Είδαμε και προτείνουμε: Το υπόγειο στο θέατρο Βρετάνια

 


Η παράσταση "Το Υπόγειο" στο Θέατρο Βρετάνια ανέδειξε τη σύνθετη σχέση του ήρωα με τη Λίζα, δίνοντας έμφαση στις συναισθηματικές συγκρούσεις και την αλληλεπίδρασή τους. 

Αν και η σκηνοθεσία επέλεξε να εστιάσει περισσότερο στο δεύτερο μέρος του έργου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον υπαρξιακό στοχασμό του ήρωα, η προσέγγιση αυτή προσέφερε μια πιο ανθρώπινη και άμεση οπτική της ιστορίας. 

Οι ερμηνείες στάθηκαν στις απαιτήσεις του κειμένου, με τους ηθοποιούς να αποδίδουν τις  ψυχολογικές διακυμάνσεις των χαρακτήρων. Στη σημερινή παράσταση, η Κατερίνα Μπουλούμη αντικατέστησε την κυρία Μισιχρόνη στον ρόλο της Λίζας, καταφέρνοντας να αποδώσει με συνέπεια τη συναισθηματική ένταση του χαρακτήρα. Η ερμηνεία της ανέδειξε τις εσωτερικές συγκρούσεις της Λίζας, προσθέτοντας μια ευαισθησία που έδωσε μεγαλύτερη υπόσταση στη σχέση της με τον ήρωα του υπογείου. 

Γενικά, η παράσταση στάθηκε επάξια στις απαιτήσεις του έργου, αν και η έμφαση στη σχέση του ήρωα με τη Λίζα άφησε σε δεύτερο πλάνο τη φιλοσοφική και υπαρξιακή διάσταση του κειμένου. Παρόλα αυτά, η σκηνοθεσία κατάφερε να διατηρήσει μια ατμόσφαιρα που μετέφερε στο κοινό τον ψυχισμό των χαρακτήρων, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική εμπειρία.

Της Αλεξίας Βλάρα, 26/03/2025

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας