Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταχύρρυθμη εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές

Η Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και η ομάδα της πραγματοποιούν τετραήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο χώρο του κέντρου στην Κηφισιά ( Κήπων 40 και Χελιδονούς). Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις της επιστήμης των διατροφικών διαταραχών και των συνηθέστερων κλινικών μορφών τους, όπως εμφανίζονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εστιάσει στην αιτιολογία, την ταξινόμηση, την επιδημιολογία, τα συμπτώματα, καθώς και τις επιπλοκές. Βασικός στόχος είναι η προετοιμασία για τη σταδιοδρομία των εκπαιδευόμενων στον τομέα των διατροφικών διαταραχών.
2
Σε ποιους απευθύνεται και προϋποθέσεις συμμετοχής
Η παρούσα εκπαίδευση αφορά τους ειδικούς που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν μια ολιστική προσέγγιση στη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες: ιατρικής, νοσηλευτικής, εργοθεραπείας, διαιτολογίας, ψυχολογίας-ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
Γιατί να την παρακολουθήσω;
Η εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους ειδικούς στο χώρο των διατροφικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων και επιστημόνων με ιατρικό/παιδιατρικό υπόβαθρο. Επιπλέον, συνεργάτες από το εξωτερικό θα συνδράμουν μέσω διαδικτυακών εισηγήσεων, καθώς επίσης ασθενείς και γονείς θα δώσουν το δικό τους στίγμα. Με λίγα λόγια, θ’ αποκτήσετε σφαιρική και έγκυρη γνώση και θα μάθετε ποιοι είναι οι καθοριστικοί σταθμοί στο μαγικό μονοπάτι της ανάρρωσης.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα έχετε αναπτύξει νέες, εφαρμόσιμες δεξιότητες, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο φροντίδας που θα παρέχετε στους ασθενείς σας. Ίσως, μάλιστα, να είστε ένας από τους ειδικούς που θα ενταχθούν στη θεραπευτική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.
Δομή και χρήσιμες πληροφορίες
Οι θεματικές που θ’ αναπτυχθούν είναι οι εξής:
Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 
Σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα. 
Επιδημιολογία των διατροφικών διαταραχών .
Πώς μια διατροφική διαταραχή επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια και ποιος είναι ο ρόλος της στην ανάρρωση.
Γενετικές, βιολογικές και ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις των διατροφικών διαταραχών.
Ο ρόλος της διατροφής στην κλινική αξιολόγηση των ασθενών με διατροφική διαταραχή. 
Παιδική ανάπτυξη και διατροφικές διαταραχές.
Συννοσηρότητα των διατροφικών διαταραχών με άλλες ψυχιατρικές νόσους.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δύο Σαββατοκύριακα, συγκεκριμένα 9-10 και 23-24 Ιουνίου από τις 09:00 έως και τις 18:00 και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις με role playing. Στα τελευταία, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε μικρές ομάδες. 
Με το πέρας της εκπαίδευσης, δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. 
Κόστος: 350 € (+ 24% ΦΠΑ).
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχώνστο τηλέφωνο: 210 8004493.
DSC 0120
Μαρία Τσιάκα 
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών. Σπούδασε Ψυχολογία, έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ενώ είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Επίσης, είναι μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανισμών, όπως EFTA (European Family Therapy Association), ECED (European Council on Eating Disorders), AED (Academy of Eating Disorders), IAEAP (International Association for Eating Disorders Professionals).
Περισσότερες πληροφορίες για την κα Τσιάκα αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, www.hcfed.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πιο εκρηκτικό σχήμα του χειμώνα Μάκης Δημάκης, Αντύπας, Βασίλης Δήμας, Ραλλία Χρηστίδου

Ο Βοτανικός και ο Μάκης Δημάκης υποδέχονται στο πιο ανεβαστικό σχήμα του φετινού χειμώνα τον Αντύπα, τον Βασίλη Δήμα και την Ραλλία Χρηστίδου. Ο Μάκης Δημάκης έχοντας βάλει την σφραγίδα του στη νυχτερινή Αθήνα με τρόπο μοναδικό, μας υποδέχεται στο αγαπημένο χώρο της Ιεράς Οδού για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι επιτυχίες του αλλά και η αύρα του επί σκηνής υπογράφουν τον όρο διασκέδαση για μία ακόμησεζόν Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Αντύπα στον Βοτανικό είναι το μεγάλο γεγονός της νυχτερινής Αθήνας. Ο αγαπημένος Αντύπας, έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει, με τις αμέτρητες διαχρονικές του επιτυχίες, θα αφήσει το δικό του στίγμα ξανά στον Βοτανικό.

ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Το Σπίτι της Μπερντάρντα Άλμπα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φ. Γκ. ΛόΡΚΑ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

«Εθνικός Ελληνορώσων»

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει σε επανάληψη τη soldoutεπιτυχία «Εθνικός Ελληνορώσων» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου
Από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Η ΑΠΕΙΛΗ της Άρτεμης Μουστακλίδου

Η ΑΠΕΙΛΗ
της Άρτεμης Μουστακλίδου Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ
Ή, όταν ο φασισμός κρύβεται σε ένα πακέτο γαριδάκια της Άρτεμης Μουστακλίδου
Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς – ΥΠΠΟ 2013

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ-STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ-ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 09/09/18

Studio Κυψέλης Σπετσοπούλας  9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ. 210 8819571 «Καλλιτέχνες Δωματίου» ένα ψυχολογικό θρίλερ του Γιάννη Χαριτάτου (εμπνευσμένο από κείμενα του Radzinsky) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018