Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεατρικό Αντίσκηνο, στη Θάσο με μαθήματα, δωρεάν διακοπές και γιόγκα!



ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ «ΔΗΛΟΣ»




Ο Δήμος Θάσου και η σχολή θεάτρου «δήλος» διοργανώνουν, για ένα ακόμη καλοκαίρι, το «3ο Θεατρικό Αντί-σκηνο», 16-21 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κάμπιγκ του Πρίνου, που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές - φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικών σχολών / πανεπιστημιακών τμημάτων, εικαστικών - μουσικών σχολών), καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, σκηνοθέτες, μουσικούς κ.ά.), ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους  και σπουδαστές δραματικών σχολών και ένα για τις θεατρικές ομάδες του νησιού και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Ποιοι διδάσκουν. Στο «3ο Θεατρικό Αντίσκηνο Θάσου» θα καταθέσουν γνώσεις κι εμπειρίες:  

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτης  Δήμητρα Χατούπη, διευθύντρια της σχολής, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα». 

-Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, με θέμα «Γράψε - παίξε το έργο σου», δεένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Εφέτος το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Θέατρο ντοκουμέντο».

-Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, ιδρυτής της Εταιρίας Θεάτρου Χώρος με θέμα «Ο Ρόλος της Μάσκας στην Υποκριτική Τέχνη».
- Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο-Εκλεκτικές συγγένειες».

-Η σκηνοθέτης Αλεξάνδρα Καζάζου,  συνεργάτης του περίφημου Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, με θέμα «Η ένταξη της ατομικότητας στην ενέργεια του συνόλου».

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης,
(Λόγω Τιμής. Η ζωή που δεν έζησα, Φεύγα,  κ.α) με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή και μπροστά στην κάμερα».

-Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός  Γιώργος Αδαμαντιάδης, με θέμα « Η μέθοδος Meisner στα έργα του Σαίξπηρ»

-Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή, με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».


 Δράσεις παράλληλες . Καθημερινά, μόλις δύει ο ήλιος… Ο δάσκαλος γιόγκα με θεατρικές σπουδές στη Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης, μας χαλαρώνει στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις.
Και για τους μικρούς θεατρόφιλους, ένα ειδικό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου,  με τίτλο «Αυτοσχεδιασμός και Θεατρική Έκφραση»,  για παιδιά 6 -13 χρόνων.
 Οι εγκαταστάσεις. Στο δασύλλιο του Πρίνου, 800 μέτρα νοτιοδυτικά του λιμανιού, μέσα στα πεύκα και πάνω στην παραλία σε μια επίπεδη και κατάφυτη έκταση 70 στρεμμάτων, βρίσκεται το Κάμπινγκ του Πρίνου, η μεγαλύτερη και πιο πράσινη κατασκηνωτική μονάδα της Θάσου, με 250 είδη δέντρων και πληθώρα λουλουδιών. δημιουργούν ένα περιβάλλον ευχάριστο και δροσερό, ιδανικό για διακοπές. Η υπέροχη αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά είναι κατάλληλα για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, ενώ παιδικές χαρές και beach volley προσφέρουν ευκαιρία για παιχνίδι και αθλητισμό. Υπάρχουν αρκετοί ψαρότοποι και τα νερά τους είναι πλούσια σε ψάρια και χταπόδια για τους φανατικούς.
Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και καθαροί. Συγκροτήματα τουαλετών, με ζεστό νερό όλο το 24ωρο, κουζίνες με κοινόχρηστα ψυγεία και καταψύκτες, παροχές πόσιμου νερού, νεροχύτες για πλύσιμο ρούχων στο χέρι, κοινόχρηστα τηλέφωνα, σούπερ μάρκετ, αναψυκτήριο και πρόσβαση στο internet διευκολύνουν τη διαμονή σας. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα βρουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις.
 Το κόστος. Η επιβάρυνση κατ’ άτομο είναι 220 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις έξι ημέρες, με δωρεάν διαμονή σε  σκηνές και  ένα δωρεάν πλήρες γεύμα.

Εγγραφές - πληροφορίες: Δραματική σχολή «δήλος», Ελευσινίων 11, Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5203562, 6972287889 και στο contact@dilos.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ