Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

​Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018


ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

«Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»



Από 6 Ιουνίου
και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη
του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου 


 
Με μόνιμο θίασο από τους:
ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ
ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ
LA DANDIZETTE
ALEX DE PARIS



Πώς φαντάζεστε ένα αναψυκτήριο;
Πώς φαντάζεστε ένα βαριετέ;
Η Ακρόπολη είναι πάντα ένα μυστήριο
Κι ο Λυκαβηττός δεν πάλιωσε ποτέ



 
Το περασμένο καλοκαίρι ο Φοίβος Δεληβοριάς σταμάτησε να φαντάζεται τα παλιά αναψυκτήρια και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα, κάτω απ’την Ακρόπολη.

Ένα σύγχρονο πολυθέαμα με την παλιά συνταγή, με μάγους, μπουρλέσκ, κωμικούς, ντιζέζ, διαγωνισμούς και εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο του θεάτρου, του τραγουδιού και του stand-up comedy. Όλο το δυναμικό ταλέντου μιας σύγχρονης λαϊκής πολυκατοικίας, μαζεμένο σε μια τεχνικολόρ ταράτσα στο Γκάζι.

Αποτέλεσμα; μια παράσταση που επί 3 μήνες δεχόταν ασταμάτητα κόσμο και 24 βραδιές εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους, με τη μαγεία του αυτοσχεδιασμού και της ενεργής συμμετοχής του κοινού να έχει τον πρώτο ρόλο.

Φέτος, λοιπόν, που το καλοκαιράκι ετοιμάζεται να πάρει ξανά την εκδίκησή του, ο Φοίβος ξαναστήνει τις γιρλάντες και τα σημαιάκια του, καλεί καλλιτέχνες του τραγουδιού, του θεάτρου και της όρθιας κωμωδίας και με μιαν ανανεωμένη ομάδα, αλλά και έναν επαναδιαμορφωμένο χώρο, ετοιμάζεται να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος.

Στον μόνιμο θίασο προστίθεται ως συνοδοιπόρος σε όλες τις παραστάσεις ο πιο λαμπρός σύγχρονος σόουμαν – κατ’ εξοχήν απόγονος της μεγάλης του Μαρίνου σχολής - Θανάσης Αλευράς.

Επίσης ο Τσαπλινικός μάγος, ο βουβός  κωμικός και ισορροπιστής Alex de Paris.

Όπως και πέρσι, η θεά του burlesque La Dandizette, θα αφήσει τα ρούχα και τη μαγεία της, στη σκηνή της «Ταράτσας».

Ενώ η νέα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, θα ξαναφήσει το κοινό της «Ταράτσας» ημιλιπόθυμο και ερωτοχτυπημένο.

Κάθε βδομάδα όπως και πέρσι, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του stand up comedy, θα εναλλάσσονται δημιουργώντας κάτι μοναδικό μαζί με το Φοίβο.

Φέτος όμως η «Ταράτσα» έχει και.. επεκτατικές διαθέσεις! Σε χώρο και σε χρόνο.

Ο σκηνικός διάκοσμος είναι απολύτως ανανεωμένος, κάνοντας την «Ταράτσα» ένα μικρό παράρτημα της Τσινετσιτά, του Λας Βέγκας του ’50 ή του «Magic City» του Κούνδουρου.

Ο εξώστης είναι έτοιμος να υποδεχτεί κι αυτός πολύ κόσμο ενώ θα διαθέτει πλέον μεγάλη οθόνη (για τις βραδιές που η φυσική θέαση δεν φτάνει για όλους), καλή ακουστική, μπαρ, τραπεζάκια και αίσθηση θερινού σινεμά αλλά και τη μαγευτικότερη θέα 360ο σε όλη την Αθήνα.

Τις Δευτέρες το βράδυ ο Φοίβος γίνεται και αυτός θεατής και κάθεται μαζί μας. Αφήνει τη σκηνή της Ταράτσας του για έναν εκλεκτό του καλλιτεχνικό επισκέπτη: τον Επισκέπτη της Δευτέρας. Εκεί, παλιοί και νέοι αγαπημένοι δημιουργοί θα παρουσιάζουν ο καθένας ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για την «Ταράτσα».Κάποιες φορές θα ανεβαίνει κι ο Φοίβος μαζί τους στη σκηνή

Ο «Επισκέπτης της Δευτέρας» ξεκινά στις 11 Ιουνίου με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Πρεμιέρα λοιπόν, στις 6 και 7 Ιουνίου με εκλεκτούς καλεσμένους και με ένα ειδικό αφιέρωμα του Φοίβου στον δικό του «βασιλιά της Αθήνας» Λουκιανό Κηλαηδόνημε συμμετοχή αγαπημένων προσώπων της μυθολογίας του.

Και αυτό το καλοκαίρι «θα την κάνουμε ταράτσα»!
Να είστε όλοι εκεί!
Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ:

6-7/6: ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ (Αφιέρωμα στον ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ)
Με τους: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ 
ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ (Μακαλιάς - Ρούμπος - Σαρακατσάνης- Αγγελόπουλος)

13-14/6:   ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΟΒΛΑΒΙΩΣΗ (Επιθεώρημα) 
Με τους: ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Stand up comedy: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

20-21/6:   ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ (Η επιστροφή της Μαγιοπούλας)
Με τη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ Συμπράττει η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Stand up comedy: ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΡΑΣ

27-28/6:  ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ Σ’ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ (Ρομάντζο στην Ταράτσα)
Με τη ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ Συμμετέχει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
Stand up comedy: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ



Συντελεστές: 

Μουσικοί:
Πλήκτρα: ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Τύμπανα: ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ
Μπάσο: YOEL SOTO
Κιθάρες: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΣ

Κείμενα: Φοίβος Δεληβοριάς - Ελένη Γκασούκα
Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου, Νατάσσα Τριανταφύλλη
Σκηνικά κουστούμια: Ελένη Στρούλια, Ζαΐρα Φαληρέα
Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός Φώτων: Παναγιώτης Τσεβρένης
Σχεδιασμός Αφίσας: Μυρτώ Δεληβοριά
Φωτογραφίες, Βίντεο: Δημήτρης Μακρής
Art work προσαρμογές: Δημήτρης Μακρής, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Κινηματογράφηση: Χρήστος Γκίνης

Παραγωγή: PROSPERO - Κατερίνα Σταματάκη,  www.prospero.com.gr
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σταμάτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Έφη Κουφοπούλου

Ευχαριστούμε τον Ηλία Μαροσούλη και τον Αγγελο Κοταρίδη για την επιχειρηματική τους υποστήριξη στην παραγωγή και στην εξέλιξη της ταράτσας


Info:
Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ» | Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι
Έναρξη παραστάσεων: Από 6 Ιουνίου 2018 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00
Ώρα εισόδου κοινού: 19:30


Τιμές εισιτηρίων καθήμενων:
Α ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ: 23 ΕΥΡΩ
Οι θέσεις καθήμενων είναι σε τραπέζια των 12 και των 8 θέσεων και οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ' όψιν τους ότι θα κάθονται μαζί με άλλους. Η αγορά εισιτηρίου περιλαμβάνει τη θέαση του προγράμματος, για την οποία η αγορά ποτού δεν είναι υποχρεωτική. Για όσους πελάτες επιθυμούν να καταναλώσουν ποτά ή αναψυκτικά, θα υπάρχει τιμοκατάλογος στα τραπέζια.

Τιμή εισιτηρίου για bar και εξώστη καθήμενων: 
15 ΕΥΡΩ (με δώρο μία μπύρα)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Κάθε εισιτήριο προσφέρει έκπτωση 20%  σε μία επόμενη παράσταση της ταράτσας  με την ταυτόχρονη αγορά του εισιτηρίου της επόμενης παράστασης.  

Προπώληση εισιτηρίων: 
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 
2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
https://www.ticketservices.gr/event/foivos-delivorias-taratsa-tou-foivou-2018/
- Καταστήματα PUBLIC 
http://tickets.public.gr/event/foivos-delivorias-taratsa-tou-foivou-2018/


Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 3428272  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα