταν και κιθαρίστας.
Μου έκανε πρόταση να φτιάξουμε μια μπάντα απαρτισμένη απο πολύ καλούς μουσικούς και φίλους στο ύφος μου πάντα.
Έτσι οτάν μαζευτήκαμε και γίναμε μπάντα νοικιάσαμε ενα στούντιο και κάναμε πρόβες για να ετοιμαστούμε για τα πρώτα μας Lives.
Εκεί ήρθε και το όνομα της μπάντας Ε90.Το όνομα προήλθε απο τον κεντρικό δρόμο της Ελλάδας γνωστο ως Εγνατία οδός και οχι μόνο αφου είναι Ευρωπαϊκή Οδός του Διεθνούς Δικτύου Εθνικών Οδών και ξεκινά από τη Λισαβώνα (την Πορτογαλία)διέρχεται απο Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία για να καταλήξει στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ.
Έτσι είπαμε οτι θα ενώσουμε και εμείς κάποια στίγμη τον κόσμο μουσικά.
Καλό είναι να κάνεις όνειρα.(χαχα)
Σήμερα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα άτομα του συγκροτήματος λόγο της μετακομισής μου στην Αθήνα.
κιθάρα : Βαγγέλης κονταράτος
πλήκτρα : Kωνσταντίνος Αλούπης
μπάσο : Χρήστος Πυρρής
Τύμπανα : Δημήτρης Γκαβαρδίνας


 Πως νιώθετε με την επαφή με το κοινό; Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στην επαφή σας με το κοινό;

Η διαδραστικότητα που υπάρχει με το κοινό ειναι μοναδική αίσθηση..
Η ανταλλαγή συναισθημάτων κ ενέργειας σε μεταβιβάζει σε μια άγνωστη διάσταση που τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι εθιστική..

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο στούντιο κ ετοιμάζω το καινούργιο μου τραγούδι και παραλληλα προγραμματίζω τις ζωντανές εμφανίσεις μου σε διάφορες μουσικές σκηνές ανα την Ελλάδα..
Μελλοντικά σχέδια? Ζώ το τώρα.Δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.
Πάνω απ'ολα υγεία, χαμόγελα και όρεξη για πολύ δουλειά..

 Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Να δίνετε αγάπη Στη μουσική και αυτή θα σας την ανταποδώσει απλόχερα!

Της Αλεξίας Βλάρα,28/2/2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ