Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς»
της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ)
Ομιλήτρια: Simonetta Polenghi


Η Ελληνική Εταιρία Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) διοργανώνουν την4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της ΕΛΕΙΕ. Επίτιμη προσκεκλημένη και ομιλήτρια, είναι η διακεκριμένη Ιστορικός της Εκπαίδευσης, Ιταλίδα ΚαθηγήτριαSimonetta Polenghi. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).


Η Simonetta Polenghi είναι Καθηγήτρια της Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης - Università Cattolica del Sacro Cuore, Μιλάνο. Στην διάλεξή της με τίτλο Διεθνοποίηση και πολιτικές αξιολόγησης: Οι ερευνητικές προσεγγίσεις στην ιταλική Ιστορία της Εκπαίδευσης θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η ιταλική έρευνα στην ιστορία της εκπαίδευσης έχει αλλάξει τα τελευταία 25 χρόνια. Θα επισημάνει τη στροφή από την ιστορία των εκπαιδευτικών ιδεών και της σχολικής εκπαίδευσης σε τομείς που περιλαμβάνουν την χρήση νέων αρχείων και πηγών και την υιοθέτηση διεπιστημονικών προσεγγίσεων. Τα επιστημονικά αποτελέσματα επιχειρεί να τα συνδέσει με τη διεθνοποίηση και τις επίσημες πολιτικές αξιολόγησης. Ακόμη, θα αναλύσει την πολιτιστική και την επιστημονική διάσταση της ιστορίας της εκπαίδευσης. Ιδιαιτέρως θα αναφερθεί στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.


Η Simonetta Polenghi είναι Πρόεδρος του Τμήματος Εκπαίδευσης στο Università Cattolica del Sacro Cuore του Μιλάνου από το 2010 και Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης από το 2006. Είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Παιδαγωγικής Εταιρείας (SIPED) για τα έτη 2017-2020 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE) (2016-19). Διετέλεσε εθνική αξιολογήτρια (2011-2014). Οι περισσότερες μελέτες της αναφέρονται στον 18ο-20ό αιώνα και επικεντρώνονται στην ιστορία της παιδικής ηλικίας. Έχει ασχοληθεί με πολλούς τύπους της εκπαίδευσης (σχολική, πανεπιστημιακή, ειδική). Τα θέματά της είναι βεβαίως ιταλικά, αλλά και συγκριτικά-ευρωπαϊκά. Έχει εκδώσει 4 βιβλία, έχει επιμεληθεί 10 ακόμη, και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 άρθρα και δοκίμια, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.


Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με περισσότερα από 210 μέλη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι –κυρίως– πανεπιστημιακοί Καθηγητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η ΕΛΕΙΕείναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE –ίδρυση 1978). Στους σκοπούς της εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων/ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και η θεσμοθετημένη Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς».

For information about this lecture in English, please visit the following link:http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=polenghiProfessor Simonetta Polenghi


Ημερομηνία


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, 19:30
Διεύθυνση


Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, ΑθήναΕίσοδος


Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052)www.hau.gr/culture                                                                      Συνδιοργανωτές                                                                                                              Χορηγός
       stelexi-ekpaideysis-banner2-300x151          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6/18

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα
Τα παιδιά της Σφίγγας στα Σπάτα
Παρασκευή 15 Ιουνίου, 21:00 Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind για το νέο του δίσκο, την αγάπη του για την μουσική, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - ΟΥΤΕ ΜΕ 100

Ουτε με 1ΟΟ……
είναι ο τίτλος του ολοκαίνουργιου τραγουδιού που μας παρουσιάζει και μας ξεσηκώνει όπως μόνο αυτός ξέρει ο Χρίστος Αντωνιάδης σε στίχους Παναγιώτη Σκιντζου και μουσική Νεκτάριου Μπήτρου.

Ο Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind

O Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind για την αγάπη του για την μουσική, την μουσική συνάντηση στη Σφίγγα και διάφορα ακόμα...