Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skrow Theater | ΠΑΡΑΤΑΣΗ | Bird on a wire_Tribute to Leonard Cohen_ με τον David Lynch, Κώστα Μαγγίνα , Σεμέλη Ταγαρά



BIRD ON A WIRE
A Tribute To The Music Of Leonard Cohen
Παράταση παραστάσεων:
Σάββατο 19, 26 & Κυριακή 20, 27 Μαΐου 2018


Ο Καναδός Leonard Cohen είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της rock μουσικής και παράλληλα ένας χαρισματικός ποιητής και συγγραφέας.
Τα τραγούδια του μοιάζουν να ‘ναι  γεννημένα μέσα από στιγμές σιωπής με τον ίδιο να διαλογίζεται, να αναπολεί τις μνήμες και τα πάθη του, να αναζητά το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης του, και αν και χαμηλότονα, έχουν μια εσωτερική ένταση και μια ροή που  συναρπάζει. Η μουσική του ευαίσθητη και υπνωτική, υπηρετεί πάντα αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς μελαγχολίας και της μοναστικής γοητείας που κουβαλάνε οι στίχοι του.

O Κώστας Μαγγίνας, η Σεμέλη Ταγαρά  και ο David Lynch επισκέπτονται ξανά τον μυσταγωγικό κόσμο του Leonard Cohen και αυτήν τη φορά επιχειρούν να τον μετουσιώσουν σε θεατρικό δρώμενο. Ο χώρος, η κίνηση, οι εσωτερικοί διάλογοι  και οι κατάλληλοι φωτισμοί υπηρετούν και αναδεικνύουν μια σύγχρονη και πρωτοποριακή προσέγγιση της μουσικής του, άλλοτε ηλεκτρική, εξπρεσιονιστική, σχεδόν πειραματική  και άλλοτε ευαίσθητη και  τρυφερή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κώστας Μαγγίνας (κιθάρα, loops, fx, samples)
David Lynch (τενόρο - σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά)
Σεμέλη Ταγαρά (φωνή, κιθάρα,loops)

Σκηνοθεσία: ‘Αρης Τρουπάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Διοργάνωση-Παραγωγή: 440Hz Γέφυρα Πολιτισμού


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράταση Παραστάσεων: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 έως Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 (για 4 επιπλέον παραστάσεις)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια: 120 λεπτά
Εισιτήριο: 12 € γενική είσοδος, 10€ Άνεργοι / φοιτητές
Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι
Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.)











ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ  (κιθάρα)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of  Music στη Βοστώνη.
Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως  ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστώνης.
Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο «Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.
Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικές ομάδες και συνέθεσε μουσική για θέατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικό με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α.
Έχει ηχογραφήσει τρία προσωπικά CD:
“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

DAVID LYNCH 
Ο David Lynch, ένας καταξιωμένος μουσικός και ευυπόληπτος συνθέτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles ενώ τα τελευταία 35 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Σπούδασε μουσική στο Dick Grove Music Workshops και φιλοσοφία στο UCLA. Συνέχισε τη τζαζ με δασκάλους τους James Moody, Charles Lloyd, Ralph Bowen και τον Garvin Bushell.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, χορό όπως και τους Αγώνες της 27ης Ολυμπιάδας το 2000 στο Σίδνει. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ηχογραφήσεις δίσκων, θεατρικών παραστάσεων και soundtrack ταινιών όπως «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» και «Ο μελισσοκόμος» (στην διεθνή κυκλοφορία του) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών συγκροτημάτων όπως Human Touch, DuoFaros, Living Space, The Missing Lynch, Ίσκρα, έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες ορχήστρες της χώρας και είναι ενεργό μέλος στην πλούσια jazz και δημιουργική σκηνή. 
Έχει συνεργαστεί με τους Trilok Gurtu, Davy Spillane, Arild Andersen, Anthony Jackson, Arturo Sandoval, Milcho Leviev, The Temptations, Barry White, Joe Higgs, Ελένη Καραίνδρου, Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Παύλο Σιδηρόπουλο, Βασίλη Σούκα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικo, Raining Pleasure και πολλούς πολλούς άλλους. 
Προσωπική δισκογραφία: Lit’l Song, Wandering Home (ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Μουσική με θέα (1ο Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης- Θεατρικά Βραβεία Αθηνοράματος).

ΣΕΜΕΛΗ ΤΑΓΑΡΑ
Η Σεμέλη Ταγαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, μαγεύτηκε από τη δόνηση της μουσικής και των ήχων από την ηλικία των 6 ετών όταν και δημιούργησε την πρώτη της πρωτόλεια σύνθεση. Δοκίμασε να σπουδάσει πιάνο και βιολοντσέλο στο Νέο Ωδείο. Άρχισε να γράφει παράλληλα διάφορα γραπτά και ποιήματα. Ακολουθώντας τη ρήση του Leonard Cohen που είπε «Όλα μου τα γραπτά έχουν ήχο κιθάρας πίσω τους», έκανε την κιθάρα όνειρο ζωής και ξεκίνησε να πλέκει τους στίχους της με τις μελωδίες της στην ηλικία των 15 ετών. Ξεκίνησε εντελώς τυχαία να παίζει στο τότε "Carpe Diem", όπου και παρέμεινε για αρκετό καιρό μελέτης. Εκεί έπαιζε με τον Stefan Schwerdtfeger από τους "Big Sleep". Ύστερα ήρθε η Sony Music, με δισκογραφική πρόταση. Ηχογραφήθηκε (2003) ο δίσκος "Γίνεται άστρα και ύστερα σκόνη" (παράφραση στίχου του Τάσου Λειβαδίτη), με δικούς της στίχους και μουσική, από τον οποίο και ξεχώρισε το κομμάτι "Καπνός". Παράλληλα, δημιούργησε τους What?ever, με τους οποίους ως και τώρα διασκευάζει και μελετά αγαπημένα κομμάτια από το χώρο της Jazz, της Soul και της Rock. Έχουν παίξει και εξακολουθούν να παίζουν σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και εκτός αυτής παίζοντας πια και κομμάτια που γράφει η ίδια η Σεμέλη («Βράδυ» «Στη θάλασσα» «Έλα να χορέψουμε» «Πλανήτης Γη» και άλλα).
Ως Σεμέλη Ταγαρά, έχει ανοίξει συναυλίες των: Calexico, Dot Allison, Thalia Zedek, Big Sleep,  Hugo Race και συμμετείχε σε secret gigs με τον Steve Wynn (Dream Syndicate) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα . Σε παράλληλη πειραματική διερεύνηση δημιούργησε τους Fasol Giants με τον τρομπονίστα Γιάννη Μαρίνο. Συμμετείχε σε 2 κομμάτια (Nothing is the same, Sylvia) στο νέο album "Five Boxes" των Νάνων.
Συμμετείχε επίσης (ηλ. κιθάρα, φωνή) και στο σχήμα Ghost Note Project με τους οποίους άνοιξαν και τη συναυλία των Red Snapper στη Θεσσαλονίκη. Σε ένα πιο avant-garde πλαίσιο, δημιούργησε το “Transformation of Silence”, ένα πλαίσιο το οποίο συμβαίνει με ήχους από διάφορα όργανα και ηλεκτρονικά εφέ. Επίσης, το project “Lemon Drumpets”, στο οποίο χρησιμοποιεί σαξόφωνο, ηχοχρώματα και λούπες δίπλα από τα τύμπανα της Λαμπρινής Γρηγοριάδου , το οποίο παρουσιάστηκε σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα αλλά και στο Bosh Festival στα Σκόπια.
Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικό της πόλης (Parallaximag). Έχει συνθέσει τη μουσική για ταινίες μικρού μήκους , μέρος διπλωματικής εργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών. Συμμετείχε με μουσικό αυτοσχεδιασμό στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Φωνές Της Πόλης» των Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου στον χώρο δημιουργίας, Αβγό του Μουσικού Χωριού. Δημιούργησε την παράσταση "Dreams within Dreams" (το σώμα ως μουσικό όργανο, οι αισθήσεις ως υποκείμενα και τα μουσικά όργανα ως μέσα μεταφοράς στις εκδοχές του χωροχρόνου. Κρουστά, πλήκτρα, πνευστά, μια σύνθεση ήχων μεταξύ ορατού και αοράτου) την οποία παρουσίασε στον χώρο του Vitrouvian Thing. Mε την ομάδα του χώρου αυτού (die Wolke art group-Vitruvian Thing) συνέχισε την συνεργασία με το έργο "Cascade"( δομημένος αυτοσχεδιασμός μέσα από την κίνηση- παραστατικό χορό). Συμμετείχε στην Παρουσίαση Καλλιτεχνικών Διπλωματικών Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας ( ΑΠΘ-Τμήμα Θεάτρου-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) με πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο “ Έξι μήνες πάνω, έξι μήνες κάτω”, ο μύθος της Περσεφόνης. Mετέχει-συνδημιουργεί, ερμηνεύει με φωνή, κιθάρα και loops, στο αφιέρωμα στη μουσική του Leonard Cohen (Bird On A Wire~ A Tribute to the Music of Leonard Cohen) με τους David Lynch, Κώστα Μαγγίνα .

Για να επικοινωνήσετε με το skrow theater: press@skrowtheater.com
Η ιστοσελίδα μας:
http://www.skrowtheater.com
Η σελίδα μας στο facebookhttps://www.facebook.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/skrowtheater



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ