Είδαμε την παράσταση: "Τρεις αδελφές" στο Θέατρο TempusVerum Εν Αθήναις


Βρεθήκαμε στην παράσταση :"Τρεις αδελφές" στο Θέατρο TempusVerum Εν Αθήναις και σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας..

"Συχνά σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν ξανάρχιζε κανείς τη ζωή του, και μάλιστα συνειδητά. Δηλαδή, αν μια ζωή που την έζησε πια. κανείς ήταν, όπως θα λέγαμε ένα προσχέδιο, ενώ η δεύτερη ζωή θα. ήταν η οριστική της μορφή. Φαντάζομαι τότε, καθένας από μας,θα προσπαθούσε πρώτ' απ' όλα να μην επαναλάβει τον παλιό του εαυτό, θα δημιουργούσε ένα διαφορετικό περιβάλλον για τη νέα ζωή του."

Ένας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του πατέρα-στρατηγού Πρόζορωφ και η απουσία του απελευθερώνει για την οικογένεια και τους οικείους της, ανείπωτες επιθυμίες, έρωτες και πάθη. Μία χύτρα χρόνια σε βρασμό, τώρα ξεχειλίζει: o εκλιπών πατέρας αφήνει το χώρο για να ξεχυθούν όσα η παρουσία του απέτρεπε. Τα πρόσωπα διεκδικούν ψυχή τε και σώματι την ευτυχία τους, κάποτε τα καταφέρνουν κι άλλοτε όχι, ενώ αυτή τους η προσπάθεια οδηγεί σε μία σκηνική παρτιτούρα με «νότες» τη σιωπή και την έξαρση, την προσδοκία και τη ματαίωση, το κωμικό και το τραγικό.

Το σκηνικό σε προϊδέαζε για τη ματιά του σκηνοθέτη: ήταν αυστηρό, απόλυτα αφαιρετικό, σε πλήρη τάξη. Ταιριαστό με τη ζωή των «Τριών αδελφών». Η αρχική σκηνή της παράστασης -ένα μνημόσυνο! Και σιγά σιγά όλα αρχίζουν ν' ανακατεύονται μ' έναν τρόπο ήρεμο. Και στην αρχή σχεδιάζουν τη φυγή τους για τη Μόσχα. Ο καιρός περνά. Οι ζωές τους κυλούν το ίδιο αργά, με μικρές καθημερινές ανατροπές, με νέα πρόσωπα που εισβάλλουν για καλό ή κακό, με παλιές παρουσίες που είναι στηρίγματα ή βαρίδια. Και καθώς περνά ο καιρός, η Μόσχα όλο και μακραίνει.

Οι «Τρεις αδελφές» δεν πάνε ποτέ στη Μόσχα.
Οι ηθοποιοί με πάθος απέδωσαν στο έπακρο τους ρόλους τους, με μόνη ένσταση την υπερβολική ένταση στη φωνή τους σε κάποιες σκηνές. Τα κουστούμια επαρκή για να σε βάλουν στην εποχή της παράστασης και ο φωτισμός και η μουσική προσεκτικά επιλεγμένα. Άρτια απόδοση του κειμένου του Τσέχωφ, σε μια καλοδουλεμένη παράσταση. Ο νεανικός θίασος, καλείται να υπηρετήσει μια ανατρεπτική, άκρως ενδιαφέρουσα, σκηνοθετική ματιά, που στραγγίζει με μαεστρία τους ρόλους μέχρι βάθους, σ’ ένα αποκαλυπτικό υπέδαφος.

Καλή θέαση!


Λίγα Λόγια για το έργο

"Τρεις αδελφές" στο Θέατρο TempusVerum Εν Αθήναις
του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ
Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις
Iάκχου 19, Γκάζι Τ: 210. 3425170
(πλησίον μετρό Κεραμεικού)
Από τις 7 Νοεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου 2017
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00

Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει μετά την επιτυχημένη παράσταση Τσέχωφ, που παρουσίασε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, συνεχίζει τη μελέτη έργων του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και ανεβάζει το αριστούργημα «Τρεις Αδελφές» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Η παράσταση θα παρουσιάζεται  κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο ανανεωμένο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Ένας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του πατέρα-στρατηγού Πρόζορωφ και η απουσία του απελευθερώνει για την οικογένεια και τους οικείους της ανείπωτες επιθυμίες, έρωτες και πάθη. Μία χύτρα χρόνια σε βρασμό, τώρα ξεχειλίζει: o εκλιπών πατέρας αφήνει το χώρο για να ξεχυθούν όσα η παρουσία του απέτρεπε. Τα πρόσωπα διεκδικούν ψυχή τε και σώματι την ευτυχία τους, κάποτε τα καταφέρνουν κι άλλοτε όχι, ενώ αυτή τους η προσπάθεια οδηγεί σε μία σκηνική παρτιτούρα με «νότες» τη σιωπή και την έξαρση, την προσδοκία και τη ματαίωση, το κωμικό και το τραγικό.

“Ένας χρόνος έχει περάσει από την πρώτη σπουδή της «Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει» πάνω στο  έργο του Α.Π.Τσέχωφ με την παράσταση Τσέχωφ
“Ένας χρόνος έχει περάσει από την πρώτη σπουδή της «Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει» πάνω στο  έργο του Α.Π.Τσέχωφ με την παράσταση Τσέχωφ που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Επρόκειτο για μία δουλειά με αφετηρία την αγάπη και την αστείρευτη έμπνευση που μας προσφέρει ο Ρώσος δραματουργός. Με άξονα τον έρωτα, κατατρέξαμε στα διηγήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα άλλα και προσωπική του αλληλογραφία για να συνθέσουμε το «δικό» μας κείμενο με το οποίο πειραματιστήκαμε σκηνικά. Κατά ένα λοιπόν χρόνο ωριμότεροι, σήμερα καταπιανόμαστε με ένα ολόκληρο θεατρικό του έργο, τις Τρεις αδελφές που παρουσιάζεται αυτήν τη φορά στο θέατρο TempusVerum Εν Αθήναις. Σε αυτήν τη διαδρομή, έχω τη μεγάλη χαρά να πλαισιώνομαι από έναν 12μελή θίασο με τους οποίους συνεχίσαμε με την ίδια δίψα να αναζητάμε τη δική μας σκηνική γλώσσα απόδοσης αυτού του σπουδαίου έργου. Όσο υπάρχουν κείμενα όπως Οι Τρεις αδελφές, τα σύμφωνα και τα φωνήεντα αυτής της γλώσσας είναι συναρπαστικά ανεξάντλητα.”

Δημήτρης Μυλωνάς / σκηνοθέτης
Trailer, youtube link ->   ->   https://www.youtube.com/watch?v=Qv4-F3_3_Sc

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης & Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):
Εύα Γαλογαύρου - Ανφίσα, Φεντότικ
Κωνσταντίνος Δημητρακάκης - Τούζενμπαχ
Νατάσα Ζαγκλή - Νατάσα
Πάρις Θωμόπουλος - Αντρέι
Σπύρος Κυριαζόπουλος - Σολιόνι
Ευθύμης Μπαλαγιάννης - Κουλίγκιν
Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου - Μάσα
Βιβή Πέτση - Όλγα
Χρήστος Πλαΐνης - Βερσίνιν
Νατάσα Σαραντοπούλου - Ροντέ, Φεραπόντ
Ελεάνα Στραβοδήμου - Ιρίνα
Γιώργος Χουλιάρας – Τσεμπουτίκιν

Μέρες και ώρες παραστάσεων (από 7 Νοεμβρίου 2016 έως 10 Ιανουαρίου 2017):
Δευτέρα: 20:00
Τρίτη: 20:00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 8 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ
Διάρκεια: 180 λεπτά με διάλειμμα

H προπώληση ξεκίνησε!
Προσφορά μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας: 8 ευρώ
https://www.viva.gr/tickets/theater/tempus-verum-en-athinais/treis-aderfes-anton-pavlovits-tsehof/

Της Ξανθής Πέτρου, 30/11/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς