Ο Ονούφριος Ντοβλέτης είναι υποψήφιος για το βραβείο Κλεψύδρα 2025

 

 

 

Ο Ονούφριος Ντοβλέτης είναι υποψήφιος για το βραβείο Κλεψύδρα 2025

 

Ο συγγραφέας μας Ονούφριος Ντοβλέτης είναι υποψήφιος για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2025 του περιοδικού Κλεψύδρα με τη συλλογή διηγημάτων του Θανάτου 20 ιστορίες που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 στις 19.30 στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Θα παρουσιάσουν: Τζούλια Γκανάσου, συγγραφέας και Έφη Ριζά - Σκύφα, φιλόλογος.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

 

Ένας κλέφτης που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, μια γυναίκα που αλλάζει ήπειρο για να βρει τον άντρα των ονείρων της, ένας κατά συρροή δολοφόνος με προβλήματα στο γραφείο, ένα κορίτσι που έχασε για πάντα το λεωφορείο, ένα θύμα απαγωγής που ζητάει εκδίκηση, ένας πρίγκιπας που περιμένει την πριγκίπισσα με το άσπρο άλογο…

Σε 20 ιστορίες που εναλλάσσονται από το δράμα στη μαύρη κωμωδία, ο Ονούφριος Ντοβλέτης μάς παρουσιάζει χαρακτήρες παγιδευμένους στην καθημερινότητα ή σε ακραίες συνθήκες, χαρακτήρες που έμειναν υπομονετικά στο συρτάρι για 20 χρόνια (όσα και οι ίδιοι), ανθρώπους που φαινομενικά τους ενώνει όλους ο θάνατος, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να σωθούν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να καταστρέψουν και να καταστραφούν.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

 

Ο Ονούφριος Ντοβλέτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Η αγάπη του για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις γλώσσες και το γράψιμο φάνηκε από μικρή ηλικία, μιας και ήδη από το δημοτικό ασχολούνταν με παραμύθια και ποιήματα. Μέχρι τώρα έχει μελετήσει οκτώ γλώσσες, ενώ έχει σπουδάσει Μετάφραση, Ιστορία και Αρχαιολογία αλλά και Υποκριτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι ηθοποιός, ξεναγός και έχει δημιουργήσει δύο πόντκαστ με ιστορικό-λογοτεχνικό περιεχόμενο (Ελλάδα, ιστορία, λογοτεχνία και Not another Greek history podcast), με αφιερώματα στη Μικρασιατική Καταστροφή, στον Καβάφη, στην Ελληνική Επανάσταση κ.ά.

Αν και ξεκίνησε γράφοντας διηγήματα, πλέον εκφράζεται με ποίηση και στίχους (για τραγούδια). Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει οι ποιητικές του συλλογές Ένας νέος δίχως νέα (εκδόσεις Παρουσία 2018) και Θάνατος στην Ελλάδα (ιδιωτική έκδοση 2021), ενώ ποιήματά του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το βιβλίο Θανάτου 20 ιστορίες θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η μοναδική συλλογή διηγημάτων του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".