Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δράση Διάλογοι: 21/5-Μάρθα Φριντζήλα



Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο της δράσης Διάλογοι με την  σκηνοθέτρια Μάρθα Φριντζήλα
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, Βουλευτικό, Ναύπλιο, 18:00


Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 21 Μαΐου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένη τη Μάρθα Φριντζήλα, στην καταληκτική εκδήλωση της δράσης.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου που θα παιχτεί στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου 2018, πρόκειται να κάνει ένα πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο βασισμένο στη θεματολογία του έργου.

Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι πραγματοποιούνται στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

26 Φεβρουαρίου – Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη)
19 Μαρτίου – Κώστας Φιλίππογλου (Βάτραχοι του Αριστοφάνη)
16 Απριλίου – Θάνος Παπακωνσταντίνου (Ηλέκτρα του Σοφοκλή)
7 Μαΐου  - Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνη του Σοφοκλή)
21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων  και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Οι δράσεις του προγράμματος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr


Μάρθα Φριντζήλα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Σπούδασε μουσική και θέατρο. Από το 1993 δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Εθνικό θέατρο και σε δημοτικά και ιδιωτικά θέατρα σε παραστάσεις αρχαίου, σύγχρονου δράματος και μουσικού θεάτρου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης θεάτρου από το 1996 και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το θέατρο του Νέου Κόσμου, το θέατρο Πορεία, το θέατρο Χώρα, το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, το Brooklyn Academy of Music (BAM), το Princeton University και το Stockton University στο New Jersey. Ιδρυτικό μέλος του χώρου τέχνης κι εκπαίδευσης Baumstrasse/Δρόμος με δέντρα (www.dentra.gr) και του Αττικού σχολείου αρχαίου δράματος (www.attikosxoleio.gr). Από το 1999 είναι σκηνοθέτρια του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα» με τον οποίο ανέβασε παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου δράματος. Παράλληλα με το θέατρο εργάζεται ως τραγουδίστρια και έχει λάβει μέρος στη δισκογραφία και σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το καλοκαίρι του 2018 θα σκηνοθετήσει τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ