Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε την παράσταση: "Mικρές ιστορίες για αγρίους" στο Μικρό Εθνικό



Βρεθήκαμε στην παράσταση: "Μικρές ιστορίες για αγρίους" στο Μικρό Εθνικό και περάσαμε μία όμορφη, γεμάτη αναμνήσεις βραδιά. Αναμνήσεις γιατί όλα φαντάζουν τόσο γνώριμα και αληθινά, προσωπικές ιστορίες, βιώματα που σίγουρα κάτι μας θυμίζουν.

Μια παράσταση που μπορεί να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι και φυσικά να αποτυπώσουν τις δικές τους σκέψεις μέσα από την σύγχρονη οπτική ματιά και την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Σαββίδου. Γρήγορες, εναλλασσόμενες σκηνές, απρόβλεπτες τροπές, και ένα κοινό μοτίβο το οποίος στοχεύει στην κλιμάκωση και την ελεγχόμενη αλληλουχία των γεγονότων.

Σκηνές διαφορετικές που φαντάζουν ανόμοιες αλλά τόσο συνδετικά παράλληλες και εντάσσουν την συγκεκριμένη παράσταση στις πιο ενδιαφέρουσες εφηβικές παραστάσεις της χρονιάς!

Μην το χάσετε!



ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Μικρές ιστορίες για αγρίους
Ένα έργο βασισμένο σε ιστορίες του Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Bernardt Friot

Έναρξη: 12 Φεβρουαρίου 2019
Λήξη: 21 Απριλίου 2019


-Άμα δεν έχεις facebook υπάρχεις;
-Ρε, εγώ ξέρω έναν που δεν έχει facebook και υπάρχει!!! Αλλά έχει instagram! lol! 
-Όταν γράφω «xaxaxa» στο messenger, γελάω; Κι αν δεν το γράφω, μπορώ να γελάω;
-Μόκο γι’ αυτά! Παρά μας ζαλίζουν με τον
«τετελεσμένο μέλλοντα». 
-Καλός ο «τετελεσμένος μέλλων», αλλά ποιο είναι το δικό μας μέλλον; Θα έχουμε εμείς μέλλον;


Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, μέσα από τις ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Bernardt Friot.

O Bernardt Friot έχει γράψει και μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία για νέους αναγνώστες, αλλά και για ενήλικες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ιταλικά, ενώ έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία. Εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, ο Bernardt Friot μελέτησε τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτή η ιδιαίτερη οπτική, το παιχνίδισμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, ενέπνευσε έμμεσα ή άμεσα και τον δικό του τρόπο γραφής, ενώ, επίσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συχνά ως πρωτογενές υλικό τις αυθεντικές νεανικές αφηγήσεις.


Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού – Μαρία Σαββίδου
Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική : Nalyssa Green
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Video Art & Interactive Live Visuals: Βίκη Μπισμπίκη
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Σύνθεση ψηφιακής εικόνας – live visuals: Βίκη Μπισμπίκη 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Θεοδώρα Γεωργακοπούλου - Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Βασίλης Καλφάκης, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου 

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: 210.5288164-111

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210. 3305074, 210.3301881, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.ticketservices.gr και στο  tickets.public.gr.
Ομαδικές πωλήσεις: 2107001468
Ωρες λειτουργίας ταμείων κτιρίου Rex
Τρίτη 9:00 – 16:30
Τετάρτη-Κυριακή 9:00 – 21:30

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη 10:00
Παραστάσεις για το κοινό: Παρασκευή & Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ ενήλικες, 7€ εφηβικό
Β΄εξώστης 5€ (ενιαίο)
Οικογενειακό πακέτο
2 γονείς/συνοδοί και 2 έφηβοι 32€
2 γονείς /συνοδοί και 1 έφηβος 25€


Της Αλεξίας Βλάρα, 16/4/2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ