Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η Γεωργία Κοκορίγκου στη Σφίγγα - Κυριακή 21 Απριλίου


Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η Γεωργία Κοκορίγκου στη Σφίγγα
Κυριακή 21 Απριλίου
«
Covers Project: Μη μου στενοχωριέσαι»


Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η Γεωργία Κοκορίγκου παρουσιάζουν την μουσική παράσταση: «Μη μου στενοχωριέσαι», μουσικές του χθες στο σήμερα, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στη μουσική σκηνή «Σφίγγα». 

Μετά από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, «Φωνάζει ο νους» από την «
Modum Records», ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η ερμηνεύτρια Γεωργία Κοκορίγκου  επιστρέφουν με ένα Covers Project που τιτλοφορείται: «Μη μου στεναχωριέσαι»,  διασκευασμένα τραγούδια του χθες στο σήμερα. Αγαπημένες διασκευές παραδοσιακών, ρεμπέτικων και όχι μόνο τραγουδιών με την αισθητική ματιά του Γιώργου, της Γεωργίας και των μουσικών που θα τους πλαισιώσουν. Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο ταλαντούχος φλαουτίστας Στέφανος Χατζηαναγνώστου.  

Το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης «Μη μου στενοχωριέσαι» θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου και της Γεωργίας Κοκορίκγου («Λόγια της σιωπής» και «Φωνάζει ο νους») καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο που ετοιμάζουν.

Μαζί με τον Γιώργο Μητρογιαννόπουλο (ακουστική κιθάρα, ερμηνεία) και την Γεωργία Κοκορίγκου (ακορντεόν, ερμηνεία) την Κυριακή 21 Απριλίου θα εμφανιστούν οι μουσικοί Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο, ενορχηστρώσεις), Άκης Κώτας (ηλεκτρικό μπάσο), Βασίλης Καραμπελόπουλος (τύμπανα) και Γιάννης Ταυλάς (ηλεκτρική κιθάρα) 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μητρογιαννόπουλο και τη Γεωργία Κοκορίγκου

O Γιώργος Μητρογιαννόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα είναι καθηγητής μαθηματικών και ασχολείται με την μουσική ως τραγουδοποιός από την εφηβεία του. Τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα έγιναν με την κυκλοφορία του πρώτου CD-single της «4ης Ακρόασης» της «Μικρής Άρκτου» απ' όπου και διακρίθηκε με το τραγούδι του «Ο Δράκος». Το Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Λόγια της σιωπής» από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» και τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε η δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Φωνάζει ο νους» από την «Modum Records». Το καλοκαίρι του 2018 κυκλοφόρησε ψηφιακά μέσω του YouTube το single «Κάθε μέρα διαφορετική» προπομπός του επόμενου δίσκου. Ο στίχος του είναι κυρίως κοινωνικοπολιτικός, με διάθεση περιγραφής αυτών που ζούμε σήμερα. Ο δεύτερος δίσκος του επέλεξε να είναι ένας  θεματικός δίσκος και η λέξη ''ξενιτιά'' να αποτελεί τη βασική έννοια. Διατρέχει το δίσκο έχοντας διπλή ερμηνεία, από τη μία θέλει να περιγράψει και να επισημάνει το ξεριζωμό λαών, περιγράφοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτός επιφέρει. Από την άλλη, η λέξη ''ξενιτιά'', αφορά τη ''διαφυγή'' προς ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο αύριο. Στη θεματολογία του επίσης, υπάρχουν και τραγούδια που αφορούν την αγάπη, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Η Γεωργία Κοκορίγκου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου το 2009. 'Eπειτα από την αποφοίτησή της, έχει κάνει μαθήματα φωνητικής και έχει ασχοληθεί με παραδοσιακά κρουστά και ακορντεόν. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού. Έχει συμμετάσχει στους δίσκους «Λόγια της σιωπής» και «Φωνάζει ο νους» του  Γιώργου Μητρογιαννόπουλου και έχει εμφανιστεί σε διάφορες γνωστές μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Αθήνας όπως ο «Σταυρός του Νότου», η «Σφίγγα», το «Hollywood», κτλ.

Covers Project: Μη μου στενοχωριέσαι

Φωνάζει ο νους | Γιώργος Μητρογιαννόπουλος
Λόγια της σιωπής | Γιώργος Μητρογιαννόπουλος

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ