Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς»
της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ)
Ομιλήτρια: Simonetta Polenghi


Η Ελληνική Εταιρία Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) διοργανώνουν την4η Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της ΕΛΕΙΕ. Επίτιμη προσκεκλημένη και ομιλήτρια, είναι η διακεκριμένη Ιστορικός της Εκπαίδευσης, Ιταλίδα ΚαθηγήτριαSimonetta Polenghi. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).


Η Simonetta Polenghi είναι Καθηγήτρια της Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης - Università Cattolica del Sacro Cuore, Μιλάνο. Στην διάλεξή της με τίτλο Διεθνοποίηση και πολιτικές αξιολόγησης: Οι ερευνητικές προσεγγίσεις στην ιταλική Ιστορία της Εκπαίδευσης θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η ιταλική έρευνα στην ιστορία της εκπαίδευσης έχει αλλάξει τα τελευταία 25 χρόνια. Θα επισημάνει τη στροφή από την ιστορία των εκπαιδευτικών ιδεών και της σχολικής εκπαίδευσης σε τομείς που περιλαμβάνουν την χρήση νέων αρχείων και πηγών και την υιοθέτηση διεπιστημονικών προσεγγίσεων. Τα επιστημονικά αποτελέσματα επιχειρεί να τα συνδέσει με τη διεθνοποίηση και τις επίσημες πολιτικές αξιολόγησης. Ακόμη, θα αναλύσει την πολιτιστική και την επιστημονική διάσταση της ιστορίας της εκπαίδευσης. Ιδιαιτέρως θα αναφερθεί στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.


Η Simonetta Polenghi είναι Πρόεδρος του Τμήματος Εκπαίδευσης στο Università Cattolica del Sacro Cuore του Μιλάνου από το 2010 και Καθηγήτρια Ιστορίας της Εκπαίδευσης από το 2006. Είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Παιδαγωγικής Εταιρείας (SIPED) για τα έτη 2017-2020 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE) (2016-19). Διετέλεσε εθνική αξιολογήτρια (2011-2014). Οι περισσότερες μελέτες της αναφέρονται στον 18ο-20ό αιώνα και επικεντρώνονται στην ιστορία της παιδικής ηλικίας. Έχει ασχοληθεί με πολλούς τύπους της εκπαίδευσης (σχολική, πανεπιστημιακή, ειδική). Τα θέματά της είναι βεβαίως ιταλικά, αλλά και συγκριτικά-ευρωπαϊκά. Έχει εκδώσει 4 βιβλία, έχει επιμεληθεί 10 ακόμη, και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 άρθρα και δοκίμια, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.


Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με περισσότερα από 210 μέλη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι –κυρίως– πανεπιστημιακοί Καθηγητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η ΕΛΕΙΕείναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE –ίδρυση 1978). Στους σκοπούς της εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων/ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και η θεσμοθετημένη Ετήσια Διάλεξη «Αλέξης Δημαράς».

For information about this lecture in English, please visit the following link:http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=polenghiProfessor Simonetta Polenghi


Ημερομηνία


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, 19:30
Διεύθυνση


Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, ΑθήναΕίσοδος


Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052)www.hau.gr/culture                                                                      Συνδιοργανωτές                                                                                                              Χορηγός
       stelexi-ekpaideysis-banner2-300x151          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ( Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

Με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά. Χρήστος Νικολόπουλος

"Dr Jekyll & Mr Hyde" στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Dr. Jekyll& Mr. Hyde Από 24 Νοεμβρίου Σάββατο & Κυριακή στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind με αφορμή την παράσταση :'"Ένας ράφτης για τις κυρίες" που παιζόταν στο Εργοτάξιον Πολυχώρος.

Αυτή είναι η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά; Πως είναι η εμπειρια; 

. Ναι είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που ξεκινάει από την πρώτη απλή ανάγνωση, συνεχίζει με τις πρόβες, το στήσιμο και εκεί που πιστεύεις οτι ολοκληρώνεται με την παράσταση αντιλαμβάνεσαι οτι ο ήρωας σου εξακολουθεί να εξελίσσεται και αυτό είναι όλη η μαγεία του θεάτρου! Εύχομαι να συνεχίσω να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό που έχω τώρα και να είμαι άξια να μπορω να κρατάω ζωντανή αυτήν την μαγεία και στις επόμενες παραστάσεις μου. 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του LeoTolstoy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ Θέατρο Αλκμήνη Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Στην ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ !!

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα απολαμβάνουμε τον Χρίστο Αντωνιάδη στην ΠύληΑθηνών στην Λεωφόρο Συγγρού παρέα μεένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών που εγγυάται την απόλυτη διακέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!! Θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά την νέα μεγάλη επιτυχία του Χρίστου