Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BABO KORO Live



BABO KORO Live

Πέμπτη 18 Απριλίου στην μουσική σκηνή Πειραιώς 131









Οι Babo Koro είναι ένα μουσικό μωσαϊκό που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου.
Στο πολύχρωμο μουσικό τους υφάδι, μπλέκουν η παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τα βαλκανικά ποικίλματα και πολυφωνίες, η αίσθηση του swing, η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η rock αμεσότητα, η λαϊκή απλότητα, η μοντέρνα εναρμόνιση και οι πολυρυθμίες.

Η μουσική τους περιπλάνηση και οι διονυσιακές τους εμφανίσεις, φέρνουν τώρα, Άνοιξη του 2019, τον πρώτο τους καρπό: το ολοκληρωμένο album με τίτλο “Σίσυφος”, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή του Πειραιώς 131, την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 21:00, σε μια συναυλία – γλέντι, “σαν τα καλοκαίρια στα χωριά”. 

Μια πρόσκληση στου Χορού την Αγκαλιά, εκεί όπου οι καημοί συναντούν τα μεράκια και ανταμώνουν του κόσμου τ’ ακριβά.
 
Μαζί τους στη μεγάλη χαρά και οι Γιασεμί (Μάρθα Μαυροειδή, Μαρία Μελαχροινού, Ειρήνη Δερέμπεη), Λεωνίδας Μπαλάφας, Αλέξανδρος Μανγκλάρας και Δημήτρης Μπάτσος, που συμμετείχαν ερμηνευτικά στον “Σίσυφο”, καθώς και ο εκλεκτός καλεσμένος Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά.

Babo Koro σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, η γιαγιά που χορεύει και τραγουδάει.
“Μπάμπω” φωνάζουν τη γιαγιά στη Βόρειο Ελλάδα και “Κόρο’’, στα Επτάνησα κυρίως, ονομάζουν τη χορωδία, με τη λέξη να προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό “χορό”.  

                                                                                                                                  

Οι Babo Koro είναι οι:         
Δημήτρης Αναστασίου (βιολί)                                                                
Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν)
Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα, φωνή)
Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή)
Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά)
Γιάννης Δίσκος (σαξόφωνο, κλαρίνο)
Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπάσο)
                                                                                                                                
Σχεδιασμός ήχου: Θάνος Καλέας
Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Επικοινωνία-Προβολή στα Media  για τους Babo Koro:  Χρήστος Καρυώτης  6944 979551


Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing για το Πειραιώς 131:
Ελίνα Λαζαρίδου,  lazaridou@a-th.gr, 211 10 26263, 6972-217615
Γραφείο Τύπου για το Πειραιώς 131 : Ελένη Κ. Μαγγίνα, press@a-th.gr, 211 10 26265
Tμήμα Επικοινωνίας για το Πειραιώς 131 : Ειρήνη Μακρυωνίτη, makrioniti@a-th.gr, 211.1024402
Info:
Πειραιώς 131 (Τηλ. 210 3450922)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30
                                                              
Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ