ΠΕΡΑΝ, ΤΟ ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-23 ΕΩΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Στο  «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 23-27 Νοεμβρίου
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Οι «Rebetien» στο «Πέραν»
Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, και κάθε Τετάρτη στις δέκα και μισή το βράδυ, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», οι «Rebetien» (Φώτης Βεργόπουλος-μπουζούκι/τραγούδι, Κωστής Κωστάκης-κιθάρα/τραγούδι, Αυγερινή Γάτση-ακορντεόν/πιάνο/τραγούδι και Γιάννης Ζαρίας-βιολί/μπαγλαμάς) μας ταξιδεύουν στην περίοδο του μεσοπολέμου με τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Ο Γιάννης Ζαρίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Επί μακρά σειρά ετών δραστηριοποιείται ως βιολιστής στο χώρο του ρεμπέτικου, της λαϊκής, παραδοσιακής, έντεχνης και, γενικότερα, της ελληνικής μουσικής. Είναι διπλωματούχος κλασικού βιολιού. Σπούδασε τζαζ μουσική στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Είναι διδάκτορας της ειδίκευσης βιολιού του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς, επίσης, διδάσκων βιολιού στο ίδιο τμήμα. Ακόμη, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Η/Υ του Ε.Μ.Π.

Η Αυγερινή Γάτση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 8 ετών. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. Επί τρία χόνια, παρακολούθησε μαθήματα τροπικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών με τον Χρίστο Τσιαμούλη και νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη Τώρα φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly.
Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά μεγάλωσε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από πολύ μικρός, με την έμμεση παρακίνηση του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε μέλος της «Απόδημης Κομπανίας» στη Μελβούρνη. Μετά το λύκειο, έφυγε πάλι για την Αυστραλία, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται πιο σοβαρά με το μπουζούκι, εμφανιζόμενος σε διάφορα φεστιβάλ εκεί, με το μουσικό του σχήμα. Από το 2013 μένει μόνιμα στην Αθήνα.
Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στην ηλικία των οκτώ ετών, πρώτα με την κλασική, όπου παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για πέντε χρόνια, μαζί με θεωρητικά, και ύστερα, τα χρόνια της εφηβείας, με την ηλεκτρική, σχηματίζοντας μαθητικά γκρουπάκια με φίλους. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τον ακολουθούσαν πάντα σαν άκουσμα, μέσω του πατέρα του, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Εργάζεται επαγγελματικά ως μουσικός από 18 ετών.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Στέλιος Βαμβακάρης – Νίκος Τατασόπουλος  «Από γενιά σε γενιά…»
Σπουδαίοι γιοι σπουδαίων πατεράδων, ο συνθέτης Στέλιος Βαμβακάρης και ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος κουβαλούν αναπόφευκτα μέσα τους το μεγαλείο του Μάρκου Βαμβακάρη, του «Πατριάρχη» της ελληνικής λαϊκής μουσικής, και του Γιάννη Τατασόπουλου, του «καλύτερου μπουζουξή μας», όπως είχε πει ο Βασίλης Τσιτσάνης. Πατώντας σε όσα διδάχτηκαν από εκείνους, διαμόρφωσαν το δικό τους μουσικό ύφος, χάραξαν το δικό τους δρόμο και εξελίχθηκαν σε μορφές μοναδικές του σύγχρονου μουσικού στερεώματος. Ωστόσο, όσα έμαθαν κοντά τους, αλλά και όσα ανακάλυψαν μόνοι τους αργότερα στην πορεία τους, όλη αυτή την πολύτιμη γνώση, θέλουν να τη διαδώσουν και να την «κοινωνήσουν» στον κόσμο.
Με έρεισμα αυτή την ανάγκη τους να «φανερώσουν την ψυχή τους με τις νότες, όταν παίζουν», πλαισιωμένοι από εξαιρετικούς μουσικούς, έφτιαξαν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια των πατεράδων τους, δικά τους, αλλά και άλλων αξιόλογων δημιουργών, και θα το παρουσιάζουν από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22.30, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης». Μαζί τους η σημαντική λαϊκή φωνή Εβελίνα Αγγέλου, η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα- τραγούδι), ο Γιάννης Νιάρχος (μπαγλαμάς-τραγούδι) και ο Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν).
Ο Στέλιος Βαμβακάρης είναι ο δευτερότοκος γιος του Μάρκου Βαμβακάρη. Από δώδεκα ετών εργάζεται επαγγελματικά στο πλευρό του πατέρα του. Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, αλλά και της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής. Είναι από τους πρώτους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στο μπλουζ και το ρεμπέτικο. Γράφει τραγούδια, σε στίχους δικούς του, του πατέρα του αλλά και σημαντικών ποιητών και στιχουργών, με ιδιαίτερα προσωπικό στυλ, «παντρεύοντας»  τα καραντουζένια με τα μπλουζ. Το καινοτόμο μουσικό ύφος του είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.
Ο Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου  «γκελ, γκελ, καϊξή»
Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 23.00, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε.
 Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Γλέντι, τραγούδι και χορός»
Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο, στις έντεκα το βράδυ, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα γλέντι με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά, με πολύ κέφι και χορό.  
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης –γνωστός, κυρίως, από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Ελλάς»- και οι: Ροδή Γκιούλ - τραγούδι, Ρία Ελληνίδου - τραγούδι, Ανδρέας Ανδρέου - ούτι/μπαγλαμάς/τραγούδι, Ηλίας Μαντικός - κανονάκι/τραγούδι, Ορέστης Μαυρόπουλος – βιολί, Απόστολος Καρποντίνης - λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Λουκάς Μεταξάς – κρουστά/κοντραμπάσο, μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών με ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: Zekiye Yürekli – Alper Tekim “Από την Πόλη έρχομαι…” - τραγούδια σε δύο γλώσσες
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις εννέα και μισή το βράδυ, η Zekiye Yürekli και ο Alper Tekin, βασικά μέλη δυο σπουδαίων ενεργών μουσικών σχημάτων που εκπροσωπούν την Ρωμαίικη μουσική στην Κωνσταντινούπολη, η πρώτη παλιά συνεργάτης των "Café Aman Istanbul" και σολίστ του νέου πρότζεκτ "Ala Turka Ala Greka" και ο δεύτερος τραγουδιστής των "Tatavla Keyfi", σμίγουν στο «Πέραν το καφέ αμάν της πόλης» για να παρουσιάσουν ένα κεφάτο πρόγραμμα με τραγούδια σε δυο γλώσσες που αγαπήθηκε από το Τουρκικό κοινό. Μαζί τους οι παλιοί τους συνεργάτες από την Πόλη Peter Macrae Jaques στο κλαρίνο και Δημήτρης Μπουσούνης στην κιθάρα καθώς και οι νέοι συνεργάτες Νίκος Σκαφίδας στο βιολί και Αλέξης Νόνης στα κρουστά.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς