Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Human Voice του J.Cocteau με την Buba Gogorishvili στη Β' Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνιάς



Β ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Δελτίο Τύπου

Human Voice

του Jean Cocteau

Σκηνοθεσία: Mikheil Charkviani

 Με την Buba Gogorishvili

Για 7 παραστάσεις από Παρασκευή 26 Μαΐου έως Σάββατο 2 η Ιουνίου



H Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας προσκάλεσε τον Γεωργιανό σκηνοθέτη Mikheil Charkviani για να παρουσιάσει και στην Ελλάδα την παράσταση του έργου «Human Voice» του J.Cocteau με την Buba Gogorishvili, μία εκ των κορυφαίων ηθοποιών της γενιάς της στη Γεωργία.

H  παράσταση ανέβηκε στη Γεωργία το 2014  στο θέατρο Atoneli όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς θεωρήθηκε ένα από τα σημαντικότερα ανεβάσματα του συγκεκριμένου έργου στη χώρα.

Το Human Voice (La Voix humaine) του Jean Cocteau, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Comedie-Francaise το 1930 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Είναι ένας μονόλογος τοποθετημένος στο Παρίσι, στον οποίο μια μεσήλικη γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον επί πέντε χρόνια έρωτα της, που την εγκαταλείπει. Είναι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος πρόκειται την επόμενη ημέρα να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ο μονόλογος ακολουθεί την ψυχολογική πτώση της γυναίκας που ενώ φαινομενικά προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, σταδιακά οδηγείται στην απόγνωση.

Στην παράσταση θα υπάρχουν ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι.


Σημείωμα Mikheil Charkviani και Buba Gogorishvili

Μας ενδιαφέρουν οι σκοτεινές πλευρές του έρωτα. Τί συμβαίνει όταν ο έρωτας δεν είναι ένα ευγενές συναίσθημα αλλά μπορεί να καταστρέψει την ζωή του άλλου;
Το μυθικό μονόδραμα του Cocteau αφορά μια γυναίκα ερωτευμένη χωρίς ελπίδα ή πίστη, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει την ζωή της κι έναν άνδρα  (πρώην εραστή της) ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για εκείνη.
Στην καινούρια μας αυτή παραγωγή προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τι θα συνέβαινε αν η ηρωίδα ήταν μια δυνατή και περήφανη γυναίκα, που είχε αυστηρά προγραμματίσει τη ζωή της και δεν είχε ποτέ σκεφτεί τι θα συμβεί αν τα πλάνα ανατραπούν παρά τη δική της θέληση. Θα αυτοκτονήσει ή θα βρει λύση;

Ο σκηνοθέτης Mikheil Charkviani και η ηθοποιός Mikheil Charkviani, προσπάθησαν να βρουν την απάντηση στην διάρκεια 8 εβδομάδων προβών και το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι μια παράσταση που διαφέρει πολύ από την κλασσική εκδοχή του έργου. Το έργο εντάσσεται σε σύγχρονο πλαίσιο και η παράσταση είναι πολύ σύγχρονη και αληθινή.


Παραγωγή: Atoneli Theatre, Tbilisi, Georgia
                      Kart Productions, Ελλάδα


H παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Γεωργίας 
EMBASSY OF GEORGIA IN ATHENS



Παράλληλα με τις παραστάσεις στις 28 Μαΐου ο Mikheil Charkviani θα πραγματοποιήσει workshop στο Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες, που απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. Πληροφορίες στο info@kartproductions.gr.

Βιογραφικό σημείωμα Mikheil Charkviani
Ο Mikheil Charkviani γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας και είναι απόφοιτος του Shota Rustaveli State Theater and Film University, τμήμα Σκηνοθεσίας Θεάτρου. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Open space of experimental art”. Ασχολείται ενεργά με τη σκηνοθεσία από το 2011 με πρώτη του δουλειά το  A Man Who Fell In Love With His Cat” του Sam Schwarz (jnr.).
Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει σημαντικά έργα του ευρωπαϊκού δραματολογίου, μεταξύ των οποίων: "Δυνατός" Στρίντμπεργκ 2012,
"Ηλέκτρα" Σοφοκλής 2014, “Ανθρώπινη φωνή"  Κοκτώ 2014, "Μήδεια" Ευριπίδης 2015, "Demons" Lars Noren 2018.
Έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:
·       Θεατρικό βραβείο Νέου Σκηνοθέτη “Duruji 2013“ για τη σκηνοθεσία του έργου  “Katzelmacher“
·       Tsinandali Award 2016, καλύτερη θεατρική παράσταση για τη “Μήδεια”
·       Bραβείο καλύτερης παράστασης των Γεωργιανών Κριτικών 2017 για το έργο
             “Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ”.



INFO:
Β’ Σκηνή  του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
26-27-28-29-31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου στις 21:00

Διάρκεια:
60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση κανονικών εισιτηρίων έως 20 Μάϊου: 12 ευρώ


Προπώληση:
Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ