Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

cortoFeCHA -Κύκλος προβολών


Η MoovieReel και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA”, την δράση “cortoFeCHA” την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Πρόκειται για τη νέα δράση που εντάσσεται στο Φεστιβάλ FeCHA και παρουσιάζει ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά, προβάλλονται οι ακόλουθες ταινίες:
  • Η Ταλαιπωρία (Adriana Yurcovich, Αργεντινή, 2016, 14’)
Τα Χριστούγεννα, στη μέση ενός ζεστού καλοκαιριού, διακόπτεται το ρεύμα σε μερικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Μια ηλικιωμένη κυρία έχει απομονωθεί, χωρίς φως, ασανσέρ και νερό
  • Ευτυχία (Samantha Pineda Sierra & Davy Giorgi, Μεξικό, 2016, 10’)
Σε έναν τόπο ξεχασμένο από τον χρόνο, η Ολίβια, μια ηλικιωμένη κυρία ετοιμάζει ένα όμορφο τελετουργικό το οποίο κρύβει την δική της συνταγή για την ευτυχία.
  • Ένα Παιδί για Ένα Παιδί (Juan Avella, Βενεζουέλα, 2016, 11’)
Η ταινία εστιάζει στον Ντάιβι, έναν οικογενειάρχη που κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει τον γιο του, τον Ουίλι, γι’ αυτό και «δουλεύει» ως απαγωγέας.
  • Οι Αεροναύτες (León Fernández, Μεξικό, 2016, 11’)
Μια φυλή επιβιώνει με ό,τι λίγο βρίσκει στην μέση της ερήμου. Ο Σόο-Χο, το πιο αδύναμο μέλος της φατρίας, προσπαθεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες για να φτάσει στον παράδεισο.
  • Γκρέτελ και Γκρέτελ (Beda Docampo Feijoo, Ισπανία, 2018, 10’)
Μια αστυνομικός ανακρίνει δύο οκτάχρονα δίδυμα στο τμήμα. Το έχουν σκάσει για να συναντήσουν την μητέρα τους, την ημέρα των γενεθλίων της. Τίποτα όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται.
  • Το Μονοπώλιο της Ηλιθιότητας (Hernán Velit, Περού, 2017, 19’)
Ο Μιγκέλ, πηγαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες για να δηλώσει το θάνατο του πατέρα του. Συνειδητοποιεί όμως ότι η διαδικασία είναι πιο κουραστική και περίπλοκη από όσο φανταζόταν.
  • Ένα Λεπτάκι (Javier Macipe, Ισπανία, 2016, 8’)
Η Μαρία περνάει τις μέρες της μαζεύοντας υπογραφές για την κατάργηση ενός νόμου που θεωρεί άδικο, αλλά κανείς δεν της αφιερώνει ένα λεπτό να την ακούσει.
  • Η Μέρα της Τέφρας (Daniel Romero, Εκουαδόρ, 2016, 18’)
Από τότε που το ηφαίστειο της Πιτσίντσα στο Εκουαδόρ κάλυψε την πόλη με τέφρα, ο Ρενάτο έρχεται αντιμέτωπος με οιωνούς που τον προειδοποιούν για την καταστροφή του κόσμου του.
  • Πρωινό με την Τίφανι (Andrés Molano Moncada, Κολομβία, 2015, 14’)
Ο Ραφαέλ κοιμάται ευχάριστα με μια γυναίκα μέχρι που του διακόπτει τον ύπνο ένα ξυπνητήρι. Προσπαθεί να βγει από το κρεβάτι, αλλά είναι παγιδευμένος μέσα στα χέρια της.
  • Καλοκαίρι ‘98 (Valentina Azúa, Χιλή, 2015, 15’)
Η Καμίλα είναι ένα 11χρονο κορίτσι γεμάτο περιέργεια και μυστικά. Όταν οι γονείς της θα την αφήσουν υπό την προστασία των μεγαλύτερων αδερφών της θα έρθει το τέλος της παιδικής της ηλικίας.

Η δράση  «cortoFeCHA» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: Πρεσβεία της Ισπανίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία της Αργεντινής, Πρεσβεία του Μεξικού, Πρεσβεία της Βενεζουέλας, Πρεσβεία του Περού, Προξενείο της Κολομβίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ρώμη και Προξενείο του Εκουαδόρ.

For information about this series of screenings in English, please visit the following link:http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=cortofecha2018


gretelygretel1web
Στιγμιότυπο από την ταινία «Γκρέτελ και Γκρέτελ» του Beda Docampo Feijoo














Ημερομηνία


Τρίτη 29 Μαΐου 2018, 19:00


Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα


Είσοδος

Eίσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr/culture
Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, www.fecha.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ