Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 29 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου


Τρίτη 29 Νοεμβρίου: «Αντάμα»
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις δέκα το βράδυ, ο Γιώργος Μαύρος, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κάρολος Κουκλάκης και ο Ανδρέας Αρβανίτης  ανταμώνουν στο «Πέραν το καφέ αμάν της πόλης».
Τέσσερις μουσικοί με μεγάλη εμπειρία και πλούσιες συνεργασίες στο ενεργητικό τους σε μια βραδιά με αρώματα Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου, με κομμάτια από την παράδοση καθώς και νέες συνθέσεις, κάποιες εκ των οποίων από νέες, αλλά και από παλαιότερες δισκογραφικές τους δουλειές.
Ειρήνη Δερέμπεη: Πνευστά, Τραγούδι, Κάρολος Κουκλάκης: Μπουλγαρί, Τραγούδι, Ανδρέας Αρβανίτης: Λύρα, Ασκομαντούρα, Κρουστά, Γιώργος Μαύρος: Λαούτο, Τραγούδι.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: Οι «Rebetien» στο «Πέραν»
Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, και κάθε Τετάρτη στις δέκα και μισή το βράδυ, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», οι «Rebetien» (Φώτης Βεργόπουλος-μπουζούκι/τραγούδι, Κωστής Κωστάκης-κιθάρα/τραγούδι, Αυγερινή Γάτση-ακορντεόν/πιάνο/τραγούδι και Γιάννης Ζαρίας-βιολί/μπαγλαμάς) μας ταξιδεύουν στην περίοδο του μεσοπολέμου με τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Ο Γιάννης Ζαρίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Επί μακρά σειρά ετών δραστηριοποιείται ως βιολιστής στο χώρο του ρεμπέτικου, της λαϊκής, παραδοσιακής, έντεχνης και, γενικότερα, της ελληνικής μουσικής. Είναι διπλωματούχος κλασικού βιολιού. Σπούδασε τζαζ μουσική στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Είναι διδάκτορας της ειδίκευσης βιολιού του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς, επίσης, διδάσκων βιολιού στο ίδιο τμήμα. Ακόμη, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Η/Υ του Ε.Μ.Π.

Η Αυγερινή Γάτση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 8 ετών. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. Επί τρία χόνια, παρακολούθησε μαθήματα τροπικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών με τον Χρίστο Τσιαμούλη και νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη Τώρα φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly.
Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά μεγάλωσε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από πολύ μικρός, με την έμμεση παρακίνηση του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε μέλος της «Απόδημης Κομπανίας» στη Μελβούρνη. Μετά το λύκειο, έφυγε πάλι για την Αυστραλία, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται πιο σοβαρά με το μπουζούκι, εμφανιζόμενος σε διάφορα φεστιβάλ εκεί, με το μουσικό του σχήμα. Από το 2013 μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στην ηλικία των οκτώ ετών, πρώτα με την κλασική, όπου παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για πέντε χρόνια, μαζί με θεωρητικά, και ύστερα, τα χρόνια της εφηβείας, με την ηλεκτρική, σχηματίζοντας μαθητικά γκρουπάκια με φίλους. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τον ακολουθούσαν πάντα σαν άκουσμα, μέσω του πατέρα του, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Εργάζεται επαγγελματικά ως μουσικός από 18 ετών.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου: Νίκος Τατασόπουλος-Ντένια Κουρούση-Αθηνά Λαμπίρη «καραντουζένι κούρδισα»
Ο Νίκος Τατασόπουλος-μπουζούκι, η Ντένια Κουρούση-τραγούδι και η Αθηνά Λαμπίρη-κιθάρα/τραγούδι συναντιούνται στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 22.30, σε μια βραδιά με μελωδίες γνωστές κι αγαπημένες, από τις «χρυσές» εποχές του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού.
O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.
Η Ντένια Κουρούση κατάγεται από την Πάρο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αξιολογότερες φωνές της γενιάς της, και όχι μόνο. Αν και πολύ νέα, έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στην υπάρχουσα ρεμπέτικη μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους. Το 2011 κυκλοφόρησε το cd «Ντένια Κουρούση: Τι παράξενη κοπέλα», από την protasis, σε ενορχήστρωση Δημήτρη Κοντογιάννη, με επανεκτελέσεις άγνωστων μέχρι πρόσφατα, αλλά πια πολύ αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών.

H Αθηνά Λαμπίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θάσο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Έχει σπουδάσει Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνεργάστηκε με πολλούς κρητικούς μουσικούς και έμαθε πολίτικο και κρητικό λαούτο πλάι στους λαουτιέρηδες Στέλιο Συκάκη και Δημήτρη Σιδερή. Συμμετείχε στο τριπλό CD του Δημήτρη Σγουρού «Τραγούδια και μελωδίες από την Κρήτη. Το Αρχείο του Παύλου Γ. Βλαστού», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Από το 2012 ζει κι εργάζεται ως μουσικός στην Αθήνα. Το 2014 συμμετείχε στην μεγάλη περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα «Rebetiko Unplugged», σε Ευρώπη και Αμερική.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου «Γκελ, γκελ, καϊξή»
Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 23.00, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε.
 Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Γλέντι, τραγούδι και χορός»
Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο, στις έντεκα το βράδυ, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα γλέντι με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά, με πολύ κέφι και χορό.  
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης –γνωστός, κυρίως, από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Ελλάς»- και οι: Ροδή Γκιούλ - τραγούδι, Ρία Ελληνίδου - τραγούδι, Ανδρέας Ανδρέου - ούτι/μπαγλαμάς/τραγούδι, Ηλίας Μαντικός - κανονάκι/τραγούδι, Ορέστης Μαυρόπουλος – βιολί, Απόστολος Καρποντίνης - λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Λουκάς Μεταξάς – κρουστά/κοντραμπάσο, μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών με ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μεσημέρι: Χρίστος Τσιαμούλης – Καίτη Κουλλιά «Πολίτικο Αιγαιοπελαγίτικο γλέντι»
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί να γίνουμε θαλασσινοί συνταξιδιώτες του σε μια μελωδική περιδιάβαση από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία ως τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και να γλεντήσουμε παρέα με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρίστο Τσιαμούλη (λαούτο-ούτι-φωνή), τον  Γιώργο Μαρινάκη (βιολί) και τον Νικόλα Αγγελόπουλο (λαούτο).
Ο Χρίστος Τσιαμούλης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Το 1984 ίδρυσε μαζί με άλλους το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δυνάμεις του Αιγαίου». Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς και με σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Ρωμηοί συνθέτες της Πόλης», σε συνεργασία με τον Π. Ερευνίδη (Δόμος, 1998) και «Αριθμητικό τροπικό σύστημα της ελληνικής μουσικής» (Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2010). Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ' αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη, Μαρίζα Κωχ, Χρίστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη κ.ά. Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, βράδυ: KOSMOKRATORS «Ρεμπέτικο»
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 21.30,  η ρεμπέτικη κομπανία «KOSMOKRATORS», μια μουσική ομάδα που αποτελείται από τους: Frans De Clercq-μπουζούκι/τραγούδι και Karsten de Vilder-κιθάρα/τραγούδι, Dimi Dumortier-κρουστά/τραγούδι, Μιχάλη Καρακατσάνη-μπουζούκι/τραγούδι, Carlo Strazzante-κρουστά και Γιάννη Καραμανιώλα-κοντραμπάσσο, έρχεται στην Ελλάδα, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», για να μας παρουσιάσει τη δουλειά της πάνω στο ρεμπέτικο, η οποία χαρακτηρίζεται από τη βαθιά έρευνα των πρωτογενών στοιχείων αυτού  του είδους  και  την πιστή μεταφορά ήχου,  επιλογής οργάνων,  ενορχήστρωσης καθώς και στίχου σε άψογα ελληνικά.
Οι «KOSMOKRATORS» διασκευάζουν, κυρίως, ρεμπέτικα σε ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά) χωρίς να αλλοιώνουν τις μελωδικές και ρυθμικές γραμμές του  είδους. Οι μεταφράσεις τους είναι όσο γίνεται κυριολεκτικές, αναπαράγοντας το σκληρό και περιθωριακό χαρακτήρα των αυθεντικών τραγουδιών. Η πρωτοβουλία τους αυτή ξεκινά απ την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την πρόθεσή τους να το διαδώσουν στο διεθνές κοινό. Παρουσιάζουν σε ζωντανές εμφανίσεις (Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) το ρεμπέτικο σε όλες τις γλώσσες που μεταφράζουν -φυσικά και στην ελληνική- με ιδιαίτερη επιτυχία και  αποδοχή από το ξένο κοινό. Στις συναυλίες τους συνεργάζονται και με Έλληνες μουσικούς. Αξίζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας, επειδή με το έργο τους αποτελούν το δίαυλο ενός μουσικού «κινήματος» του ρεμπέτικου, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο ευρωπαϊκό κοινό –πάντα με σεβασμό, παιδεία και γνώση- ένα απ τα πιο πολύτιμα  και διαχρονικά είδη  του μουσικού μας πολιτισμού. Πρόσφατα κυκλοφόρησε του cd τους «KOSMOKRATORS & Agathonas», από την PROTASIS MUSIC.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.