Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Adapt Festival - Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται στο Tempus Verum - Εν Αθήναις

Το πρώτο “Adapt Festival” υπήρξε πέρσι ένας μαραθώνιος δημιουργίας, με περισσότερους από 150 συντελεστές και πάνω από 17 ώρες καθαρού θεατρικού χρόνου. Η μεγάλη γιορτή πειραματισμού, η διοργάνωση που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της για να υποδεχθεί τη νέα γενιά καλλιτεχνών επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη χρονιά. Από 17 μέχρι και 30 Ιουνίου στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου.
Το φεστιβάλ στηρίζεται στην ιδέα των εμπνευσμένων διασκευών και πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Καρασαββίδη και της δημιουργικής του ομάδας που αποτελείται από τις Κρίστελ Καπερώνη, Τζωρτζίνα Λιώση και Δώρα Παρδάλη.
Κατάθεση προτάσεων: Έως 21 Απριλίου στο mailtempusverumfestival@gmail.com

ADAPT
Προσαρμογές δίχως στεγανά
Νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, χορευτές και νέες ομάδες καλλιτεχνών καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν στο πλαίσιο του Adapt Festival, που θα πραγματοποιείται για δύο εβδομάδες στο χώρο του θεάτρου από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι βασισμένες σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, ταινία, ποίημα, τραγούδι, διήγημα κ.ά. και να έχουν ως πυρήνα την προσαρμογή, τη διασκευή ή τη διαφορετική σκηνοθετική οπτική ενός ήδη γνωστού έργου.
Οι κατηγορίες
Διαγωνιστικό Τμήμα: Θέατρο
Αφορά προτάσεις πρωτοεμφανιζόμενων παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού, όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ. Η νικήτρια ομάδα εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 500,00 €, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την παράστασή της στην ολοκληρωμένη πια μορφή της τη σεζόν 2019-2020, στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις για 12 παραστάσεις.
Διαγωνιστικό Τμήμα: Χορός
Αφορά προτάσεις πρωτοεμφανιζόμενων παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού. Η νικητήρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την παράστασή της στην ολοκληρωμένη της πια μορφή, τη σεζόν 2019-2020, στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις για 4 παραστάσεις.
Θέατρο – Παραστάσεις
α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ.
β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄.
γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη.
Τα δικαιολογητικά

Προκειμένου οι προτάσεις που θα αποσταλούν να είναι έγκυρες, οι διοργανωτές ζητούν από τις ομάδες να καταθέσουν:
• Ολοκληρωμένη σύνοψη της ιδέας τους, καθώς και μία περίληψη έως 150 λέξεις.
• Βιογραφικά όλων των συντελεστών.
• Ένα βίντεο διάρκειας έως 60” καθώς και δύο φωτογραφίες σχετικά με την παράσταση.
Σημείωμα διοργανωτών
«Το θέατρο αλλάζει, όπως αλλάζουν τα πάντα γύρω μας. Κι απευθυνόμαστε στη νέα γενιά καλλιτεχνών, στη ματωμένη γενιά, στη γενιά που είναι πιο μορφωμένη, πιο εκπαιδευμένη, πιο τολμηρή και πιο ονειροπόλα από οποιαδήποτε, στη δική μας γενιά. Κάντε ένα θέατρο όπως πραγματικά πιστεύετε, ένα θέατρο ατρόμητο, προκλητικό, δύσκολο, κάντε ένα θέατρο που δεν θα φοβηθεί να σπάσει τις συμβάσεις, τις φόρμες, τους κανόνες, δεν θα φοβηθεί να πετάξει τα βαρίδια του παρελθόντος του και να ξαναγεννηθεί, ένα θέατρο αναρχικό, ένα θέατρο που σας εκφράζει, καλύτερο από αυτό που βλέπετε, καλύτερο από αυτό που διδαχτήκατε, καλύτερο από αυτό που διαβάζετε, κάντε ένα θέατρο τολμηρό, βέβηλο, ποιητικό, ένα θέατρο ονειροπόλο κι όμορφο, ένα θέατρο που θα είστε περήφανοι που είναι δικό σας. Γι’ αυτήν τη βαθιά πίστη σε κάτι άλλο, καινούριο, αντισυμβατικό, γι΄ αυτό το όραμα ενός διαφορετικού θεάτρου, πιο πειραματικού, γι΄ αυτήν την εμπιστοσύνη στη νέα γενιά καλλιτεχνών και στα καλύτερα δημιουργικά μυαλά της γενιά μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ