Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Elephas tiliensis | Νέος κύκλος για τα εργαστήρια φωνής | "Σώμα και Φωνή" από 15 Μαίου 2019 | "Φωνή και Τραγούδι για Παιδαγωγούς" από 11 Μαίου 2019


Elephas tiliensis | Νεος κύκλος για τα εργαστήρια «Σωμα και Φωνή» και «Φωνή και Τραγούδι για Παιδαγωγούς»  | 

 


Νέος κύκλος για τα φωνητικά εργαστήρια. 
Φωνή και τραγούδι για παιδαγωγούς | Φωνητικό εργαστήριο για παιδαγωγούς | Από 11 Μαίου 
Σώμα και φωνή | Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή | Από 15 Μαίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Φωνή και τραγούδι για παιδαγωγούς | Έως τις 08 Μαίου 2019
 Σώμα και φωνή | Έως τις 11 Μαίου 2019
Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.


“Φωνή και Τραγούδι για παιδαγωγούς” | Νέος κύκλος από 11 Μαίου 2019 
Εργαστήριο για την αναπνοή, τη φωνή και το τραγούδι που απευθύνεται σε παιδαγωγούς.
Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη.
Το μάθημα “Φωνή και Τραγούδι για παιδαγωγούς” επικεντρώνεται σε βασικές αρχές αναπνευστικής και φωνητικής αγωγής για τους ίδιους τους παιδαγωγούς, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει τεχνικές για να μπορέσουν οι παιδαγωγοί να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φωνή και την αναπνοή τους μέσω απλών ασκήσεων και παιχνιδιών.
Το πρώτο σκέλος των μαθημάτων περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, στην καθημερινή χρήση της φωνής μέσα στην τάξη, χωρίς να καταπονούμε το σώμα μας. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε τη φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητες της φωνής μας.
Στο δεύτερο σκέλος των μαθημάτων μαθαίνουμε απλές ασκήσεις, παιχνίδια και τραγούδια που βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν, ενισχύοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσουν το σώμα τους και τη φωνή τους, να δομήσουν την προσωπικότητά τους μέσω της ελευθερίας και της χαράς που προσφέρει η ελεύθερη φωνή και το τραγούδι. Μαθαίνουμε τραγούδια από όλο τον κόσμο και τα μεταφέρουμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο στα παιδιά.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
http://www.elephastiliensis.gr/portfolio/φωνή-και-τραγούδι-για-παιδαγωγούς/

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 Μαίου – 29 Ιουνίου 2019
Κάθε Σάββατο 14:30 – 16:30
Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Μιλτιάδου – Μετρό Μοναστηράκι
Σώμα και Φωνή | Νέος κύκλος από 15 Μαίου 2019
Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή.Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη

Το μάθημα “Σώμα και Φωνή” επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.
Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητές της φωνής μας.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς. Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.
 Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
http://www.elephastiliensis.gr/portfolio/soma-kai-foni/

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 Μαίου – 26 Ιουνίου  2019
Κάθε Τετάρτη 18:00 – 20.00

Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Καβαλλότι – Μετρό Ακρόπολη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ