Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Raven Revisited - Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής



RAVEN Revisited  
Όπερα του Κωστή Κριτσωτάκη σε Λιμπρέτο Νίνας Ράπη
βασισμένη σε ποίηση του Edgar Alan Poe
από την ομάδα όπερας The Medium Project

Μόνο για 6 παραστάσεις
9+10+11    15+16+17 Ιουνίου

«Την αγαπούσα με μια αγάπη
που ήταν κάτι πέρα από αγάπη!»


Η ομάδα όπερας  The Medium Project, παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο έργο του συνθέτη Κωστή Κριτσωτάκη «Raven Revisited», σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακηρίδη στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».  Μία σύγχρονη, μονόπρακτη όπερα δωματίου «νεορομαντικού» ύφους που αποτελείται από τρία μέρη για 2 τραγουδιστές, έναν αφηγητή, χορωδιακό σύνολο και πιάνο.
Η κεντρική ιδέα είναι βασισμένη στο ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε Το κοράκι, με βασικούς ήρωες τη Λενόρ και τον Ποιητή. Ο Ποιητής, είναι διχασμένος ανάμεσα στον  Ένα που καταφεύγει στη λογική και τον Άλλο, που είναι ανίκανος να χειριστεί την απώλεια της αγαπημένης του και σταδιακά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας.
Το Raven Revisited είναι μια όπερα που ακροβατεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας φωτίζοντας στιγμιότυπα από τη ζωή του μυστηριώδους ποιητή Έντγκαρ Άλαν Πόε και της ιδιόμορφης σχέσης του με τις γυναίκες.
Οι δημιουργοί της παράστασης δηλώνουν : Στο «Raven Revisited» ο ποιητής αρνούμενος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα δημιουργεί έναν παράλληλο ονειρικό κόσμο όπου πρωταγωνιστεί η πολυαγαπημένη του Λενόρ, η αρχετυπική μορφή όλων των γυναικών της ζωής του. Όμως το όνειρο γίνεται εφιαλτικό όταν οι πραγματικές αναμνήσεις αναδύονται επί σκηνής οδηγώντας τον σ’ ένα ταξίδι μυστηρίου από το οποίο δεν θα επιστρέψει ποτέ. Το λιμπρέτο του «Raven Revisited» είναι ένα ψυχογράφημα του ίδιου του Ποιητή Πόε όπως αποκαλύπτεται από τα ποιήματα του. Η ατμόσφαιρα, η ομορφιά, η μουσικότητα, η ένταση αλλά και η μαθηματικής ακρίβειας δομή των ποιημάτων του Πόε είναι οι πηγές της έμπνευσης για τη δημιουργία αυτού του νέου έργου, όπως ακριβώς επηρρέασαν και πολλούς ακόμη δημιουργούς σαν τους  Lou Reed, Grateful Dead και Alan Parsons Project κ.α.


Συντελεστές
Μουσική: Κωστής Κριτσωτάκης
Λιμπρέτο: Νίνα Ράπη
Σκηνοθεσία: Ράϊα Τσακηρίδη
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Δραματουργία: Μαρίνα Μέργου
Σκηνoγραφία-Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Κίνηση: Φωτεινή Πασσά

Τραγουδούν
Μαριλένα Χρυσοχοΐδη
Γιώργος Παπαδημητρίου
Στρατής Στηλ
Πέννυ Δεληγιάννη, Άννυ Φασσέα, Ελεονώρα Γαϊτάνου, Νίκος Ζιάζιαρης,
Ηλίας Καπάνταης

Πιάνο: Κωστής Κριτσωτάκης / Θοδωρής Ιωσηφίδης

Ημέρες Παραστάσεων
Σάββατο 9 Ιουνίου, Κυριακή 10 Ιουνίου, Δευτέρα 11 Ιουνίου
Παρασκευή 15 Ιουνίου, Σάββατο 16 Ιουνίου, Κυριακή 17 Ιουνίου
Ώρα έναρξης : 21:15
Διάρκεια παράστασης : 50 λεπτά χωρίς διάλειμα.

Γενική Είσοδος : 12 Ευρώ
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

TICKET SERVICES
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου και στο 2107234567
online: www.ticketservices.gr

PUBLIC
Στα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr
Στο ταμείο του Θεάτρου:
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  «ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ»
Τηλέφωνο : 210 821 7877


Σύντομο Βιογραφικό της Ομάδας:

Η ομάδα όπερας The Medium Project ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδος Ράιας Τσακηρίδη και του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα. Στόχος της είναι η παρουσίαση λυρικών έργων του 20ου και 21ου αιώνα. Πειραματισμός, εφευρετικότητα και δημιουργικότητα είναι οι λέξεις που εκφράζουν την ομάδα της οποίας στόχος είναι να φέρει την όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό και να αναδείξει τις αξίες της στη σημερινή πραγματικότητα.

·                  «Trouble in Tahiti» του Leonard Bernstein Θέατρο Σημείο, Νοέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017, Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης Οκτώβριος 2016.
·                 «Bon Appetit του αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Στροβόλου στην Κύπρο. Μάρτιος 2016
·                  «The Shell Game» Όπερα του Γιώργου Δούση σε λιμπρέτο Έρις Κύργια. Θέατρο Olvio. Νοέμβριος 2015 
·                  «Bon Appetit του αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby στο Τελόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σε πρώτη πανελλήνια. Σεπτέμβριος 2015  
·                  «Hin und Zuruck» του Paul Hindemith στη Βοστώνη με το σύνολο ALEA III. 2015
·                  «Το Μέντιουμ» του ΤζιανΚάρλο Μενότι. Παρουσιάστηκε 3 διαδοχικές σαιζόν στο θέατρο BETON7 στο Από μηχανής Θέατρο και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Οκτώβριος  2013 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ