Βράβευση της ηθοποιού της Ομάδας Σημείο Μηδέν Ελεάνας Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις της Ομάδας, "Βόυτσεκ" του Γκ. Μπυχνερ και "Εμείς" του Γ. Ζαμιάτιν


Ανακοίνωση Βράβευσης της ηθοποιού Ελεάνας Γεωργούλη
από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με χαρά ανακοινώνει πως η «Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» απένειμε, στο πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του θεάτρου στην ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στα έργα «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν που παρουσιάστηκαν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών αναφέρει σχετικά με τη βράβευση της Ελεάνας Γεωργούλη:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΝΕΟ Ή ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
«Στην Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις και σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου, ως «Μαρία» στο έργο «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και ως «I-330» στο έργο «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν, για τον μοναδικό και άμεσο τρόπο με τον οποίο μετέτρεπε ένα θέατρο βασικά σωματικό, σε δρώντα λόγο, χαρίζοντας υπόσταση υλική στις λέξεις, κάνοντάς τις χειροπιαστές».

Η τελετή της απονομής των Βραβείων Κουν 2016 έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρόεδρος της επιτροπής Θεάτρου και Χορού είναι η Αριστούλα Ελληνούδη ενώ συμμετέχουν επίσης οι κριτικοί: Κωστής Δ. Μπίτσιος, Λέανδρος Πολενάκης, Καλλιόπη Ραπανάκη και Ανδρέας Ρικάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νότης Μαυρουδής:" Θα ήθελα να συνεχίζω να είμαι ένας καθημερινός παρατηρητής της ιστορίας και της όποιας εξέλιξης. Εάν δεν παρατηρούμε δεν σκεφτόμαστε."

«Η περαστική» του Ζαν Πωλ Ντενιζόν στο θέατρο «Εκστάν»

Το Κάστρο των Παραμυθιών: Υπογραφή βιβλίου από την Αικατερίνη Μιχαήλ / Σάββατο, 18 Μαΐου, 12:00, Βιβλιοπωλείο Ποθητός στο Μαρούσι