Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Αστεροειδής 179 - Κλυταιμνήστρα" / Από τις 6 Μαϊου στο Θέατρο Φούρνος



ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 179 – ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ
Μία παράσταση βασισμένη στο έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ
«Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα»

Από την  Πειραϊκή Σκηνή
για 10 μόνο παραστάσεις

Από τις 6 μέχρι τις 21 Μαΐου
κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
στο Θέατρο Φούρνος


Από τις 6 μέχρι τις 21 Μαΐου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 στο Θέατρο Φούρνος, η Πειραϊκή Σκηνή παρουσιάζει την παράσταση «Αστεροειδής 179 – Κλυταιμνήστρα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Καλόξυλου, με την Θεοδώρα Μαστρομηνά.

Μία διακειμενική σύνθεση σε μορφή μονολόγου με άξονα το σπουδαίο κείμενο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα», γραμμένο το 1934, και θραύσματα από τα έργα «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Εμμονή» του Γιώργου Σκούρτη.

Μια γυναίκα του σήμερα, παραιτημένη στον καναπέ του σπιτιού της, διαλέγει να σταματήσει το χρόνο και την κίνηση του Αστεροειδή της για να αναλογιστεί πάνω στη ζωή της. Η εμβληματική μορφή της Κλυταιμνήστρας, μέσα από την ιστορία της, σχεδόν την αναγκάζει να μιλήσει την αλήθεια για τη ζωή, τον έρωτα και τον πόλεμο, τον άντρα και την γυναίκα, με τον βίαιο τρόπο που τελικά βασιλεύει στις πράξεις όλων μας.

Παίρνει θάρρος από την ιστορία εκείνης που τόλμησε τα πάντα και αποφασίζει να την υπερασπιστεί σε ένα δικαστήριο που επινοεί εκείνη τη στιγμή. Η γυναικεία της φύση αντιμετωπίζει τελικά με απόλυτο τρόπο την εμμονή για εξουσία του αρσενικού.

Ένας μονόλογος για την ανάγκη μας για ελευθερία και την αναζήτηση νοήματος κόντρα στη μοναξιά και τον θάνατο.

Συντελεστές

Σύνθεση κειμένου – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καλόξυλος
Σκηνικά-Κουστούμια: Dusan Jovanovic
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Τσάκαλου
Φωτισμοί- Εκτέλεση παραγωγής: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμάς Μαυρογόνατος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Βουτενιώτης
Γραφιστικά-Εκτυπώσεις: Γιώργος Βαρίνος             
Βίντεο-Φωτογραφία: Amazing Studio
Παραγωγή: Πειραική Σκηνή  

Ερμηνεύει η Θεοδώρα Μαστρομηνά.

Πρεμιέρα: 6 Μαΐου
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15 (μέχρι τις 21 Μαΐου)
Είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια: 55 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 168 ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 6460748






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ