Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταχύρρυθμη εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές

Η Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και η ομάδα της πραγματοποιούν τετραήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο χώρο του κέντρου στην Κηφισιά ( Κήπων 40 και Χελιδονούς). Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις της επιστήμης των διατροφικών διαταραχών και των συνηθέστερων κλινικών μορφών τους, όπως εμφανίζονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εστιάσει στην αιτιολογία, την ταξινόμηση, την επιδημιολογία, τα συμπτώματα, καθώς και τις επιπλοκές. Βασικός στόχος είναι η προετοιμασία για τη σταδιοδρομία των εκπαιδευόμενων στον τομέα των διατροφικών διαταραχών.
2
Σε ποιους απευθύνεται και προϋποθέσεις συμμετοχής
Η παρούσα εκπαίδευση αφορά τους ειδικούς που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν μια ολιστική προσέγγιση στη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες: ιατρικής, νοσηλευτικής, εργοθεραπείας, διαιτολογίας, ψυχολογίας-ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
Γιατί να την παρακολουθήσω;
Η εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους ειδικούς στο χώρο των διατροφικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων και επιστημόνων με ιατρικό/παιδιατρικό υπόβαθρο. Επιπλέον, συνεργάτες από το εξωτερικό θα συνδράμουν μέσω διαδικτυακών εισηγήσεων, καθώς επίσης ασθενείς και γονείς θα δώσουν το δικό τους στίγμα. Με λίγα λόγια, θ’ αποκτήσετε σφαιρική και έγκυρη γνώση και θα μάθετε ποιοι είναι οι καθοριστικοί σταθμοί στο μαγικό μονοπάτι της ανάρρωσης.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα έχετε αναπτύξει νέες, εφαρμόσιμες δεξιότητες, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο φροντίδας που θα παρέχετε στους ασθενείς σας. Ίσως, μάλιστα, να είστε ένας από τους ειδικούς που θα ενταχθούν στη θεραπευτική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
Δομή και χρήσιμες πληροφορίες
Οι θεματικές που θ’ αναπτυχθούν είναι οι εξής:
Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 
Σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα. 
Επιδημιολογία των διατροφικών διαταραχών .
Πώς μια διατροφική διαταραχή επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια και ποιος είναι ο ρόλος της στην ανάρρωση.
Γενετικές, βιολογικές και ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις των διατροφικών διαταραχών.
Ο ρόλος της διατροφής στην κλινική αξιολόγηση των ασθενών με διατροφική διαταραχή. 
Παιδική ανάπτυξη και διατροφικές διαταραχές.
Συννοσηρότητα των διατροφικών διαταραχών με άλλες ψυχιατρικές νόσους.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δύο Σαββατοκύριακα, συγκεκριμένα 9-10 και 23-24 Ιουνίου από τις 09:00 έως και τις 18:00 και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις με role playing. Στα τελευταία, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε μικρές ομάδες. 
Με το πέρας της εκπαίδευσης, δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. 
Κόστος: 350 € (+ 24% ΦΠΑ).
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχώνστο τηλέφωνο: 210 8004493.
DSC 0120
Μαρία Τσιάκα 
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών. Σπούδασε Ψυχολογία, έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ενώ είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Επίσης, είναι μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανισμών, όπως EFTA (European Family Therapy Association), ECED (European Council on Eating Disorders), AED (Academy of Eating Disorders), IAEAP (International Association for Eating Disorders Professionals).
Περισσότερες πληροφορίες για την κα Τσιάκα αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, www.hcfed.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ