Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΙΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ➖ GZHEL DANCE THEATER OF RUSSIA

MOSCOW STATE ACADEMIC THEATRE OF DANCE
 Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκζελ

GZHEL DANCE THEATER OF RUSSIA

Η ΑΙΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

60 ΧΟΡΕΥΤΕΣ, 800 ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
ΟΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

CHRISTMAS THEATER

ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)
Η Αιώνια Ρωσία. Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ έρχεται και πάλι στην Αθήνα, για να παρουσιάσει μια νέα μεγάλη παραγωγή βασισμένη στην ιστορία των λαών της Ρωσίας.

Η πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική παράδοση ζωντανεύει επί σκηνής από τους χορευτές του Χοροθεάτρου Γκζελ στο Christmas Theater.
Ρωσία. Μια χώρα 17 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές με περίπου οχτακόσια αυθεντικά κοστούμια (όλα φτιαγμένα από έμπειρα χέρια στα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι), θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης!
Το Χοροθέατρο Γκζελ ιδρύθηκε από τον Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ που υπήρξε Καλλιτεχνικός του διευθυντής και επικεφαλής χορογράφος του μέχρι τον θάνατό του το 2013. Είναι ένα από τα κορυφαία χοροθέατρα της Ρωσίας, με το πρόγραμμά του να αποτελεί την προσωποποίηση της Ρωσικής ομορφιάς και χορευτικής κουλτούρας, υψηλότατου επιπέδου. 
Καλλιτεχνικός του στόχος είναι να μεταδίδει στους θεατές, μέσω του χορού και της μουσικής, την μαγεία της ρωσικής παράδοσης, μέσα από τα έθιμα της καθημερινής ζωής των Ρώσων χωρικών, την υψηλή δεξιοτεχνία και πνευματικότητα των τεχνιτών αλλά και τα βαθιά συναισθήματα της λεγόμενης Ρωσικής ψυχής. Έτσι το Χοροθέατρο συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην διατήρηση και ανάπτυξη της Εθνικής Ρωσικής κουλτούρας.
Η «καρδιά» του χοροθεάτρου είναι οι υψηλής τεχνικής και κατάρτισης χορευτές του, όλοι απόφοιτοι Κρατικών Ακαδημιών χορογραφίας και μπαλέτου.
Το Χοροθέατρο έχει περιοδεύσει σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών σε: Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Ισραήλ, Αλγερία, Αίγυπτο, Κατάρ, Συρία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Κούβα, Καζακστάν, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, κ.ά. κερδίζοντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς. 
Το 1999 απονεμήθηκε στο Θέατρο Γκζελ ο τιμητικός τίτλος «Ακαδημαϊκό Θέατρο» για την τεράστια καλλιτεχνική προσφορά του στον Ρωσικό χορό.
Στις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Γκζελ στο Christmas Theater θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ψυχή της Ρωσίας μέσα από τον χορό και το τραγούδι της με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που αποδεικνύουν την μαγεία της χειροτεχνίας που είναι ένα ακόμα στοιχείο της Ρωσικής παράδοσης.
Ενσωματώνοντας τη λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Χοροθέατρο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ με λευκά και γαλάζια σχέδια που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα εξαίρετα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο η τέχνη των οποίων ανάγεται στον 18ο αιώνα, τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο φινίφτ, τις παραδοσιακές χειροποίητες δαντέλες Vologda, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ κ.ά.

Πληροφορίες:

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑ - GZHEL DANCE THEATER OF RUSSIA
Christmas Theater
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 54 ευρώ, παιδικό: 27 ευρώ
A ζώνη: 44 ευρώ, παιδικό: 22 ευρώ
Β ζώνη: 35 ευρώ, παιδικό: 18 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 26 ευρώ, παιδικό, εφηβικό,φοιτητικό, 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ
Δ ζώνη: 18 ευρώ, παιδικό, εφηβικό, φοιτητικό, 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 9 ευρώ
Ε ζώνη: 10 ευρώ, παιδικό, εφηβικό, φοιτητικό, 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 5 ευρώ

- Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 ευρώ, συνοδός 10 ευρώ
- Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700 
- Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700 


Προπώληση εισιτηρίων: 2117701700, www.christmastheater.gr & www.viva.gr

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ