Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δίελα Κατερίνα: "Για μένα συγγραφή είναι έμπνευση, δημιουργία και αποτύπωση μιας ιδέας"



Η Κατερίνα Δίελα μιλάει στο Open Mind για την αγάπη της για την συγγραφή, τα μελλοντικά της σχέδια, πώς όλα ξεκίνησαν και πώς θα συνεχίσουν θα το δείξει η πολύ δυναμική πορεία του συγκεκριμένου βιβλίου το οποίο εμπιστευόμαστε με μάτια κλειστά!



·      Το κάστρο των παραμυθιών είναι ένα πρωτότυπο και συνάμα ποιοτικό συλλογικό βιβλίο με 10 παραμύθια από 10 διαφορετικές συγγραφείς!!!


·      Για μένα συγγραφή είναι  έμπνευση , δημιουργία και  αποτύπωση μιας ιδέας ή πολλών μαζί με σκοπό να φτιαχτεί κάτι που θα αρέσει σε πολλούς!!! ΓΙΑΤΙ ωραίο είναι να γράφουμε αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να μας διαβάζουνε..

·      Ναι θα είναι η δεύτερη ατομική παρουσίαση του βιβλίου με το παραμύθι των δράκων. Θα δείτε μια διαδραστικη παρουσίαση της ιστορίας η οποία έχει μεταφερθεί σε μεγάλο υφασμάτινο βιβλίο ..Επίσης θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για παιδιά ηλικιών 4 εως 8 όπως παιχνίδι ερωτήσεων, ζωγραφική, και άλλα πολλά…θα περάσουμε ένα ευχάριστο μεσημέρι Κυριακής…

·      Αυτό το βιβλίο είναι η καλύτερη αρχή που θα μπορούσα να  κάνω συγγραφικά!!!Γιατί μου αρέσουν πολύ οι ποιοτικές δουλειές  και  γιατί ο τρόπος που δημιουργείται εδώ και έναν χρόνο είναι ιδιαίτερα πρωτόγνωρος για μένα.

·      Οι υπόλοιπες συγγραφείς και φίλες πλέον είναι  ξεχωριστές και αξιόλογες ..Έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές και χαίρομαι πολύ που τις γνώρισα!!!

·      Πιστεύω …και μιας  και έχουμε πάρει ήδη την πρώτη ανατροφοδότηση  πως θα πάει πολύ καλά και θα αρέσει σε μικρούς κ μεγάλούς  γιατί έχει τρία ατού…εχει ωραίο  διαχρονικό θέμα , είναι 10 ιστορίες σε ένα βιβλίο και εχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

·      Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο την γειτονιάς σας , από τις παρουσιάσεις μας, αλλά και από το ηλεκτρονικό site του εκδοτικού οίκου ΩΡΙΩΝ.

·      Τα σχέδια μου για το μέλλον …πρώτα από όλα εύχομαι να είμαι υγιής για να μπορέσω να τα πραγματοποιήσω. Γενικά είναι πολλά ..μ αρέσει διαρκώς να εξελίσσομαι και να μην μένω στάσιμη ..κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα και είναι αυτό που με χαρακτηρίζει…Σίγουρα ένα από τα σχέδια μου είναι να εκδώσω και άλλα παραμύθια που έχω στο συρτάρι μου..

·      Ένα μήνυμα …θα σας πω το moto μου στη ζωή που προσπαθώ να ακολουθώ πάντα « Μην στενοχωριέσαι για αυτά που διορθώνονται και αυτά που δεν διορθώνονται»

Α!!!και μην ξεχνάτε να μπαίνετε σε κάστρα…!!! Παραμυθένια….


«Το κάστρο των παραμυθιών» Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ

Παρουσίαση από την Κατερίνα Δίελα

Κυριακή, 14 Απριλίου στις 1200 στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης


Την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 1200 στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης του Δήμου Αθηναίων, η συγγραφέας Κατερίνα Δίελα παρουσιάζει  το «Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα», ένα παραμύθι που μας δείχνει πώς αλλάζουμε γνώμη για κάποιον, όταν τον γνωρίσουμε. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο της Εύβοιας, της περιοχής Μάνικα. 

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.  Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.
Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Facebook page: Το κάστρο των παραμυθιών
https://www.facebook.com/pg/tokastrotwnparamythiwn/events/?ref=page_internal
Κατερίνα Δίελα

Η Δίελα Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ασχολήθηκε κυρίως με την εκπαίδευση παιδιών στην προσχολική ηλικία.
Το 2007 ίδρυσε την εταιρία Racket Planet, η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και επαρχία με αντικείμενο την εκμάθηση αθλημάτων.
Από μικρή της άρεσε η ενασχόληση με μικρά παιδιά και η εξεύρεση τρόπων επικοινωνίας μαζί τους.
Έχει και η ίδια δυο παιδιά, τον Αντώνη και την Κασσιανή, που την εμπνέουν να συνεχίζει να δημιουργεί.


Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα


Επιμέλεια συνέντευξης: Βλάρα Αλεξία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ