Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open MindO Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind για την αγάπη του για την μουσική, την μουσική συνάντηση στη Σφίγγα και διάφορα ακόμα...Τι σημαίνει για εσάς μουσική;

Η μουσική για μένα από πολύ μικρή ηλικία ήταν και συνεχίζει να  είναι, το μεράκι μου. Είναι αυτό που με ηρεμεί, που με ταξιδεύει, που με τσαντίζει, με ανεβάζει και με κατεβάζει. Η μουσική για μένα είναι μια λέξη άπειρα συναισθήματα.
 
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ.Μάλαμας, Δ.Αποστολάκης – Χαίνηδες, Μ.Πασχαλίδης, Γ.Χαρούλης, Α.Ιωαννίδης, Γ.Νικολάου, Π.Θαλασινός, Θ.Κοτονίας, Β.Σκούλας

  Έχετε επιρροές από κάποιον μουσικό;

Από πολλούς θα έλεγα, στην Ελλάδα έχουμε πολλούς αξιόλογους μουσικούς.

Ετοιμάζεται μία μουσική συνάντηση στη Σφίγγα. Τι πρόκειται να δούμε;

Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που θα το χαρακτήριζα λίγο ‘’άστατο’’, με διάφορα ηχοχρώματα. Θα ακούσετε γνωστά κομμάτια με τη δική μας μουσική προσέγγιση, κομμάτια από τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζω, αλλά και από τις δύο παλαιότερες μου. Να υπογραμμίσω βέβαια ότι δεν ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα κι ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει.  

Με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε και γιατί;

Με όλους αυτούς που προανέφερα και ο λόγος είναι ότι μ’ αρέσει και θαυμάζω αυτό που κάνουν. Είχα την τύχη να παίξω μαζί με το Γ. Νικολάου και να συνεργαστώ μουσικά στο καινούριο μου τραγούδι, ‘’του καημού τα δάση”, με τον Θοδωρή Κοτονιά, σε στίχους και μουσική του καλού μου φίλου Νίκου Μαυράκη. Ελπίζω να το φέρει η μοίρα και να συνεργαστώ και με τους υπόλοιπους.

 Τι είναι αυτό που σας συνδέει με την Κρήτη και την παράδοση;

Η οικογένεια, οι φίλοι, τα ήθη και τα έθιμα. Κατάγομαι από ένα χωριό του ορεινού Μαλεβυζίου, τις Γωνιές, τα μουσικά μου βιώματα ως παιδί ήταν οι παρέες στο σπίτι μας, τα πανηγύρια, οι γάμοι, γενικά οι κοινωνικές εκδηλώσεις που εκείνα τα χρόνια γίνονταν παντού. Αυτό λοιπόν που με συνδέει με τον τόπο μου, είναι αυτό που νιώθω όταν φεύγω και όταν επιστρέφω...αν το αποτυπώσω σε χαρτί δεν θα το κάνω σωστά.

Πώς νιώθετε με την επαφή με το κοινό; Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στην επαφή σας με το κοινό;

Είναι μοναδικό συναίσθημα το να μπορέσεις να μεταφέρεις αυτό που βγάζει η ψυχή σου στο τραγούδι και στη συνέχεια στα δάχτυλα και στο όργανο με τελικό αποδέκτη τον ακροατή/άτρια. Νιώθεις γεμάτος, πλούσιος, ευτυχής, απερίγραπτα συναισθήματα.
 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είναι βραχυπρόθεσμα. Θέλω να ζω το παρόν. Έχω μπροστά μου ένα καλοκαίρι με συναυλίες και εκδηλώσεις, έχω την τιμή και τη χαρά να έχω καλούς συνεργάτες, έχω καλούς φίλους, την οικογένεια μου. Να μας έχει όλους ο Θεός καλά και τα υπόλοιπα έρχονται.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

θα σας πω κάτι το οποίο το επαναλαμβάνω συνέχεια. Όπου κι όπως μπορεί ο καθένας μας να βοηθάει τον διπλανό του, τον συνάνθρωπό του. Έτσι θα ξεπεράσουμε τις κακοτοπιές.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε, σας περιμένω να τα πούμε από κοντά στη ‘’Σφίγγα’’.

 Της Αλεξίας Βλάρα, 12/5/2018


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "DUMMIES Beta" / A-Z Filmmaking Lab

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

Η Ευτυχία Μητρίτσα μιλάει στο Open Mind

Η Ευτυχία Μητρίτσα μιλάει στο Open Mind για το νέο της τραγούδι με τίτλο: "Τα αφρικάνικα", την αγάπη της για την μουσική, τα μελλοντικά της σχέδια και διάφορα ακόμη...

Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind

Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind για την μεγάλη μουσική βραδιά που ετοιμάζουν, την συνεργασία τους με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και διάφορα ακόμη...

Οι "Έτερονήμισυ" στο Γαλάτσι

Οι "Έτερονήμισυ" στο Γαλάτσι Παρασκευή 27 Ιουλίου "Θέατρο Άλσους Βεΐκου"             Φιλική συμμετοχή: Χρήστος Νινιός - Κέλλυ Βουδούρη είσοδος ελεύθερη - ώρα έναρξης 21.00